Őszi irodalmi est

Őszi irodalmi est

2015. november 3. 08:20

Nyáron, a Múzeumok éjszakáján volt az első felolvasó est Kecskeméten, a Valentino Kávéházban. Akkor Galuska László főiskolai tanár, dramaturg, Rajnai Attila újságíró és Kávai Katalin tanár, író olvasták fel saját írásaikat.

Részletek
Megnyílnak a belső utak

Megnyílnak a belső utak

2015. november 9. 14:00

Szabó Ildikó kiskunfélegyházi művésztanár kiállítása nyílik november 13-án, pénteken 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója nyitja meg. Közreműködnek az intézmény tanárai. A kiállítás január 16-áig látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében.

Részletek
"Szemedben éles fény legyen a részvét"

"Szemedben éles fény legyen a részvét"

2015. november 13. 11:30

A 130 éve született Kosztolányi Dezsőről tart előadást Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár, Kiskunfélegyháza díszpolgára "Szemedben éles fény legyen a részvét" címmel. Az irodalmi estre november 19-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban kerül sor.

Részletek
"A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter”

"A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter”

2015. november 12. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tart előadást Tóth Istvánné, a Közgazdasági Szakközépiskola tanára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciójának tagja Klebelsberg Kunoról. A születésnapi portréra november 12-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Hattyúházban.

Részletek
Őszi bolhapiac

Őszi bolhapiac

2015. november 9. 12:00

Ismét bolhapiacot rendez Félegyházán a Huszka József Hagyományőrző Egyesület november 14-én, szombaton 9 és 11 óra között, az Innovációs Központban (Szent János tér 2.).

Részletek
Suskával kereskednek

Suskával kereskednek

2015. október 29. 10:30

November 6-án, pénteken 17:30-kor a Darvas téri közösségi házban tartja harmadik találkozását a kiskunfélegyházi suska-kör. A szervezők szeretettel várnak minden régi és új érdeklődőt! Ismét vihetnek suskáért eladni kívánt holmikat is, illetve aki szeretne suska füzethez jutni, az szíveskedjen ezt előre jelezni Bajáki Imre szervezőnek (akár facebookon)! A kezdeményezésről a www.suska.info honlapon is lehet tájékozódni!

Részletek
Színe-java klub

Színe-java klub

2015. november 5. 08:30

A kellemes hangulatú foglalkozásokra kicsiket, nagyokat és felnőtteket egyaránt várnak. Az első tagtoborzásra november 7-én, szombaton 10 órakor kerül sor a Hattyúházban. Jelentkezni lehet személyesen a könyvtárban vagy az intézmény Facebook-oldalán privát üzenetben a név, életkor és e-mail cím megadásával.

Részletek