Éremhalmozó félegyházi karatékák

Éremhalmozó félegyházi karatékák

2023. november 26. 16:00

Győrben, a Dana Cup Nyílt Nemzetközi Knock Down Kyokushin Karateversenyen vettek részt a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite SE versenyzői, november 25-én. A megmérettetésen 10 ország (Svájc, Románia, Szlovákia, Németország, Japán, Spanyolország, Hollandia, Ausztria, Ukrajna, Magyarország) 281 indulója vett részt. Szervezetük 18 versenyzővel és 11 bíróval képviseltette magát a nyílt Európa-kupán. Sensei Kurucz László 3 danos mester a közösségi oldalán közzétett posztban kiválónak értékelte a versenyszezont, ráadásul a félegyháziak elnyerték a legjobb bírói csapat díját.

Részletek
Magyarország–Anglia: 6 – 3

Magyarország–Anglia: 6 – 3

2023. november 25. 06:00

1953. november 25-én, a londoni Wembley Stadionban játszotta „az évszázad meccsét” az angol futballválogatott és a legendás Aranycsapat, amelyen a Puskás Ferenc vezette magyar nemzeti tizenegy győzedelmeskedett, 6 – 3 arányban. A diadal történelmi jelentőségű volt, hiszen az angol futball addigi 90 éve alatt először fordult elő, hogy egy kontinensről érkezett válogatott saját otthonában győzze le Angliát.

Részletek
Csapatbajnokságon jártak a félegyházi karatékák

Csapatbajnokságon jártak a félegyházi karatékák

2023. november 21. 17:30

November 18-án, szombaton, Jászberényben rendezték meg a DREAM CUP WORLD elnevezésű karateversenyt. A családias, barátságos hangulatú eseményen – amelyet a budapesti Stabilitás Sport Klub szervezett – három csapattal vett részt a Kiskunfélegyházi Kyokushin Kumite SE. A versenyzők és a felkészítő edzők méltán lehetnek büszkék magukra. A tornán először mozgássérült sportolók mutatkoztak be, ezután pedig a kyokushin karatékái léptek a tatamira – számolt be közösségi oldalán Sensei Kurucz László, 3 danos mester.

Részletek
Kislányok mattolták a királyt

Kislányok mattolták a királyt

2023. november 21. 19:00

Mind a hét mérkőzését megnyerte az alsós lány kategóriában és összetettben lett első Pengő Blanka, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2.a osztályos tanulója a négy iskola közötti sakkverseny-sorozat első állomásán, Kunszálláson.

Részletek
Anna, az egri hős

Anna, az egri hős

2023. november 21. 15:05

Regionális válogatott országos versenyt rendeztek november 18-án és 19-én Eger városában. Az eseményen a válogatott uszonyosúszók régiós csapatokba szerveződve küzdöttek meg egymással a "Régiós vándorserlegért".

Részletek
Fair Play Cup a Honvédon

Fair Play Cup a Honvédon

2023. november 17. 18:00

A McDonald’s Fair Play Cup őszi körzeti fordulója zajlott november 15-én és 16-án, a Honvéd Sporttelepen. Az említett középiskolai labdarúgóprogram főszervezője a Magyar Labdarúgó Szövetség – tudtuk meg Abonyi Pétertől, a Móra gimnázium testnevelőjétől, edzőtől, aki már 10 éve hozza el ezeket a viadalokat városunkba.

Részletek
Utánpótlás-nevelés a Kiskunfélegyháza Astránál

Utánpótlás-nevelés a Kiskunfélegyháza Astránál

2023. november 17. 10:00

Az Astra egy, az államtól és minden egyéb szervezettől független sportegyesület, amely nemcsak résztvevője a női labdarúgás különböző bajnokságainak, hanem meghatározó csapata is. Székhelye Budapesten van, jelenleg üllői központtal. Utánpótláscsapatai U7-től U19-ig nyújtanak lehetőséget a labdarúgás elsajátításra a legmagasabb szinten, lehetővé téve a felnőtt NB I-es csapatuk utánpótlását. A Kiskunfélegyháza Astra HFC egyesületbe már 5 éves kortól várják a fiúk és lányok jelentkezését. A részletekről, a félegyházi utánpótlás helyzetéről beszélgettünk Abonyi Péter és Szűcs Ferenc edzőkkel.

Részletek