Bontással kezdődik az építkezés

Bontással kezdődik az építkezés

2015. október 7. 07:30

Érdeklődéssel figyelték az óvodások október 6-a délelőttjén, amint a játszótérrel szomszédos elhanyagolt telek udvarán „hatalmas munkagépek” pillanatok alatt lebontották a romossá vált épületet. A gyerekek még nem tudják, hogy hamarosan kitágul a tér, és egy év múlva - játszóterükkel együtt - egy szép park köti össze a Horváth Zoltán és a Dózsa György utcát.

Részletek
Hajdúszoboszló nyerte "Az év fürdője" címet

Hajdúszoboszló nyerte "Az év fürdője" címet

2015. október 7. 08:25

Az Év Fürdője versenyben a Kiskunfélegyházi Strand és Uszoda is megmérettette magát. Idén először hagyományteremtő jelleggel a Magyar Fürdőszövetség támogatásával, közönségszavazást szervezett a termalfurdo.hu, melynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit kereste.

Részletek
Én és a háziállatom

Én és a háziállatom

2015. október 6. 16:30

A GYIÖK és a Kiskunfélegyházi Önkormányzat rajz- és fotópályázatot hirdetett óvodások, valamint általános- és középiskolások részére Én és a háziállatom címmel. Az eredményhirdetése az I. Félegyházi ÁllatiJó Napon került sor, október 3-án. A pályázatra több száz pályamű érkezett az óvodásoktól és az iskolásoktól.

Részletek
Lakossági fórum a piacról

Lakossági fórum a piacról

2015. október 19. 07:30

Ezúton értesítjük Kiskunfélegyháza város lakosságát, továbbá valamennyi érintettet, hogy Balla László alpolgármester október 19-én, hétfőn 10 órakor a piaccsarnokban (rossz idő esetén a Polgármesteri Hivatal belső tárgyalótermében) lakossági fórumot tart a kiskunfélegyházi piac és vásár üzemeltetése tárgyában.

Részletek
Frakk, a gyógyító

Frakk, a gyógyító

2015. október 6. 15:30

Kiskunfélegyházán, a lakótelepen él Horváth Pálné és másfél éves kiskutyája, Frakk, az orvosi javaslatra vásárolt életvidám, örökmozgó csivava.

Részletek
Félegyháza szeretlek!

Félegyháza szeretlek!

2015. október 7. 13:30

Első értékgyűjtő nagyprojektjét zárta a Kreatív Mozaik Alapítvány. Dr. Horváth-Rekedt Gréta önkéntes ifjúságsegítőtől megtudtuk, hogy a kezdeményezéssel a félegyházi fiatalok kötődését szerették volna erősíteni szülővárosukhoz, a helyi értékekhez. Ennek érdekében értékgyűjtő- és dokumentáló foglalkozásokat szerveztek, amire végül a városi diáknapi Érték Show tette fel a koronát.

Részletek
Anyatejjel a kiegyensúlyozott és egészséges félegyházi csecsemőkért

Anyatejjel a kiegyensúlyozott és egészséges félegyházi csecsemőkért

2015. október 6. 13:30

„Ki az anyatejből minél többet kivett, az lesz legerősebb testileg, lelkileg.” – írta Vajda János: A jó egészség és hosszú élet titka című művében, 1886-ban. A világ azóta sokat változott, s volt idő, amikor az anyatejes táplálás fontossága is átértékelődött. Napjainkban azonban – ebben erősít meg Nagy Erika védőnő, nemzetközi csecsemőmasszázs-oktató is – az édesanyák többsége, legalábbis Félegyházán, a szoptatás híve.

Részletek
A földprivatizáció ellen tiltakozott az LMP

A földprivatizáció ellen tiltakozott az LMP

2015. október 6. 07:30

Tiltakozik a Lehet Más a Politika (LMP) párt az állami földek fideszes privatizációja ellen. Ennek apropóján szerveztek félpályás forgalomlassító demonstrációt október 5-én, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. A párt nem fogadja el az állami földvagyon elherdálását és új földosztást fog végrehajtani kormányzati pozícióban.

Részletek