A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

2016. november 16. 07:30

Idén január 1-jétől új időszámítás kezdődött az újra önálló intézménnyé vált Móra Ferenc Művelődési Központ életében, amelynek vezetését Kovács-Csonka Szilviára bízta a félegyházi képviselő-testület. A változástól új lendületet, és a 30 ezres városhoz méltó kulturális kínálatot vártak. Mit remélt az első esztendőtől, és mit sikerült véghezvinni? Többek között erről is kérdeztük az intézményvezetőt

Részletek
Falu Tamásra emlékeztek

Falu Tamásra emlékeztek

2016. november 11. 08:30

Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, a Petőfi tér 6. szám alatti emléktáblánál. A rendezvényen dr. Luchmann Zsuzsanna tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja tartott beszédet, amelyben ismertette a jelenlévőkkel a költő, prózaíró élettörténetét, és méltatta kiskunfélegyházi munkásságát. A megemlékezést a Dózsa György Általános Iskola diákjainak szavalatai tették emlékezetesebbé, akik Falu Tamás verseiből készítettek összeállítást.

Részletek
Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban

Falu Tamás szavalóverseny a könyvtárban

2016. november 12. 07:30

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szavalóversenyt hirdetett a diákoknak Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából, amelyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhettek.

Részletek
A művésztanárok és növendékeik közös koncerttel emlékeztek a nagy zeneszerzőre

A művésztanárok és növendékeik közös koncerttel emlékeztek a nagy zeneszerzőre

2016. november 14. 15:30

A gyermekkórus énekével kezdődött a Wolfgang Amadeus Mozart születésének 260. évfordulóján megtartott emlékkoncert az Alapfokú Művészeti iskolában. A programban tanárok és növendékeik a klasszikus osztrák zeneszerző szóló és kamarazenekari darabjait adták elő. Szomorú apropója is volt a hangversenynek, ahol megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Kocsis Zoltánról, a magyar zeneirodalom ápolójáról, aki Mozart-művekkel is sikeresen koncertezett a világ számos pontján.

Részletek
Irodalmi nagyhatalom vagyunk!

Irodalmi nagyhatalom vagyunk!

2016. november 5. 09:30

400 éve, hogy William Shakespeare, az angol nyelvű drámaírás legnagyobb alakja elhunyt. A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az íróra emlékezve „Színház az egész világ, és színész benne minden ember és nő…” címmel Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára tartott előadást.

Részletek
Halottak napján...

Halottak napján...

2019. november 2. 10:00

A katolikus egyházban a Mindenszentek utáni nap (november 2., ha az vasárnap, akkor november 3.) a tisztítótűzben szenvedő lelkek emléknapja.

Részletek
Mindenszentek ünnepén

Mindenszentek ünnepén

2019. november 1. 07:30

Mindenszentek (latinul: festum omnium sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.

Részletek