Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. november 20. 11:30

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Protestánsok Kiskunfélegyházán

Protestánsok Kiskunfélegyházán

2016. november 19. 13:30

A Reformáció emlékére, az 500. évforduló alkalmából Protestánsok Kiskunfélegyházán címmel Mészáros Márta múzeumigazgató tartott előadást a Hattyúházban. Ezt követően Rosta Ferenc, a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyház gondnoka, presbitere, városunk alpolgármestere osztotta meg gondolatait a reformációról. Beszédéhez kapcsolódva Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja Luther Márton – a nagy reformátor kedvenc dicséretét énekelte el. Az énekes a reformáció eseményeit követve az előadás felvezetéseként néhány korabeli dallammal alapozta meg az előadás hangulatát.

Részletek
Mágnás Miska Kecskeméten

Mágnás Miska Kecskeméten

2016. november 19. 09:30

Minden idők egyik legszórakoztatóbb operettjét, a Mágnás Miskát mutatta a kecskeméti Katona József Színház november 18-án, Rusznyák Gábor rendezésében.

Részletek
A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

2016. november 16. 07:30

Idén január 1-jétől új időszámítás kezdődött az újra önálló intézménnyé vált Móra Ferenc Művelődési Központ életében, amelynek vezetését Kovács-Csonka Szilviára bízta a félegyházi képviselő-testület. A változástól új lendületet, és a 30 ezres városhoz méltó kulturális kínálatot vártak. Mit remélt az első esztendőtől, és mit sikerült véghezvinni? Többek között erről is kérdeztük az intézményvezetőt

Részletek
Falu Tamásra emlékeztek

Falu Tamásra emlékeztek

2016. november 11. 08:30

Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, a Petőfi tér 6. szám alatti emléktáblánál. A rendezvényen dr. Luchmann Zsuzsanna tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja tartott beszédet, amelyben ismertette a jelenlévőkkel a költő, prózaíró élettörténetét, és méltatta kiskunfélegyházi munkásságát. A megemlékezést a Dózsa György Általános Iskola diákjainak szavalatai tették emlékezetesebbé, akik Falu Tamás verseiből készítettek összeállítást.

Részletek
Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban

Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban

2016. november 12. 07:30

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szavalóversenyt hirdetett a diákoknak Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából, amelyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhettek.

Részletek
A művésztanárok és növendékeik közös koncerttel emlékeztek a nagy zeneszerzőre

A művésztanárok és növendékeik közös koncerttel emlékeztek a nagy zeneszerzőre

2016. november 14. 15:30

A gyermekkórus énekével kezdődött a Wolfgang Amadeus Mozart születésének 260. évfordulóján megtartott emlékkoncert az Alapfokú Művészeti iskolában. A programban tanárok és növendékeik a klasszikus osztrák zeneszerző szóló és kamarazenekari darabjait adták elő. Szomorú apropója is volt a hangversenynek, ahol megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Kocsis Zoltánról, a magyar zeneirodalom ápolójáról, aki Mozart-művekkel is sikeresen koncertezett a világ számos pontján.

Részletek