Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. augusztus 27. 10:20

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 33. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Nekem az Úristen csodálatos ajándékot adott

Nekem az Úristen csodálatos ajándékot adott

2015. augusztus 26. 12:30

Nekem az Úristen csodálatos ajándékot adott. Azt, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Ez egy óriási dolog. 40 év szolgálat után mindenkinek ajánlom – ha szabad ilyet tenni -, hogy soha ne válasszon olyan feladatot, amitől már a kezdetekkor fáj a feje. Így fogalmazott Talapka István apát-plébános, aki augusztus 1-jéig 15 éven keresztül volt a Sarlós Boldogaszony templom lelkipásztora. A plébánossal, aki Izsák plébánosa lett, és a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében kapott új feladatot, a papi hivatásról, félegyházi emlékeiről, tapasztalatairól beszélgettünk.

Részletek
A TISPOL SPEED országos akció eredményei

A TISPOL SPEED országos akció eredményei

2015. augusztus 26. 10:20

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján augusztus 18-án, 19-én és 23-án tartotta meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

Részletek
Állásajánlatok

Állásajánlatok

2015. augusztus 27. 12:30

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Részletek
Sok a beteg platán a Kossuth utcán

Sok a beteg platán a Kossuth utcán

2015. augusztus 26. 07:30

A Kossuth utca 101 darab platánjának egészségi állapotát és életképességét volt hivatott feltérképezni az a szakértői vizsgálat, amelyet az önkormányzat rendelt meg annak érdekében, hogy tisztán lássa a több mint száz éves, helyi védettség alatt álló platánsor megóvásával kapcsolatos közeli és távlati teendőket.

Részletek
Szeptember végéig elkészülnek a helyreállítási munkálatok is

Szeptember végéig elkészülnek a helyreállítási munkálatok is

2015. szeptember 7. 10:25

Kiskunfélegyháza város ivóvíz rekonstrukciós munkálatait és a vízbekötés-cseréket a Bácsvíz Zrt. a kiskunfélegyházi és tiszakécskei üzemmérnökségének vízhálózat karbantartó munkatársai végzik. Szigeti Tibor szolgáltatási vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint az alábbi táblázat tartalmazza a munkálatok ütemezését, amitől azonban kisebb csúszások adódhatnak. Ennek oka, hogy a nevezett feladatok mellett ugyanezek a szakemberek végzik a napi hibaelhárítási teendőket is. Szigeti Tibor ígérete szerint szeptember 30-ig valamennyi munkálattal végezni szeretne a Bácsvíz.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. augusztus 26. 13:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek