Múzeumtúra Zebegénybe

Múzeumtúra Zebegénybe

2016. július 8. 07:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez július 9-én, szombaton, Zebegénybe. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: július 9-én, szombaton 6.30-kor. Találkozás 6.15-kor a vasútállomáson, hazaérkezés 18.30-kor. Érdeklődni és jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen lehet.

Részletek
XIV. Európa Jövője Nemzetközi gyermek- és Ifjúsági Találkozó - Kecskemét, 2016

XIV. Európa Jövője Nemzetközi gyermek- és Ifjúsági Találkozó - Kecskemét, 2016

2016. július 3. 10:15

Egy-egy fesztivál hangulatát nagyban befolyásolja, hogyan sikerül a rendezvény indítása. Immár több mint két évtizede Kecskemét főtere impozáns keretet nyújt a gyermektalálkozó hivatalos megnyitójának. A hagyományoknak megfelelően több csoport is fellép, rövid ízelítőt adva műsorukból. A visszatérő csoportok ugyanúgy helyet kapnak a műsorban, mint azok, akik első alkalommal látogatnak el a találkozóra.

Részletek
Keresztény Motoros Zarándoklat

Keresztény Motoros Zarándoklat

2016. július 3. 09:30

Ismét megrendezi a településen július 9-én, szombaton a hagyományos keresztény motoros zarándoklatát a Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia.

Részletek
Programsorozattal emlékeznek az Árpád-emlékműre

Programsorozattal emlékeznek az Árpád-emlékműre

2016. június 21. 08:15

1896-ban, azaz 120 évvel ezelőtt állították az Emlékpark fő szimbólumának számító, millenniumi Árpád-emlékművet. A jeles eseményre méltóképpen, rendezvénysorozattal emlékezik az Emlékpark. A programsorozat június 24-én, a Magyar Őstörténeti Konferenciával kezdődik és októberben, a Kligl Sándor: Árpád és vezérei szoborcsoport avatásával fejeződik be.

Részletek
Barkos Beáta kiállítása

Barkos Beáta kiállítása

2016. június 24. 09:30

Barkos Bea képzőművésznek nyílik kiállítása június 24-én, pénteken a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatja be. Közreműködik: Farkas Tünde - ének, Könyves Mirjam - próza és Zsirmik István - doromb, fujara. A kiállítás augusztus 12-éig látogatható.

Részletek
Jubileumi Nyílzápor az Emlékparkban

Jubileumi Nyílzápor az Emlékparkban

2016. június 20. 08:20

A X. Nyílzápor és Íjásztalálkozóra kerül sor, izgalmas íjászversennyel, június 25-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A jubileumi Nyílzáporon tüzes nyílvesszők festik be az éjszakai égboltot. A rendezvényen testközelből ismerhetik meg a X. század magyarságának életmódját és hadi kultúráját. A Nyílzáport megelőző napon a Magyar Őstörténeti Konferencián a Szegedi Tudományegyetem neves őstörténészei tartanak előadásokat. A Múzeumok Éjszakájához csatlakozva éjfélig várja Látogatóit az Emlékpark. A rendezvénynapi belépővel ingyenesen tekinthető meg a Feszty-körkép, a Nyílzápor napján.

Részletek
Robotpilóta segít a könyvtárban

Robotpilóta segít a könyvtárban

2016. június 17. 09:30

A gépek egymás közötti kommunikációjára épülő rendszereknek nincs szükségük protokolldroidra. A „dolgok internete” elérte hazánkat a nagy gyáraktól a vidéki könyvtárakig.

Részletek
Keserű méz

Keserű méz

2016. június 16. 17:30

Újabb ingyenes filmes estére kerül sor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Június 17-én, pénteken 21 órától Roman Polanski: Keserű méz című, 1992-ben angol-francia koprodukcióban készült alkotását nézhetik meg a filmkedvelők.

Részletek