Móra Ferenc Emléknap

Móra Ferenc Emléknap

2016. július 17. 09:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, kedden.

Részletek
Falunap Bugacon

Falunap Bugacon

2016. július 7. 17:00

Színes programokkal várják a bugaciakat és a környéken élőket a település falunapjára, július 9-én, szombaton a művelődési ház melletti területeken. A délelőtt folyamán főzőversenyre, strandfocira, sakkversenyre, tájjellegű ételek bemutatójára és bábelőadásra is sor kerül. Az iskola 7. és 8. osztályos diákjai aerobik-műsorral kedveskednek a közönségnek, de láthatják a Bugac - Kiskunfélegyháza Judo- és Jiu Jitsu klub bemutatóját is. Délután a falu tortájának ünnepélyes átadása után Gáspár Laci, Szabó Ádám és a Shelters ad koncertet, de veterán autók is felvonulnak a településen. 20 órakor új bemutatóval jelentkezik a Bugaci Tanyaszínház, ezúttal A lúzer című darabot mutatják be. A programot a 22 órakor kezdődő utcabál zárja.

Részletek
Kodály Művészeti Fesztivál - Kecskemét

Kodály Művészeti Fesztivál - Kecskemét

2016. július 6. 10:10

Idén is megrendezik Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivált. A több hétig tartó rendezvénysorozat keretében a gyönyörű alföldi város több pontján csendülnek fel a komolyzene hangjai. Kecskemét városa híres szülöttének, Kodály Zoltánnak emlékére megrendezi meg már 31. éve a Kodály Művészeti Fesztivált. A fesztivál programjában színvonalas amatőr együttesek szerepelnek, és igazi komolyzenei csemegét jelentenek a hivatásos művészek koncertjei a város legszebb és legismertebb koncerthelyein.

Részletek
Csiperó 2016

Csiperó 2016

2016. július 4. 10:00

Tizennegyedik alkalommal fogad Kecskemét a világ tájáról gyermekeket az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó alkalmából július 3-a és 10-e között. A megyeszékhely főterén felállított színpadon színes műsorokkal mutatkoznak be a világ különböző tájairól érkező vendégek.

Részletek
V. Hagyományőrző Nap Tiszaalpáron

V. Hagyományőrző Nap Tiszaalpáron

2016. június 30. 13:30

Ötödik alkalommal szervezi meg Tiszaalpáron július 2-án, szombaton a Hagyományőrző Napot az Árpád Népe Hagyományőrző Egyesület és Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata a település templomdombján. A programot 11 órakor dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere nyitja meg. Lesz ének, móka, tánc, koncert, bábelőadás, de különböző szervezetek bemutatóit is láthatja majd a közönség. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Részletek
Nyári rendezvények minden korosztálynak

Nyári rendezvények minden korosztálynak

2016. július 4. 12:30

Ezen a nyáron sem maradnak színvonalas programok nélkül a félegyháziak. Három nagyrendezvény hozza helybe a látványt, a kikapcsolódás és az ismerkedés lehetőségét. Mert bizony a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválra, a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra, vagy a Nyeregszemlére nem csak az országhatárokon innen, de azon túlról is érkeznek vendégek. Azt, hogy Kiskunfélegyháza hírét miként viszik magukkal, nagyrészt az eltöltött napok tapasztalatai, az itt szerzett benyomások, így például a helyiek vendégszeretete határozza meg. A szervezők szándéka közös: miután igényes, tartalmas, családbarát rendezvénnyel idevonzzák a látogatókat, a rengeteg pozitív élmény rabul ejti majd a szívüket. Márpedig – az ember már csak ilyen – visszavágyódik oda, ahol jól érezte magát.

Részletek
A 40 éves Kormorán Kunszálláson

A 40 éves Kormorán Kunszálláson

2016. június 28. 11:30

Július 2-án, szombaton 18 órától lép fel születésnapi nagykoncerttel a 40 éves Kormorán zenekar. Felcsendülnek a nemzedékeken átívelő dalok mellett az újabbak is, megörvendeztetve a zenét értő és szerető közönséget. Július 3-án, vasárnap 19.30-tól - egy héttel az ősbemutató után - az Urunk László! Téged áldunk! című vadonatúj rockoperát is bemutatják Kunszálláson, a Radnai téren a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínház közreműködésével.

Részletek
Múzeumtúra Zebegénybe

Múzeumtúra Zebegénybe

2016. július 8. 07:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez július 9-én, szombaton, Zebegénybe. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: július 9-én, szombaton 6.30-kor. Találkozás 6.15-kor a vasútállomáson, hazaérkezés 18.30-kor. Érdeklődni és jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen lehet.

Részletek