Sóvarázs az Attila utcában

Sóvarázs az Attila utcában

2015. december 2. 12:30

Kevés pihentetőbb és egészségesebb elfoglaltságot lehet elképzelni a borús, szeles és hideg téli napokra, mint eltölteni egy órát az Attila utcai Sóvarázsban. Kapás Annamária november közepén nyitotta meg Félegyháza új színfoltját.

Részletek
A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki a polgármestert

A „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki a polgármestert

2015. december 1. 12:45

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András a polgárőr mozgalom támogatásának elismeréseként a „Polgárőr Érdemkereszt” Arany fokozatával tüntette ki Csányi Józsefet, Kiskunfélegyháza polgármesterét. A kitüntetést december 1-jén dr. Fekecs Dénes az OPSZ elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőrség elnöke adta át a városházán.

Részletek
Viharos szél várható

Viharos szél várható

2015. december 1. 09:45

A délelőtti órákban az ország északi területein, majd napközben Alföld nagy részén, a középső országrészben viharos (60-75 km/h) széllökésekre lehet számítani északnyugati irányból. Az északi és középső országrészben napközben egy-egy 75-90 km/h-s széllökés is kialakulhat. Ezen területek magasabban fekvő részein 90 km/h feletti széllökések is lehetnek. A szél mérséklődése a délutáni óráktól várható.

Részletek
Mézeskalács vagy Gingerbread?

Mézeskalács vagy Gingerbread?

2015. december 1. 15:30

Nem igen találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna a mézeskalácsot. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy honnan ered, melyik az igazi recept, sőt egyesek a puhára, mások meg a kemény ropogósra esküsznek. Viszont legalább évente egyszer mindenki megízleli ezt a finomságot, ha pedig nem kóstolja meg, akkor megillatozza, mivel Karácsony táján, sok ember házában megtalálható ez a sütemény. A mézeskalács sok nép évezredek óta ismert eledele. A méz az egyik legősibb édesítőszer.

Részletek
„A tej élet, erő, egészség!”

„A tej élet, erő, egészség!”

2015. december 1. 17:30

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola EGYMI a tanulásban és értelmileg akadályozott, továbbá a spektrumzavarban szenvedő tanulók nevelését, oktatását vállalta fel Kiskunfélegyháza körzetében. Az intézmény célja, hogy tanulóiknak minél több programot szervezzenek, minél több élményt nyújtsanak hátrányaik leküzdése érdekében. Ehhez igyekeznek a szükséges forrásokat is felkutatni, megtalálni.

Részletek
Téli tüzek megelőzése

Téli tüzek megelőzése

2015. december 1. 11:40

Az égő gyertyával felügyelet nélkül hagyott adventi koszorú tüzet okozhat, mert a gyertya könnyen meggyújthatja az éghető anyagból készült koszorút, a közelben tartott éghető anyagokat, például papírt, lakástextíliát, bútorokat. Fontos, hogy a gyertyákkal díszített adventi koszorúkat ne tegyük közvetlenül az asztalterítőre, helyezzünk alá nem éghető alátétet, ami megakadályozza a tűz továbbterjedését. A meggyújtott gyertyát olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig el kell tenni a gyúlékony anyagokat. Minden évben előfordul, hogy az égő gyertyával őrizetlenül hagyott adventi koszorú tüzet okoz.

Részletek
Egy határozat, 15 millió forint

Egy határozat, 15 millió forint

2015. november 30. 16:10

Ma, hétfőn reggel 7 órakor rendkívüli testületi üléssel indította a napot a félegyházi képviselő-testület. Csányi József polgármester ennek okáról elmondta, hogy hosszú egyeztetések után péntek délután jelezte a DÉMÁSZ Zrt, hogy a velük kötendő szerződés előfeltétele a város közvilágításának korszerűsítését szolgáló, mintegy 484 millió forintos támogatás mellett megvalósuló beruházás elkezdésének.

Részletek
Véradások Kiskunfélegyházán

Véradások Kiskunfélegyházán

2015. november 30. 18:00

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Nyugdíjas klubok ünnepvárója a Szakmaköziben

Nyugdíjas klubok ünnepvárója a Szakmaköziben

2015. november 30. 18:15

Ünnepváró rendezvényt tartott november 30-án a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban. Az ünnepkör fontosságát - tájegységenként megjelenő sokszínűségét -, a hagyományok őrzésének fontosságát Mátyus Imréné ismertette. Balla László alpolgármester Félegyháza vezetése nevében kívánt szép, szeretetteljes ünnepet, és megköszönte a nyugdíjas kluboknak, hogy figyelik és segítik a város elképzeléseinek megvalósítását, és azt, hogy szorgos szervezői, megvalósítói a sokakat vonzó kulturális, közösségi eseményeknek.

Részletek
Indul a nagy NAV-razzia

Indul a nagy NAV-razzia

2015. december 1. 08:20

Egész decemberben a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre.

Részletek