15 éves az Iskolagaléria

15 éves az Iskolagaléria

2020. december 15. 16:30

A Dózsa György Általános Iskola iskolagalériájában 2005 májusában nyílt meg az első tárlat az intézmény alapításának 25. évfordulójára rendezett ünnepségsorozatok alkalmából. A kiállítótér másfél évtizede tölti be küldetését. Teret ad a művészeti nevelés értékközvetítő szerepének, a személyiség továbbfejlődéséhez nélkülözhetetlen esztétikummal való rendszeres találkozást kölcsönöz, segíti a műalkotások értő befogadására, átélésére való nevelést.

Részletek
Nem szól többé vidáman a szaxofon...

Nem szól többé vidáman a szaxofon...

2020. december 14. 15:30

Süsü ma furcsán ébredt. Nem értette miért van ilyen pocsék kedve. Pedig a kiskirályfi azt mondta, délután játszanak majd. Süsü akkor érzett hasonlót utoljára, amikor Csukás Pista bácsi aludt el örökre. Azóta már Süsü is tudja a tragikus hírt, nem szól többé vidáman a szaxofon, sőt, egyáltalán nem szól többé. Az egyfejű és a kiskirályfi azóta is némán ül a vackorfa tövében. Nyugodj békében, Bergendy István! – írta Facebook-oldalán a művészt búcsúztatva az Újságmúzeum.

Részletek
Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

2020. december 15. 16:00

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész társulata izgatottan várja, hogy estéről estére ismét élményt szolgáltathassanak a nézőknek. Épp ezért továbbra is szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve próbálják az új előadásokat. Emellett egy izgalmas új projekt is útjára indult: film készül a korábbi, Csoportterápia mjuzikelkámediből. Nem feledkezett meg a színház a közelgő ünnepről sem, egyedi adventi kalendáriummal örvendeztetik meg a nézőket.

Részletek
Mesevirág mesemondó találkozó

Mesevirág mesemondó találkozó

2020. december 8. 16:00

November 23-a és 27-e között rendezték meg a Mesevirág mesemondó találkozót a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében. 90 jelentkezőből 77-en, köztük a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola tanulói is részt vettek a digitálisan meghirdetett és lebonyolított versenyen. A koronavírus-járvány miatt a résztvevő gyermekekről készült videofelvételeket zsűrizték 4 korcsoportban.

Részletek
Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

2020. december 10. 08:00

Rádi Józsefné Icu negyven éve igazgatja Gátér művelődési, kulturális központját. Az eltelt évtizedek alatt sok új közösséget teremtett, bővítette a településen az ünnepeket, közösségi rendezvényeket. Bár lehetne már nyugdíjas is, de esze ágában sincs feladni az aktív életet.

Részletek
Meghalt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó

2020. december 5. 15:00

December 5-én gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő – adta hírül Gödöllő város Facebook-oldala. A színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 80 éves volt.

Részletek
Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

2020. december 6. 08:00

A Kiskun Múzeum vezetőjének, Mészáros Mártának vezetői megbízatása az év végén jár le. Ezért az önkormányzat pályázatot hirdetett a tisztség betöltésére. A pályázatra ketten jelentkeztek, közülük a szakmai bizottság véleményezése alapján az elkövetkező években ismét Mészáros Márta irányítja Félegyháza múzeumát.

Részletek
Dallamos Csontváry-képek

Dallamos Csontváry-képek

2020. december 5. 08:00

Három félegyházi művész álmodott egy nagyot és megzenésítették Csontváry Kosztka Tivadar festményeit. Most kérdezhetné a kedves olvasó, hogy hogyan lehet egy képet dallamokkal ábrázolni? Biztosíthatom önöket, hogy szenzációsan! Műkedvelőként, de nem műértőként, meghallgattam a Vereb István, Szűts Tamás és Váradi Ákos trió hanganyagát, és megjelentek lelki szemeim előtt a Csontváryra jellemző különleges árnyalatok, fények és formák. A zenéjükkel nagyon könnyű azonosulni, mert a könnyedebb számok kedvelői és a feszesebb, komolyabb zeneművek rajongói is találnak benne szívhez szóló szerzeményeket.

Részletek
Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

2020. november 27. 14:00 | Koronavírus

69 éves korában meghalt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt-díjas énekes, zenész. A zenészlegendát egy egész ország szerette, halála megrendítő. A Korál együttes alapítója két héttel ezelőtt került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Az orvosok megfeszítve küzdöttek az énekes életéért, akinek szervezete végül feladta a harcot.

Részletek