Adventi hangverseny a könyvtárban

Adventi hangverseny a könyvtárban

2016. december 9. 13:30

Adventi koncertet tartottak december 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékei ünnepi hangulatot varázsoltak a hallgatóság számára.

Részletek
Lizik-Varga Katalin a város kulturális életének új színfoltja

Lizik-Varga Katalin a város kulturális életének új színfoltja

2016. december 8. 13:30

A kulturális események üde színfoltjaként tűnt fel Kiskunfélegyházán Lizik-Varga Katalin, akit számos alkalommal hallhatott már énekelni a félegyházi közönség. Hangját jól ismerik a városban, ám azt kevesen tudják, hogy nem csak szólóban lép fel. Katalin a kárpátaljai Magyar Örökség Díjas Credo együttes énekese.

Részletek
Idén is jól dolgoztak a polgárőrök

Idén is jól dolgoztak a polgárőrök

2016. december 3. 13:30

Évzáró közgyűlését tartotta a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület december 2-án, a városháza dísztermében. A rendezvényt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a lakiteleki polgárőrség tagjaként, saját településén maga is részt vesz a polgárőrök munkájában. Hangsúlyozta: A legfontosabb a családunk, a szeretteink és a gyerekeink biztonsága.

Részletek
Kinél van a távirányító?

Kinél van a távirányító?

2016. december 2. 16:30

Ismét nagy siker aratott a Móra Ferenc Gimnázium nyelvi estje, melyre november 24-én került sor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A produkcióban színpadra lépő 13 csoport (95 diák) egy-egy idegen nyelű tévés műsor hangulatát idézte meg: láthattunk német Legyen Ön is Milliomos kvízjátékot, olasz divatbemutatót, francia Tücsök és a hangyát, angol színházi jelenetet, bécsi adventi vásárt, amerikai elnökjelölti vitát, német turistacsoportot, angol sport- és tehetségkutató műsort, de nem hiányozhattak az énekes és táncos előadások sem. A lelkes diákok fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra, és humorukkal, magabiztosságukkal és nyelvtudásukkal elbűvölték a közönséget.

Részletek
Márton Áronra emlékeztek a könyvtárban

Márton Áronra emlékeztek a könyvtárban

2016. december 2. 11:30

Kiállítás nyílt Márton Áron életútjáról a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Erre a megnyitóra az erdélyi püspök születésének százhuszadik évfordulójára meghirdetett idei emlékév nemzetközi programsorozatának alkalmából került sor.

Részletek
Könyvtársarok

Könyvtársarok

2016. december 2. 09:30

Advent második hetével egyre közelebb kerülünk az év egyik legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. A készülődéshez szeretnék segítséget, ötleteket adni a városi könyvtárban előfizetett folyóiratok lapozgatásával.

Részletek
Karácsony estéjén

Karácsony estéjén

2016. december 24. 17:30

Kelemen Sándorné Mara, a Nádasdy utcai idősek otthona lakójának szeretnénk örömet szerezni azzal, hogy karácsonyi versét megosztjuk olvasóinkkal.

Részletek