Kinél van a távirányító?

Kinél van a távirányító?

2016. december 2. 16:30

Ismét nagy siker aratott a Móra Ferenc Gimnázium nyelvi estje, melyre november 24-én került sor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A produkcióban színpadra lépő 13 csoport (95 diák) egy-egy idegen nyelű tévés műsor hangulatát idézte meg: láthattunk német Legyen Ön is Milliomos kvízjátékot, olasz divatbemutatót, francia Tücsök és a hangyát, angol színházi jelenetet, bécsi adventi vásárt, amerikai elnökjelölti vitát, német turistacsoportot, angol sport- és tehetségkutató műsort, de nem hiányozhattak az énekes és táncos előadások sem. A lelkes diákok fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra, és humorukkal, magabiztosságukkal és nyelvtudásukkal elbűvölték a közönséget.

Részletek
Márton Áronra emlékeztek a könyvtárban

Márton Áronra emlékeztek a könyvtárban

2016. december 2. 11:30

Kiállítás nyílt Márton Áron életútjáról a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Erre a megnyitóra az erdélyi püspök születésének százhuszadik évfordulójára meghirdetett idei emlékév nemzetközi programsorozatának alkalmából került sor.

Részletek
Könyvtársarok

Könyvtársarok

2016. december 2. 09:30

Advent második hetével egyre közelebb kerülünk az év egyik legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. A készülődéshez szeretnék segítséget, ötleteket adni a városi könyvtárban előfizetett folyóiratok lapozgatásával.

Részletek
Karácsony estéjén

Karácsony estéjén

2016. december 24. 17:30

Kelemen Sándorné Mara, a Nádasdy utcai idősek otthona lakójának szeretnénk örömet szerezni azzal, hogy karácsonyi versét megosztjuk olvasóinkkal.

Részletek
Mikulás a könyvtárban

Mikulás a könyvtárban

2016. november 28. 15:30

A mai rohanó világban kevés olyan lehetőség van, amely a családtagokat közelebb hozza egymáshoz. Ebből az alkalomból a Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is megrendezte a már hagyományossá vált adventi családi szombat délelőttöt.

Részletek
Rokonom, Petőfi

Rokonom, Petőfi

2016. november 28. 09:30

Hosszú évek kutatómunkájának gyümölcse érett be: Borzák Tibor újságíró az 1980-as évek elejétől foglalkozik Petőfi Sándor oldalági rokonságának felkutatásával. A Rokonom, Petőfi című új könyvében érdekes családtörténet kerekedik ki. A különleges kötetben mintegy száz fotó és tizenhárom családfarajz található.

Részletek
110 éve a közművelődés szolgálatában

110 éve a közművelődés szolgálatában

2016. november 26. 13:30

A Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban ünnepelte alakulásának 110. évfordulóját. Ebből az alkalomból Fekete Beatrix egyesületi elnökhelyettes tartott előadást, amelyben ismertette az egyesület korábbi vezetőit, kiemelkedő tevékenységet végző tagjait.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. november 20. 11:30

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Protestánsok Kiskunfélegyházán

Protestánsok Kiskunfélegyházán

2016. november 19. 13:30

A Reformáció emlékére, az 500. évforduló alkalmából Protestánsok Kiskunfélegyházán címmel Mészáros Márta múzeumigazgató tartott előadást a Hattyúházban. Ezt követően Rosta Ferenc, a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyház gondnoka, presbitere, városunk alpolgármestere osztotta meg gondolatait a reformációról. Beszédéhez kapcsolódva Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja Luther Márton – a nagy reformátor kedvenc dicséretét énekelte el. Az énekes a reformáció eseményeit követve az előadás felvezetéseként néhány korabeli dallammal alapozta meg az előadás hangulatát.

Részletek
Mágnás Miska Kecskeméten

Mágnás Miska Kecskeméten

2016. november 19. 09:30

Minden idők egyik legszórakoztatóbb operettjét, a Mágnás Miskát mutatta a kecskeméti Katona József Színház november 18-án, Rusznyák Gábor rendezésében.

Részletek