Néhány év alatt megtérül a jégpályára fordított összeg

Néhány év alatt megtérül a jégpályára fordított összeg

2015. január 20. 07:30

Decemberi megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend a félegyházi jégpálya. A helyi iskolák és óvodák csoportjai rendszeresen élnek az ingyenes korizási lehetőséggel, délután és az esti órákban, valamint hétvégén pedig a környékbeli településekről is ide vonzza a téli sport szerelmeseit a műjég és a kedvező árak.

Részletek
Selymesben is megkezdődött az ivóvíz hálózat kiépítése

Selymesben is megkezdődött az ivóvíz hálózat kiépítése

2015. január 19. 17:45

A hobbi kertek tulajdonosai és az ott élők is örömmel fogadták, hogy megkezdődött a vízvezeték rendszer építése Selymesben. Az itt élők ezután a főzéshez és mosáshoz is tiszta, egészséges vizet használhatnak az év végétől. A munkálatok menetrendjéről, a lakók teendőiről Ván Jenő önkormányzati képviselő, a beruházás irányítói és a kivitelező lakossági fórumon adott tájékoztatást. Az összejövetelen arra is ígéretet tettek, hogy az érintett lakosságot a továbbiakban is folyamatosan értesítik a munkálatok alakulásáról, többek között arról, hogy melyik dűlőben, mikor kezdődik, várhatóan mikor fejeződik be a fővezeték kiépítése.

Részletek
Jó borunk lesz idén

Jó borunk lesz idén

2015. január 19. 14:25

Második alkalommal rendezték meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a nemzeti borünnepet. A szakma jeles képviselőivel együtt vett részt a programon Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint tizenhárom borlovagrend is képviseltette magát a határon innen és túlról, hogy szakmai konferencia keretében vitassák meg a jövőre vonatkozó terveket.

Részletek
Mágnesvasút a két falu közt?

Mágnesvasút a két falu közt?

2015. január 19. 12:20

Mágnesvasút, szélerőműpark, üdülőfalu építése, és a gyógyvíz hasznosításának különböző lehetőségei is felmerültek a helyi közösségi akadémia tanácskozásain. A jászszentlászlóiak azonban a mezőgazdaság fejlesztésében látják biztosítottnak a jövőjüket.

Részletek
Lakóépület lángolt Kecskeméten

Lakóépület lángolt Kecskeméten

2015. január 18. 13:00

Vasárnap hajnalban Kecskemét-Kőrösihegyen, egy megközelítőleg hetven négyzetméteres lakóépületben csaptak fel a lángok. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, ami így a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt át a szomszédos melléképületre és lakóingatlanokra. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók két propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből. Személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Részletek
1,4 milliárd forint jut tanyafejlesztésre

1,4 milliárd forint jut tanyafejlesztésre

2015. január 17. 15:35

Az idén nagyobb lendületet kaphat az Alföldön 2011-ben beindított tanyafejlesztési program, miután a költségvetésben 1,4 milliárd forintot különítettek el erre a célra, az elmúlt évi 300 millió forintnak a többszörösét - mondták el a Földművelésügyi Minisztériumnál (FM) az MTI-nek.

Részletek