Elmarad Juhász Árpád előadása a könyvtárban

Elmarad Juhász Árpád előadása a könyvtárban

2015. október 13. 13:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ezúton értesíti olvasóit és vendégeit, hogy az október 15-re tervezett, Latin Amerikáról szóló előadás Juhász Árpád geológus betegsége miatt elmarad. A tervezett programot egy későbbi időpontban megtartják.

Részletek
Díjkitűzés módosítása - 3 millió forint a nyomravezetőnek

Díjkitűzés módosítása - 3 millió forint a nyomravezetőnek

2015. október 13. 11:40

Emberölés miatt nyomoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők tavaly augusztus 31-re virradóra bejutottak egy Kunszállás külterületén található tanyára és az ingatlanban bántalmazták az ott lakó belga házaspárt, akik ennek következtében életüket vesztették.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. október 13. 11:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
30. Kikindai Töknapok

30. Kikindai Töknapok

2015. október 12. 18:00

Kiskunfélegyháza város hivatalos küldöttsége látogatott el a hétvégén Nagykikindára, ahol a 30. Kikindai Töknapok rendezvényein vettek részt. A delegáció vezetője Balla László alpolgármester volt, vele együtt Bense Zoltán képviselő, valamint a Testvérvárosi Egyesület részéről Dulity Kálmán, Faragó János és Kiss Gábor utaztak a vajdasági városba.

Részletek
Strasbourgban jártak a gimnazisták

Strasbourgban jártak a gimnazisták

2015. október 12. 16:30

Strasbourgba utazott október első hetében a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium kilenc diákja és kísérőtanára. A fiatalokat Deli Andor, az Európai Parlament képviselője látta vendégül, aki sok érdekes és életre szóló programot szervezett a delegációnak. A hosszú utazás után az offenburgi szállodában töltöttek két éjszakát.

Részletek
Keresztszentelés a Molnártelepen

Keresztszentelés a Molnártelepen

2015. október 12. 21:00

A felújított útmenti fogadalmi keresztet szentelte fel dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke október 11-én a Molnártelepen, a Nagyszőlő úton. A keresztet Rusai Bálintné állíttatta 1899-ben. A kereszt állaga az évtizedek során rendkívül megromlott, környezete sokszor gondozatlanná vált. Ezért döntött úgy Jégh Iván és családja, hogy felújítják. A kereszt vasárnap óta újra teljes pompájában áll az út mentén a molnártelepiek örömére és büszkeségére.

Részletek
Karácsonyi ajándékokat gyűjtenek

Karácsonyi ajándékokat gyűjtenek

2015. október 13. 09:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat valamint a Radio Smile közös ajándékgyűjtést szervez karácsonyra, rászoruló családok részére. Kérik mindazok segítségét, akik megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, játékokat tudnak felajánlani. Az ajándékokat a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény közreműködésével a hátrányos helyzetű családoknak szeretnék eljuttatni és ezzel örömet szerezni a gyerekeknek. A szervezők kérik, hogy december 11-éig vigyék el a könyveket, játékokat a városi könyvtárba vagy adják le a Smile rádióba.

Részletek