Közösségi munkában a kossuthos diákok

Közösségi munkában a kossuthos diákok

2015. november 24. 18:45

Mint az közismert, 2016. január 1-jét követően csak az a tanuló érettségizhet, aki a középiskolás évei alatt legalább 50 óra közösségi munkát végzett. Kiskunfélegyházán a Kossuth Lajos Szakiskola diákjai úgy döntöttek, hogy ezt a kötelezettséget fizikai munkával teljesítik. A fiúk tűzifát segítenek kijuttatni a VSZKSZ telephelyéről a rászorulóknak, a lányok pedig a Kossuth utca szépítésében vállaltak feladatot. November 24-én a lehullott falevelek összegyűjtésével kezdték a közösségi munkát.

Részletek
Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

2015. november 24. 14:30

– Ki tudja, hogy hány gimnazista izgul majd ezeken a padokon egy dolgozat, felelés, vagy az érettségi előtti órákban, hogy hány fiú vallja meg először parázsló szerelmét ezek alatt a fák alatt, és hány lány válasza lobbantja majd lángra a parazsat…

Részletek
Megváltoztak a Családi Csődvédelmi Szolgálat elérhetőségei

Megváltoztak a Családi Csődvédelmi Szolgálat elérhetőségei

2015. november 25. 11:30

Új helyen, Kecskeméten, a Kőhíd utca 8. szám alatt várja kedves ügyfeleit november 25-étől a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának keretein belül működő Családi Csődvédelmi Szolgálat. Személyes ügyintésére ügyfélfogadási időn belül, előzetes időpont egyeztetés után van lehetőség. Az ügyfélfogadás rendjében nem történt változás.

Részletek
Hat társasház újul meg a „Panel-program” keretében

Hat társasház újul meg a „Panel-program” keretében

2015. november 24. 13:00

Kiskunfélegyházán a sikeres pályázatoknak köszönhetően 6 társasház újul meg 2016-ban. A „Panel-programban” résztvevő lakóközösségek 50 százalékos állami támogatást, és 10-15 százalékos önkormányzati segítséget kapnak. A felújítási munkálatok várhatóan a jövő év májusában kezdődnek, és még a fűtési szezon előtt befejeződnek. A programban érintett 154 lakás tulajdonosai megközelítően 60 százalékos energiamegtakarítást érhetnek el. Erről november 24-én tájékoztatták a közös képviselőket és a sajtó munkatársait a városházán.

Részletek
Manócskákat, kristályokat és kincseket kerestek az erdőben a waldorfosok

Manócskákat, kristályokat és kincseket kerestek az erdőben a waldorfosok

2015. november 24. 11:30

A Waldorf Óvoda és iskola hagyományai közé tartozik, hogy minden évben megemlékeznek Szent Mártonra. Ezt idén egy kiadós sétával tették meg. A lámpásokkal felszerelkezett diákok, ovisok, szüleik és nevelőik a sötétedés beállta után a Petőfi-szobortól indulva, a Móra téren át sétáltak ki a Parkerdőbe annak reményében, hogy ott kincsek és fények várják őket.

Részletek
Karácsonyfa-szépségversenyt hirdet a félegyházi Suska-kör

Karácsonyfa-szépségversenyt hirdet a félegyházi Suska-kör

2015. december 8. 17:30

A kiskunfélegyházi suska-kör városi karácsonyfa szépségversenyt hirdet, jótékonysági céllal. A helyi Tourinform Irodában lehet megvásárolni decemberben - belátás szerinti összegért - a "suska-kör" logós, egyszerű karácsonyfadíszeket, amelyek tulajdonosuknak többszörös örömöt is hoznak. Egyrészt ékesítik karácsonyfájukat (amellyel benevezhetnek a karácsonyfa-szépségversenyre), másrészt az összeg egy adományalapba kerül, amiből a szervezők rászorulóknak vásárolnak ajándékokat. Mindemellett a játékban résztvevők még komoly "suskára" is szert tehetnek.

Részletek
Meleg, téli ruhákkal segítették a félegyháziakat

Meleg, téli ruhákkal segítették a félegyháziakat

2015. november 22. 16:35

Ruhaadományokat osztottak pénteken a rászorulók között Kiskunfélegyházán. A szervezők a több mint negyven zsáknyi gyermekholmit, hétköznapi férfi és női ruhákat, illetve az ünnepi öltözékeket különválogatták, hogy könnyebben találhassák meg őket az adományozottak, akiknek számára az MSZP helyi vezetése heti rendszerességgel szervezi meg ezeket az eseményeket.

Részletek
Jubiláltak polgárőreink

Jubiláltak polgárőreink

2015. november 23. 13:30

Húsz évvel ezelőtt, 1995. november 27-én alakult meg 37 fővel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület. A ma már 75 önkéntest tömörítő egyesület november 20-án a városházán összegezte és értékelte a két évtized munkáját. Polgárőreink munkáját az országos és megyei vezetés nevében dr. Fekecs Dénes méltatta. Félegyháza önkormányzata nevében Balla László alpolgármester köszönte meg a sok munkát. Timafalvi László, a rendőrkapitányság vezetője a két szervezet együttműködését ismerte el oklevelek átadásával.

Részletek
Aki vért ad, három életet ment meg

Aki vért ad, három életet ment meg

2015. november 23. 07:30

„Aki vért ad, életet ad”. Ezzel a címmel rendezett tájékoztató előadást a helyi Vöröskereszt a városi könyvtárban november 20-án. Az összejövetel célja az volt, hogy tájékoztassák a fiatalokat és időseket a véradás fontosságáról, lehetőségéről.

Részletek
Szeretetlánc fonódott a főtéren

Szeretetlánc fonódott a főtéren

2015. november 22. 14:00

Az országos mozgalomhoz kapcsolódóan Kiskunfélegyházán a Petőfi téren fogtak kezet és karoltak egymásba a szeretetlánchoz kapcsolódó gyerekek és felnőttek november 22-én. A Kiskunfélegyházi Boldogságklub felkérésére sokan a szeretetre, összetartásra mozgósító táblát is magukkal hoztak. A rendezvény végén pedig egy albumban írták meg a boldogságról, a szeretetről és a közösségi összetartozásról megfogalmazódott gondolataikat.

Részletek