Extrém sportkísérlet, soha nem látott képek

Extrém sportkísérlet, soha nem látott képek

2019. április 20. 16:00

Rakonczay Gábor, a sikeres Déli-sark Expedíció után újabb extrém sportkísérletet tervez: ezúttal azt tűzte ki célul, hogy a világon elsőként teljesen egyedül, egy 2850 kilométeres táv megtételével hódítja meg az Antarktiszt. Az új expedíció tervének bejelentésével együtt eddig soha nem látott, LG okostelefonnal készített képeit is megosztotta korábbi útjáról. A fotókon keresztül mi is átélhetjük, milyen érzés, ha végeláthatatlan fehér hó vesz körül minket.

Részletek
Országos döntőbe jutott a gimis leány focicsapat

Országos döntőbe jutott a gimis leány focicsapat

2019. április 18. 09:00

Kiskunhalason rendezték meg az V-VI. korcsoportos leány labdarúgó diákolimpia megyei döntőjét április 16-án, amelynek keretében a megye legjobb hat csapata mérte össze tudását a körzeti döntőket követően. Az Abonyi Péter által irányított Móra Ferenc Gimnázium csapata csoportjában első helyet ért el a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium együttesét megelőzve. Az elődöntőben a bajai Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium csapat várt rájuk, akiket magabiztosan győztek le 4-2-re. A döntőben újra összekerültek a mórások a kiskunhalasiak csapatával, ahol ugyancsak nyertek 3-2-re. A félegyházi együttes tagjai: Szálas Jessica, Novák Gabriella, Czinege Eszter, Vajda Anna, Gálfi Nikolett, Seregély Réka, Varjasi Dóri, van der Duim Demi, van der Duim Luna, Ónodi Hanna. Az országos döntőt május 17-e és 19-e között Szekszárdon rendezik meg.

Részletek
Sikerült a visszavágás

Sikerült a visszavágás

2019. április 17. 09:00

Csúcsrangadót rendeztek az U16-os fiú kadett kosárlabda bajnokságban, amelynek keretében a Félegyházi TSI szezonbéli egyetlen legyőzőjét, a jászberényi LEHEL Kosársulit fogadta. A félegyházi együttes szívvel-lélekkel és egy kis szerencsével végül 64-63-ra győzött, így újabb értékes skalpot gyűjtött be a bajnokságban.

Részletek
Újjáéledt a közgés kézilabdás hagyomány

Újjáéledt a közgés kézilabdás hagyomány

2019. április 18. 15:00

Harmadik alkalommal szervezte meg KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium a KIKÖSZ kupát, amelynek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont április 16-án. Öt középiskola (Constantinum, Móra Ferenc Gimnázium, Szent Benedek, kiskőrösi Wattay Szakgimnázium, Közgé), 8 csapattal képviseltette magát. A versennyel nem csupán a városi középiskolákat, hanem a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum intézményeit is sikerült megmozgatni. Népes szurkolótábortól zengett a félegyházi sportcsarnok.

Részletek
Fordulatos mérkőzésen hazai győzelem

Fordulatos mérkőzésen hazai győzelem

2019. április 16. 09:00

Alsóházi rangadó keretében csapott össze a Mezőberényi KK és a Kiskunfélegyházi KC kosárlabdacsapata a felnőtt férfi bajnokság NB II. keleti csoportjának 23. fordulójában. Legutóbbi találkozásuk alkalmával a KKC nyert 87-84-re, ezúttal azonban a Mezőberénynek sikerült a visszavágás hazai pályán. Most is szorosan alakult az állás, az első negyedet a KKC nyerte, a másodikat pedig a hazaiak. A harmadik negyed végén újfent a KKC-nál volt az előny, de az utolsó játékrész a Mezőberénynek sikerült jobban, amely nagy csatában szerezte meg a győzelmet.

Részletek
Magyar bajnok szenior félegyházi úszók

Magyar bajnok szenior félegyházi úszók

2019. április 15. 17:00

Hat versenyzővel képviseltette magát a Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület az április 13-14-én, Budapesten a Tüske uszodában megrendezett V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszó Egyesületek Kupája és Fedett Pályás Nyílt Országos Bajnokságon. A 64 sportegyesület 379 sportolója mellett nyolc országból érkeztek úszók a kiemelkedő eseményre.

Részletek
Szittyaföldön kezdődött a Történelmi DAR VS 2019

Szittyaföldön kezdődött a Történelmi DAR VS 2019

2019. április 15. 16:30

Április 14-én, vasárnap Szegeden rendezték meg a Történelmi DAR VS 2019-es évad első versenyét. Az íjászoknak 24 célon vegyes célokat kellett 3-3 lövéssel leküzdeni. A Turul Koppány Íjászok 13-an vettek részt a versenyen. A szeles hidegben elért pontok erősítették a siker élményét, amelyből jutott is a Koppányoknak, hiszen tízen éremmel tértek haza.

Részletek
Három kiállítás, vereség Lakiteleken

Három kiállítás, vereség Lakiteleken

2019. április 15. 09:00

Megszakadt a négy meccsből álló győzelmi sorozata, kikapott a Lakiteleki TE otthonában a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában. A Lakiteleki TE ősszel is megtréfálta a félegyházi csapatot, akkor 3-1-re nyert, a mostani találkozón pedig már a 8. percben előnybe került (1-0). A félidő hajrájában felgyorsultak az események, előbb Makai Zoltán egyenlített a 44. percben, majd még a szünet előtt a hazaiak újfent vezetést szereztek (2-1). A félidőbéli 2-1-es állás a második játékrészben nem változott, annak ellenére sem, hogy a Lakitelek az 55. perctől emberhátrányban játszott. A KHTK II. csapatából Kenderes Milánt és Nemes Attilát a hosszabbításban állította ki a játékvezető. Ezzel a vereséggel a félegyházi együttes távolabb került a dobogótól.

Részletek