Utánpótlás-nevelés a Kiskunfélegyháza Astránál

Utánpótlás-nevelés a Kiskunfélegyháza Astránál

2023. november 17. 10:00

Az Astra egy, az államtól és minden egyéb szervezettől független sportegyesület, amely nemcsak résztvevője a női labdarúgás különböző bajnokságainak, hanem meghatározó csapata is. Székhelye Budapesten van, jelenleg üllői központtal. Utánpótláscsapatai U7-től U19-ig nyújtanak lehetőséget a labdarúgás elsajátításra a legmagasabb szinten, lehetővé téve a felnőtt NB I-es csapatuk utánpótlását. A Kiskunfélegyháza Astra HFC egyesületbe már 5 éves kortól várják a fiúk és lányok jelentkezését. A részletekről, a félegyházi utánpótlás helyzetéről beszélgettünk Abonyi Péter és Szűcs Ferenc edzőkkel.

Részletek
Éremeső atlétikában

Éremeső atlétikában

2023. november 10. 12:00

12 magyar bajnoki cím, 11 versenyszámban raglista vezetők és 1 magyar csúcs az idei atlétikai év mérlege a kiskunfélegyházi Juhász István edző vezetése mellett.

Részletek
Ifjú karateversenyzők a dobogón

Ifjú karateversenyzők a dobogón

2023. november 6. 19:20

Rendkívül erős mezőnyben a dobogón végzett, 2 bronzérmet is begyűjtött korcsoportjának mindkét számában (Kumite és Kata) Gáll Levente, a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite SE versenyzője, a Batthyány Lajos Általános Iskola 4.z. osztályos tanulója október 28-án Budapesten, a Ludovika Arénában rendezett IBK Nemzetközi Nyílt Kyokushin Karate Bajnokságon.

Részletek
A sikert nem adják ingyen

A sikert nem adják ingyen

2023. november 7. 08:00

Sikert sikerre halmoz teniszben az elmúlt években a kiskunfélegyházi Kis-Czakó Eszter, a Móra Ferenc Gimnázium egyéni tanrendű diákja. A kiváló sportoló hölgy jelenleg a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub SE játékosa. Simara János segédletével nemrég országos bajnoki második helyezést ért el felnőtt egyéni kategóriában. A teniszen kívül Eszter még a tanulásban is jeleskedik, de hogy miként is lehet ezt az egyensúlyt megtartani, arról szívesen mesélt lapunknak.

Részletek
Ismét arattak a félegyházi szeniorok

Ismét arattak a félegyházi szeniorok

2023. november 5. 19:20

Továbbra is kiválóan szerepelnek városunk szenior úszói. A hét végén a XX. Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen vett részt a Kiskun Vízi és Szabadidős SE öt versenyzője – mondta el lapunknak Ónodi László csapattag.

Részletek
Kiütéses vereséget szenvedett csapatunk Tiszakécskén

Kiütéses vereséget szenvedett csapatunk Tiszakécskén

2023. november 4. 19:30

A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában Tiszakécskére látogatott csapatunk. A találkozó előtt mi az ötödik, míg a hazaiak a tizennegyedik helyen álltak a tabellán, igaz, ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Részletek
Jövőre is változatos sportprogramok a csarnokban

Jövőre is változatos sportprogramok a csarnokban

2023. november 6. 08:00

A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok sportszervezői pozícióját – Simon Zoltán távozása után – július elsejétől Rádi Dezső tölti be. Megtudtuk tőle, hogy korábban már tevékenykedett hasonló munkakörben, örömmel vállalta a megbízatást.

Részletek
Ismét csatlakozott az Aktív Iskola programhoz a József iskola

Ismét csatlakozott az Aktív Iskola programhoz a József iskola

2023. november 1. 12:00

A kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola idén is csatlakozott az Aktív Iskola programhoz, amit a Belügyminisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség támogat. A kezdeményezés célja, hogy az iskolákban megvalósuljon a minőségi diáksport és az egészséges életmódot támogassák, vagyis a gyerekeket ne csak a testnevelésórákon, hanem a nap további szakaszaiban is mozgásra ösztönözzék. Az egyik fontos lépés, hogy a tanórán kívüli diáksport-foglalkozások és események köre jelentősen bővült, így sokkal több lehetőséget kapnak az egyes sportágak kipróbálására és a szabadidős mozgásra. A csatlakozás részleteiről Dinnyés-Kis Zsuzsanna, az iskola igazgatója számolt be.

Részletek