A kistérség értékei

A kistérség értékei

2015. október 25. 11:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület meghív minden érdeklődőt október 28-án, szerdán 17 órára a Hattyúházban tartandó (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.) Kiskunfélegyháza, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Jászszentlászló, Kunszállás értékei című könyv bemutatójára. Köszöntőt mond Csányi József polgármester, közreműködnek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Részletek
Koncert a Szent István Templomban

Koncert a Szent István Templomban

2015. október 24. 18:00

Kórus-Ének Rózsafüzér címmel ad koncertet a Palestrina Kamarakórus október 25-én, vasárnap 17 órakor a Szent István Templomban. Zongorán közreműködik és vezényel Szatmári Imre. Szólót énekel Fazekas Tamás kántor. A hangversenyt követően az esti szentmisén is a Palestrina Kamarakórus énekel.

Részletek
Interaktív tanösvény a könyvtárban

Interaktív tanösvény a könyvtárban

2015. október 23. 14:30

Megérkezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába a Herman Ottó Tanösvény. Ez az interaktív játékgyűjtemény több korosztálynak nyújt tartalmas és hasznos elfoglaltságot. Szeretettel várják Kiskunfélegyháza és környéke óvodásait és általános iskolás diákjait a Gyermekbirodalomba, egy-egy tanóra keretében illetve a szabadidő hasznos eltöltése céljából csoportosan vagy akár egyénileg is! A Tanösvény játékai október 30-áig kipróbálhatóak a könyvtárban.

Részletek
Közönségtalálkozó a Hazajáró című műsor alkotóival

Közönségtalálkozó a Hazajáró című műsor alkotóival

2015. november 3. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket november 3-án, kedden 17 órára a művelődési központba. Azt est keretében közönségtalálkozót tartanak, melynek vendégei Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, a Duna Tv Magyar Örökség-díjas, Hazajáró - honismereti magazinműsorának alkotói lesznek. Belépés ingyenes látogatói jeggyel, amely a városi könyvtárban kérhető.

Részletek
Kerek betűrengeteg

Kerek betűrengeteg

2015. november 6. 16:15

A Művelődési Központ és a Móra Ferenc Társaság szeretettel várja az óvodásokat és iskolásokat a Művelődési központ színháztermébe MÓRA MESEBIRODALMA - A Kerek Betűrengeteg című gyermekszínházi előadásra. Írta: Vészíts Andrea, Móra Ferenc dédunokája. Előadja a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

Részletek
Számítógépes tanfolyam kezdőknek

Számítógépes tanfolyam kezdőknek

2015. október 16. 09:30

Október 19-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban másodszor is kezdetét veszi a számítógépes tanfolyam, amely különböző korosztályú és tudású jelentkezők számára kínál számítástechnikai képzést. A résztvevők alapvető informatikai ismereteket sajátíthatnak el, amelyeket ezt követően a mindennapi életükben hasznosíthatnak, és esetleg a munkájukban is tudnak alkalmazni.

Részletek