Családja, lakótársai és a város vezetése is köszöntötte Marika nénit

Családja, lakótársai és a város vezetése is köszöntötte Marika nénit

2015. szeptember 2. 15:30

„Marikám, Marikám, aranyos Marikám. Hogyha fáj a te kis szíved, e kis dalt küldőm én neked …” Ezzel a dallal köszöntötte a 90 éves Horvát Sándornét egyik lakótársa. A szépkorú hölgyet lakótársai mellett családtagjai, gondozói és a város nevében Balla László alpolgármester is köszöntötte szeptember elsején a Csanyi úti Szociális Otthonban.

Részletek
Ünnep Tordán

Ünnep Tordán

2015. szeptember 2. 14:30

Háromfős delegáció: Balla László alpolgármester, Bense Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Kiss Gábor, a Testvérvárosi egyesületi tagja képviselte Kiskunfélegyházát az erdélyi testvérváros ünnepén, a Tordai városnapokon. A nagyszabású rendezvényt augusztus 28. és 30. között rendezték meg.

Részletek
Tarolt a Megaméter Finnországban

Tarolt a Megaméter Finnországban

2015. szeptember 2. 10:20

Újra Kecskemétre került a finnországi Nokiában megrendezett fogyasztási verseny vándorserlege. A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata Megaméter nevű járművével már harmadszor hozta el az immár negyvenéves kupát.

Részletek
Tanévkezdés Bács-Kiskun megyében

Tanévkezdés Bács-Kiskun megyében

2015. szeptember 2. 08:25

A szeptemberi iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalom miatt a korábbi évek gyakorlatainak megfelelően Bács-Kiskun megyében a kijelölt helyeken rendőrök segítik a gyalogos és autósforgalmat, figyelemmel kísérik a gyalogos-átkelőhely megközelítését, a biztonsági öv és a gyermekülés használatát. Ezzel a rendőrség arra törekszik, hogy senki ne váljon közlekedési baleset áldozatává.

Részletek
Ez egy ilyen nyár, csupa szórakozás…(volt)

Ez egy ilyen nyár, csupa szórakozás…(volt)

2015. szeptember 1. 20:00

Megélénkült az élet Félegyháza utcáin és terein szeptember elsején. Több mint 3000 általános iskolás, és közel 2000 középiskolás kezdte meg a tanévet. A tanügyi vezetők arról adtak tájékoztatást, hogy a nebulóknak valamennyi intézményben biztosítottak a személyi és tárgyi feltételek a tanuláshoz. A diákok még nem nyilatkoztak az új tanévről. Nem csoda, hiszen ma még zömmel a nyári élmények feldolgozásával telt a nap.

Részletek
Elmaradt a demonstráció

Elmaradt a demonstráció

2015. augusztus 31. 18:10

Mintegy száz szülő gyülekezett a kiskunfélegyházi Platán iskola kerítésén kívül augusztus 31-én, hétfőn délután, az intézmény évnyitó ünnepségét megelőzően. Mint arról a napokban már beszámoltunk, a szülők azzal a szándékkal érkeztek, hogy békés demonstrációval erősítsék meg az április közepén már kifejezésre juttatott kérésüket, miszerint az intézmény vezetője és a tagintézmény-vezető személyében változást szeretnének. A békés demonstrációt annak rendje és módja szerint a szervezők a rendőrségen a múlt héten bejelentették.

Részletek
Félegyháziak ajándéka Félegyházáról

Félegyháziak ajándéka Félegyházáról

2015. szeptember 1. 07:30

Pár hónappal ezelőtt arról döntött a városvezetés, hogy színvonalas ajándéktárgyakkal is hozzájárulnak Félegyháza arculatának formálásához. A Holló László Képzőművészkör és a Wesel Hugó Fotókör alkotóinak bevonásával el is készültek az első darabok, amelyeket sajtótájékoztatón mutattak be augusztus 31-én.

Részletek