Szombattól újabb ebzárlat jön

Szombattól újabb ebzárlat jön

2014. október 3. 11:30

Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz a megyében októbner 4-től két hétig. A tilalom elrendelését a rókák őszi veszettség elleni országos immunizálási kampánya tette indokolttá.

Részletek
Folytatódik a Földet a gazdáknak program

Folytatódik a Földet a gazdáknak program

2014. október 3. 10:20

Folytatódik a Földet a gazdáknak program, amelynek keretében most újabb 24 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg a gazdálkodók számára - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón.

Részletek
Faültetés a Bankfaluban

Faültetés a Bankfaluban

2014. október 3. 09:45

Két lombos, vörös levelű kőrist és egy fenyőfát ültettek ma reggel a Bankfaluban, a Fecske utcai parkban. A kőrisek lombot növesztve árnyékot biztosíthatnak majd az itt játszó gyerekeknek, a fenyőfa pedig a Bankfaluiak karácsonyfája lehet idővel – mondta el a városrész önkormányzati képviselője. Dongó József a fák telepítése közben virágcsokorral és egy üveg félegyházi borral is megköszönte a munkát azoknak, akik önkéntesként járultak hozzá Bankfalu parkosításához, szépítéséhez.

Részletek
Egy besározás margójára

Egy besározás margójára

2014. október 3. 09:50

Kedves Félegyháziak!   A hétvégén besározták a nevemet. Nem voltak illúzióim, hiszen hónapok óta tudom: ezt tervezik. Hiába a hivatalos iratok, hiába az összes megnyert per, hiába éltem becsületes, tiszta életet, vannak akik úgy gondolják, a névtelenség mögé bújva árthatnak annak a szellemiségnek amit képviselek és amit a mögöttem álló hatalmas tábor képvisel. Egy beszélgetés során egy "profi" politikus erről gúnyosan így fogalmazott még hónapokkal ezelőtt: "Mindent lehet úgy tálalni, hogy elhiggye a nép."

Részletek
Október a szépkorúak hónapja

Október a szépkorúak hónapja

2014. október 2. 21:35

A szépkorúakat köszöntötték az idősek világnapján a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény valamennyi ellátó helyén. Október elsején a Nádasdy utcai otthonban, az Idősek Klubjában és a Csanyi úti otthonban Kapus Krisztián polgármester és Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntői mellett óvodások, iskolások, félegyházi előadóművészek és önkéntesek kedveskedtek ünnepi műsorral az időseknek.

Részletek
A sokoldalú Móra

A sokoldalú Móra

2014. október 2. 18:39

Az utolsó simításokat végzik a Kiskun Múzeum október 3-án nyíló kiállításán."A régészet megkövesedett néprajz, a néprajz megelevenedett régészet" című tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum összefogásával valósul meg. A tárlatot a Móra Ferenc születésének 135. és halálának 80. évfordulójának tiszteletére megrendezett emlékülés záróakkordjaként Dr. Juhász Antal néprajzkutató, egyetemi tanár nyitja meg.

Részletek
A posta lesz az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálata

A posta lesz az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálata

2014. október 3. 09:00

A Magyar Posta bázisán alakítják ki az állami közműszolgáltató ügyfélszolgálatát - jelentette ki Németh Lászlóné államtitkár. A posta dolgozóit átképzik, az ügyfélszolgálati rendszer lefedi az ország egészét. A közműszolgáltató csomagjait próbálják olcsóbbá tenni a versenytársakénál, mégpedig úgy, hogy a háttértevékenységeken spórolnak.

Részletek