Képei hét év alatt bejárták a fél világot

Képei hét év alatt bejárták a fél világot

2020. december 23. 10:00

Mezősi Ágnes fotóművész kiállítása november 18-án nyílt meg Hágában. A holland tárlat előtt megismerte képeit London, New York, Łódź és számos magyar nagyváros is. 2016 óta tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a napokban ismét nyertes pályázatnak örülhetett: a MediaMarkt Cewe fotópályázatának Gasztro kategóriájában, Nagyító? című művét első helyezéssel jutalmazták. Képei hatalmas népszerűségnek örvendenek, Mezősi Ágnes stílusa, látásmódja egészen egyedi, alkotásai rövid idő alatt páratlan karriert futottak be.

Részletek
Adventi türelmetlenségünk tehetetlenséggel párosul

Adventi türelmetlenségünk tehetetlenséggel párosul

2020. december 20. 08:00

Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy érezzük, hogy az adventtel legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme. Megérkezni és türelemmel várakozni. Milyen egyszerűnek tűnik mindez, milyen könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban megvalósítani.

Részletek
Adventi versíró és rajzpályázat

Adventi versíró és rajzpályázat

2020. december 15. 17:30

Idén is megrendezték a már hagyományos adventi Mikulás rajz- és versíró pályázatot a József Attila iskolában. A zsűri több mint 100 pályamunka közül választotta ki a díjazottakat. A rajzokból és az elkészült versekből kiállítást rendeztek az intézmény 2. emeletén. A járványhelyzet miatt a szüleik csak online tekinthették meg a tárlaton készült képeket.

Részletek
15 éves az Iskolagaléria

15 éves az Iskolagaléria

2020. december 15. 16:30

A Dózsa György Általános Iskola iskolagalériájában 2005 májusában nyílt meg az első tárlat az intézmény alapításának 25. évfordulójára rendezett ünnepségsorozatok alkalmából. A kiállítótér másfél évtizede tölti be küldetését. Teret ad a művészeti nevelés értékközvetítő szerepének, a személyiség továbbfejlődéséhez nélkülözhetetlen esztétikummal való rendszeres találkozást kölcsönöz, segíti a műalkotások értő befogadására, átélésére való nevelést.

Részletek
Nem szól többé vidáman a szaxofon...

Nem szól többé vidáman a szaxofon...

2020. december 14. 15:30

Süsü ma furcsán ébredt. Nem értette miért van ilyen pocsék kedve. Pedig a kiskirályfi azt mondta, délután játszanak majd. Süsü akkor érzett hasonlót utoljára, amikor Csukás Pista bácsi aludt el örökre. Azóta már Süsü is tudja a tragikus hírt, nem szól többé vidáman a szaxofon, sőt, egyáltalán nem szól többé. Az egyfejű és a kiskirályfi azóta is némán ül a vackorfa tövében. Nyugodj békében, Bergendy István! – írta Facebook-oldalán a művészt búcsúztatva az Újságmúzeum.

Részletek
Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

2020. december 15. 16:00

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész társulata izgatottan várja, hogy estéről estére ismét élményt szolgáltathassanak a nézőknek. Épp ezért továbbra is szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve próbálják az új előadásokat. Emellett egy izgalmas új projekt is útjára indult: film készül a korábbi, Csoportterápia mjuzikelkámediből. Nem feledkezett meg a színház a közelgő ünnepről sem, egyedi adventi kalendáriummal örvendeztetik meg a nézőket.

Részletek
Mesevirág mesemondó találkozó

Mesevirág mesemondó találkozó

2020. december 8. 16:00

November 23-a és 27-e között rendezték meg a Mesevirág mesemondó találkozót a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében. 90 jelentkezőből 77-en, köztük a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola tanulói is részt vettek a digitálisan meghirdetett és lebonyolított versenyen. A koronavírus-járvány miatt a résztvevő gyermekekről készült videofelvételeket zsűrizték 4 korcsoportban.

Részletek
Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

2020. december 10. 08:00

Rádi Józsefné Icu negyven éve igazgatja Gátér művelődési, kulturális központját. Az eltelt évtizedek alatt sok új közösséget teremtett, bővítette a településen az ünnepeket, közösségi rendezvényeket. Bár lehetne már nyugdíjas is, de esze ágában sincs feladni az aktív életet.

Részletek
Meghalt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó

2020. december 5. 15:00

December 5-én gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő – adta hírül Gödöllő város Facebook-oldala. A színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 80 éves volt.

Részletek
Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

2020. december 6. 08:00

A Kiskun Múzeum vezetőjének, Mészáros Mártának vezetői megbízatása az év végén jár le. Ezért az önkormányzat pályázatot hirdetett a tisztség betöltésére. A pályázatra ketten jelentkeztek, közülük a szakmai bizottság véleményezése alapján az elkövetkező években ismét Mészáros Márta irányítja Félegyháza múzeumát.

Részletek