Vidéken is építkezik az LMP

Vidéken is építkezik az LMP

2015. május 20. 11:15

Most kezdtük el az országjáró kampányt, amelyet tavaly megígértünk a választóknak. Ezzel elkezdjük azt az építkezést, amivel az LMP adós volt az elmúlt ciklusban. Az LMP számára kulcskérdés, hogy az ország minden szegletében létrehozza azokat a közösségeket, csapatokat, amelyekre építve a párt alternatívát tud nyújtani azoknak a választóknak, akiknek elegük van a jelenlegi narancsos rendszerből és azokból, akik 2010-ig kormányozták ezt az országot. Ezekkel a gondolatokkal kezdte mondandóját Schiffer András, az LMP társelnöke a félegyházi látogatása során megtartott sajtótájékoztatón.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. május 19. 07:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek
A DK szerint meg kell állítani a magyarok elvándorlását

A DK szerint meg kell állítani a magyarok elvándorlását

2015. május 19. 20:45

A felmérések szerint 2015 első negyedévében minden korábbit meghaladó volt az elvándorlás Magyarországról. Ami ennél is aggasztóbb, hogy az előrejelzések szerint ez csak növekedni fog. Ezt a tendenciát pedig meg kell állítani – fogalmazta meg dr. Kakuk György a DK országos elnökségének tagja. Erről a Kiskunfélegyházán megtartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón szólt.

Részletek
Fokozottabban ellenőrzik a közterületek rendjét

Fokozottabban ellenőrzik a közterületek rendjét

2015. május 19. 10:55

Két új közterület felügyelő lépett szolgálatba Kiskunfélegyházán. Molnár József és Tarjányi Ferenc munkába állásával a jövőben már két járőrpár járhatja, ellenőrizheti a közterületek rendjét. A létszámbővítéstől a város tisztaságának, biztonságának lényeges javulását várja az önkormányzat. A felügyelők a belterületet gyalogosan, a külterületeket gépkocsival, vagy elektromos kerékpárral járják. Az ellenőrzések eddig 16 óráig tartottak, de ezt hamarosan meghosszabbítják 21 óráig – mondta el Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője.

Részletek
Tovább szépül, virágosodik a város

Tovább szépül, virágosodik a város

2015. május 18. 15:55

Több mint 2000 muskátli kihelyezését kezdte meg a Városfenntartó és Szolgáltató költségvetési Szervezet. A folyamatosan virágzó tiroli muskátlik az oszlopokra, illetve a virágtartókba kerülnek. A gondozásról, öntözésről a későbbiekben is a VSZKSZ gondoskodik.

Részletek
Messzire szálltak a mobiltelefonok

Messzire szálltak a mobiltelefonok

2015. május 18. 17:40

Az idén második alkalommal rendezte meg a Sirius rádió a mobilhajító versenyt. A Honvéd pályán a használt készülékeiktől szabadulni vágyókat és szurkolótáborukat zenével, táncos produkciókkal és sportbemutatóval szórakoztatták.

Részletek
Gyermeknapi sokadalom a gazdakörben

Gyermeknapi sokadalom a gazdakörben

2015. május 18. 14:10

Nagy volt a sürgés-forgás A Nagyszőlő úti Gazdakör udvarán vasárnap a Családi– és gyermeknapon. Volt is mivel elütni az időt a több száz gyermeknek és felnőttnek. Forgó, kisvasút, kalandpark, íjászat, arcfestés, kocsikázás, lovaglási lehetőség és népi játékok, felsorolni is nehéz a választékot. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így zavartalan volt a kikapcsolódás.

Részletek
Madarak és fák napja a Darvasban

Madarak és fák napja a Darvasban

2015. május 17. 12:00

Herman Ottó, az erdő-mező titkait kutató tudós úgy kívánta, hogy "évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében." Ezt a javaslatot ültették át a gyakorlatba május 15-én a Darvas iskolában, amikor tartalmas, minden tanulót megmozgató nappal ünnepelték a madarak és fák napját.

Részletek
A mazsorett fesztivállal kezdődött a Városalapítók Hete

A mazsorett fesztivállal kezdődött a Városalapítók Hete

2015. május 16. 21:15

Fúvószenekarok kíséretében a városháza elől vonultak a mazsorettek a Kossuth Szakképző sportcsarnokába, a XVII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál helyszínére május 16-án délután. A felvonulást félegyháziak sokasága kísérte figyelemmel, és jutalmazta tapssal, üdvrivalgással. A sportcsarnokban sem maradt üresen egyetlen ülőhely sem.

Részletek