Félegyháziak is bejutottak a sakk diákolimpia országos döntőjébe

Félegyháziak is bejutottak a sakk diákolimpia országos döntőjébe

2017. február 20. 17:30

A 2016-17 évi Sakk Diákolimpia Bács-Kiskun Megyei Egyéni Döntőjét rendezték meg Soltvadkerten február 18-án. A versenyen Kiskunfélegyházát és a vonzáskörzetébe tartozó településeket sokan képviselték. A továbbjutók a felkészülés után április 12-e és 14-e között vehetnek részt az országos döntőn.

Részletek
Martfűn vízilabdáztak a gyerekek

Martfűn vízilabdáztak a gyerekek

2017. február 20. 09:00

Martfűn rendezték meg február 18-án és 19-én a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság "Sárga csoportjának" 3. fordulóját. Két nap alatt négy mérkőzést játszottak a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület fiataljai. A bajnokság második helyén álló félegyháziak ezúttal is megverték az Invictus SC-t, az Octopust és a SZNVE Bébi együttesét. A listavezető és hibátlan mérleggel rendelkező szentesi lányoktól ebben a körben is vereséget szenvedtek. A tabellát három forduló után a szentesi lányok vezetik 12 győzelemmel, a félegyháziak 9 sikerrel a második helyen állnak. A következő fordulót május 6-án és 7-én Szentesen bonyolítják le.

Részletek
Félegyházi aranyérem az U16-os "Csiki" Emléktornán

Félegyházi aranyérem az U16-os "Csiki" Emléktornán

2017. február 19. 16:30

Az U16-os korosztályú csapatok pályára lépésével folytatódott február 19-én az V. Csikós József "Csiki" Emléktorna a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében. A Félegyházi Térségi Sportiskola „A” és „B” együttese mellett a Kiskunmajsa, a Kiskőrös, a Kerekegyháza és a Csongrád fiataljai neveztek a tornára. A csoportmérkőzéseket követően a Félegyházi Térségi Sportiskola "A" és a Kiskunmjasa FC jutott be a döntőbe. A finálé 2-2-re végződött, büntetőket követően a félegyháziak nyertek 5-4-re. A gólkirályi címet Török Ferenc (Félegyházi Térségi Sportiskola) szerezte meg, a legjobb kapusnak Hostyánszki Tamást (Félegyházi Térségi Sportiskola) választották. A legjobb mezőnyjátékos Nyerges Márk (Kiskunmajsa) lett, a legjobb fiatal játékosnak járó cím Patai Deniszhez (Kiskőrös) került.

Részletek
Hazai pályán játszottak az U12-es kézilabdázók

Hazai pályán játszottak az U12-es kézilabdázók

2017. február 19. 17:30

Az U12-es gyermekbajnokság Badó László régiójának csoportmérkőzéseit követően az alsóházban folytatta bajnoki szereplését a Kiskunfélegyházi HTK korosztályos kézilabda csapata. A rájátszás első fordulójának február 19-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. Az együttesek két-két találkozót játszottak. A félegyháziak a lajosmizsei KIKI SKFT és a HC Szarvas ellen egyaránt alulmaradtak. A bajnokságból még két kör van hátra, március 5-én Szarvasra, március 19-én Kiskőrösre utaznak a csapatok.

Részletek
Kiütéssel nyertek a megyei férfi kézisek

Kiütéssel nyertek a megyei férfi kézisek

2017. február 19. 19:05

Nem kegyelmezett a Tiszaalpári SE-nek a megyei férfi felnőtt kézilabda bajnokságban a Dél-100 Kiskunfélegyháza. A bajnokság 15. fordulójában 36-11-re legyőzte ellenfelét február 18-án. Az őszi mérkőzéshez hasonlóan korán eldőlt az összecsapás, a szünetig 10 gólos félegyházi előny alakult ki (14-4). Támadásban és védekezésben egyaránt jobbnak bizonyuló hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Győzelmével a Dél-100 Kiskunfélegyháza 12 ponttal a 9. pozíciót foglalja el a táblázaton, a Tiszaalpári SE megszerzett pont nélkül továbbra is sereghajtó.

Részletek
Vereség a tavaszi szezonnyitón

Vereség a tavaszi szezonnyitón

2017. február 19. 12:00

Nem kezdte jól az NB II dél-keleti csoportjának tavaszi kiírását a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata. A 12. fordulóban február 18-án a Köröstarcsai KSK otthonába látogattak. A mérkőzés hazai fölényt hozott, a KHTK játékosai elsősorban támadásban mutattak keveset, mindössze 18 gólt dobva 25-18-ra maradtak alul. Legközelebb hazai környezetben javíthatnak, február 25-én, szombaton 17 órától a Makói KC-t fogadják a Kész Arénában.

Részletek
Győztek az U12-es kosarasok

Győztek az U12-es kosarasok

2017. február 22. 12:00

Tökéletes hétvégét zártak az U12-es bajnokság alsóházának 6. fordulójában a Félegyházi Térségi Sportiskola játékosai. Fekete-Seres Ildikó tanítványai minkét mérkőzésüket megnyerték hazai pályán. Fegyelmezetten védekezve, sok labdát szerezve eredményes támadójátékot mutattak be. A Nagykőrösi Sólymokat 93-23-ra, a Nyakiglányokat 63-38-ra múlták felül.

Részletek
Folytatódott a „Csiki” Emléktorna

Folytatódott a „Csiki” Emléktorna

2017. február 18. 14:30

Február 11-én kezdődött az V. Csikós József „Csiki” Emléktorna, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztályának minden utánpótláscsapata pályára lép. A korosztályos tornasorozat február 18-án a Mezőgazdasági Szakiskola termében folytatódott U13-as labdarúgók mérkőzéseivel. A hatcsapatos versenyen a Félegyházi Térségi Sportiskola „A” és „B” együttese mellett a Tiszaalpár, a Kunszállás, a Csongrád és a Kerekegyháza fiataljai léptek pályára.

Részletek