Karácsony estéjén

Karácsony estéjén

2016. december 24. 17:30

Kelemen Sándorné Mara, a Nádasdy utcai idősek otthona lakójának szeretnénk örömet szerezni azzal, hogy karácsonyi versét megosztjuk olvasóinkkal.

Részletek
Mikulás a könyvtárban

Mikulás a könyvtárban

2016. november 28. 15:30

A mai rohanó világban kevés olyan lehetőség van, amely a családtagokat közelebb hozza egymáshoz. Ebből az alkalomból a Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén is megrendezte a már hagyományossá vált adventi családi szombat délelőttöt.

Részletek
Rokonom, Petőfi

Rokonom, Petőfi

2016. november 28. 09:30

Hosszú évek kutatómunkájának gyümölcse érett be: Borzák Tibor újságíró az 1980-as évek elejétől foglalkozik Petőfi Sándor oldalági rokonságának felkutatásával. A Rokonom, Petőfi című új könyvében érdekes családtörténet kerekedik ki. A különleges kötetben mintegy száz fotó és tizenhárom családfarajz található.

Részletek
110 éve a közművelődés szolgálatában

110 éve a közművelődés szolgálatában

2016. november 26. 13:30

A Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban ünnepelte alakulásának 110. évfordulóját. Ebből az alkalomból Fekete Beatrix egyesületi elnökhelyettes tartott előadást, amelyben ismertette az egyesület korábbi vezetőit, kiemelkedő tevékenységet végző tagjait.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. november 20. 11:30

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Protestánsok Kiskunfélegyházán

Protestánsok Kiskunfélegyházán

2016. november 19. 13:30

A Reformáció emlékére, az 500. évforduló alkalmából Protestánsok Kiskunfélegyházán címmel Mészáros Márta múzeumigazgató tartott előadást a Hattyúházban. Ezt követően Rosta Ferenc, a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyház gondnoka, presbitere, városunk alpolgármestere osztotta meg gondolatait a reformációról. Beszédéhez kapcsolódva Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja Luther Márton – a nagy reformátor kedvenc dicséretét énekelte el. Az énekes a reformáció eseményeit követve az előadás felvezetéseként néhány korabeli dallammal alapozta meg az előadás hangulatát.

Részletek
Mágnás Miska Kecskeméten

Mágnás Miska Kecskeméten

2016. november 19. 09:30

Minden idők egyik legszórakoztatóbb operettjét, a Mágnás Miskát mutatta a kecskeméti Katona József Színház november 18-án, Rusznyák Gábor rendezésében.

Részletek
A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

A félegyháziak igénylik a kulturális csemegéket

2016. november 16. 07:30

Idén január 1-jétől új időszámítás kezdődött az újra önálló intézménnyé vált Móra Ferenc Művelődési Központ életében, amelynek vezetését Kovács-Csonka Szilviára bízta a félegyházi képviselő-testület. A változástól új lendületet, és a 30 ezres városhoz méltó kulturális kínálatot vártak. Mit remélt az első esztendőtől, és mit sikerült véghezvinni? Többek között erről is kérdeztük az intézményvezetőt

Részletek
Falu Tamásra emlékeztek

Falu Tamásra emlékeztek

2016. november 11. 08:30

Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, a Petőfi tér 6. szám alatti emléktáblánál. A rendezvényen dr. Luchmann Zsuzsanna tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja tartott beszédet, amelyben ismertette a jelenlévőkkel a költő, prózaíró élettörténetét, és méltatta kiskunfélegyházi munkásságát. A megemlékezést a Dózsa György Általános Iskola diákjainak szavalatai tették emlékezetesebbé, akik Falu Tamás verseiből készítettek összeállítást.

Részletek