Szigorú, de humánus

Szigorú, de humánus

2014. június 17. 10:00

– Szigorú voltam, de humánus – mondja magáról dr. Édes Istvánné. A ma is tevékeny nyugdíjas pedagógus 65 évvel ezelőtt vette át diplomáját, majd évtizedeken át tanította a félegyházi közgazdasági szakközépiskola diákjait szakmai tantárgyakra. Sütemény és házi szörp mellett hallgatom az emberöltőnyi, tartalmas pályafutás részleteit.

Részletek
Karbantartás Szentesen

Karbantartás Szentesen

2014. június 16. 16:41

Az Antenna Hungária 2014. június 4-én elindította a negyedik országos digitális földfelszíni televíziós hálózat (D jelű multiplex) adóinak tesztsugárzását. Az új kapacitás rendelkezésre állásával a nyár folyamán tovább bővülhet a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások kínálata. A helikopteres antennacseréket követően június második felében hat adókörzetben tovább javul a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások elérhetősége.

Részletek
Fórum a külföldi munkavállalásról

Fórum a külföldi munkavállalásról

2014. június 16. 14:40

Az eseményen bemutatkozik a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának EURES szolgáltatása, melynek keretében tájékoztatást hallhatnak az érdeklődők a biztonságos külföldi munkavállalás témakörében, a németországi munkavállalás feltételeiről és egyéb, a külföldi munkavállalással kapcsolatban fontos tudnivalókról.

Részletek
Nyakunkon az aszály?

Nyakunkon az aszály?

2014. június 16. 14:34

A mind sűrűbben jelentkező éghajlati szélsőségek miatt a Dél-Alföldön és a Vajdaságban is egyre nagyobb probléma a vízhiány és az aszály - közölte Fiala Károly, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) projektvezetője hétfőn Szegeden egy konferencián.

Részletek
Nincs szuri, csak rajz

Nincs szuri, csak rajz

2014. június 16. 14:07

Az Astellas Pharma a magyar orvosok és egészségügyi szakdolgozók társadalmi megbecsültségének erősítésére 2006-ban Astellas-díj elnevezéssel elismerést alapított, amellyel minden esztendőben a legkiválóbb gyógyítók munkájára, áldozatos tevékenységére kívánja felhívni a nyilvánosság figyelmét.

Részletek
"Lovasok az utakon - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!

"Lovasok az utakon - fokozott figyelmet kérünk az autósoktól!

2014. június 16. 13:31

Minden korábbinál többen kelnek útra lóháton, fogaton, hogy részt vegyenek a június 20-22. között a Hortobágyon megrendezendő Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon. A rendezvény szervezői arra kérik az országutakat járó tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan ügyeljenek az utakon!

Részletek
A zene hatással van a testi- lelki fejlődésre

A zene hatással van a testi- lelki fejlődésre

2014. június 16. 10:27

Dr. Csikai Ági a Ringató országos zenei program keretében tartott előadást a Betűbölcsi legutóbbi foglalkozásán. A könyvtár gyermekbirodalmában az előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kisgyermekeket minél előbb igényes zenei környezet vegye körül. A szülők feladata, hogy kedvet csináljanak a közös énekléshez, mondókázáshoz. A kisgyerekek ugyanis idővel utánozzák a hallottakat.

Részletek