Utánpótlástorna Csikós József „Csiki” emlékére

Utánpótlástorna Csikós József „Csiki” emlékére

2017. február 10. 11:30

Idén ötödik alkalommal tisztelegnek emléktornával Csikós József „Csiki” egykori labdarúgó előtt. A Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztálya által szervezett tornasorozaton az egyesület minden utánpótláscsapata részt vesz. A versenynek a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok és a Mezgé tornaterme ad otthont. Február 11-én, szombaton az U19-esek mérik össze erejüket, február 18-án és 19-én az U13 és az U16 lép pályára a Mezgében. A hónap utolsó hétvégéjén az U7, U9 és az U14, míg március elején az U11 és a leány U15 bizonyíthatja tudását.

Részletek
Felkészülési mérkőzésen nyert a KHTK

Felkészülési mérkőzésen nyert a KHTK

2017. február 9. 16:30

Február 8-án a félegyházi együttes felkészülési mérkőzést játszott a Csongrád megyei első osztály listavezetőjével. A Csongrád TSE nagyszerű körülményeket biztosított a felkészülési mérkőzéshez. Mindkét csapat igyekezete dicsérhető, de a felkészülés ebben a szakaszában látható, hogy sok munka vár a csapatokra a bajnokság kezdetéig.

Részletek
Vereség az évnyitón

Vereség az évnyitón

2017. február 8. 10:00

Az őszi 9-9-es mérkőzést követően 10-8-ra alulmaradt az Egri Coop Sport Club otthonában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának 10. fordulójában. A február 5-én megrendezett találkozó a várakozásoknak megfelelően szorosan alakult a dobogóra törő csapatok között. A párosokat egy-egy győzelemmel zárták a felek, az egyéni játékok során Pengő Gábor mind a négy partiját hozta, Korponai Zoltán háromszor nyert. Varga Károly és dr. Francia Balázs nem szerzett pontot. Vereségükkel a félegyháziak visszacsúsztak a tabella negyedik helyére.

Részletek
Nagyszerűen helytálltak a félegyházi kosarasok a B33 Diákolimpián

Nagyszerűen helytálltak a félegyházi kosarasok a B33 Diákolimpián

2017. február 8. 15:30

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében 4 fiú: Kincses Barnabás, Messzi-Szabó Dominik, Nemes Bence és Szeri Gábor a  megyei selejtező megnyerésével kiharcolta a továbbjutást a B33 Diákolimpia Regionális Döntőjébe. A sportolók, a Félegyházi TSI - serdülő és kadett korosztályos – kosárlabdázói. Felkészítő edző: Simon Zoltán.

Részletek
Két nap jutalom a sóbányában

Két nap jutalom a sóbányában

2017. február 8. 13:30

Február 4-én és 5-én, a parajdi sóbányában szervezett Kárpát-Kupa záró íjászversenyén vettek részt az Alsósófalvi Szirti Sasok szervezésével és a Román Íjász Szövetség támogatásával a Turul Koppányok. A limitált 120 fős létszámú versenyen az íjászok élvezhették a bánya adta egészségjavító hatását is – tájékoztatta szerkesztőségünket Dinnyés Gyula.

Részletek
Mesteri címre tör Kovács Zoltán

Mesteri címre tör Kovács Zoltán

2017. február 7. 12:00

Állítása szerint élete legjobb formájában komoly skalpot gyűjtött be Prágában Kovács Zoltán mesterjelölt sakkozó, a KHTK Sakkszakosztályának Angliában élő versenyzője. A prágai tornára hosszú előkészület után nevezett, a B csoportban 104 mesterjelölt játékos ellen ült asztalhoz. Európa számos országából érkeztek sakkozók a tornára. A rendkívül erős mezőny első két körében könnyedén verte meg riválisait, majd a harmadik partit remire mentve tovább folytatta menetelését, kihasználva ellenfelei stratégiai hibáit. A 9. fordulóban egy orosz versenyző ellen biztosította be első helyét a B csoport élén, 9 mérkőzésen 8 pontot gyűjtve.

Részletek
Útjára indult a labda a megyei kézilabda bajnokságban

Útjára indult a labda a megyei kézilabda bajnokságban

2017. február 5. 17:15

A rendhagyó szabályoknak köszönhetően Simontornyán kezdte el a tavaszi szezont a Dél-100 Kiskunfélegyháza felnőtt férfi csapata a Bács-Kiskun megyei kézilabda bajnokságban február 4-én. A második helyezett Holler UFC otthonában nem számított könnyű összecsapásra a Félegyháza. A szünetig viszonylag közel tartották ellenfelét, mindössze három gól volt a különbség (14-11). A második félidő nagyobb fölényt hozott, A Holler UFC támadásban és védekezésben is jobbnak bizonyult a félegyháziaknál (33-24). A Dél-100 Kiskunfélegyháza legeredményesebb játékosaként Szabó Norbert 8 gólig jutott. A félegyháziak legközelebb február 11-én Kiskunmajsán lépnek pályára.

Részletek
Kikindán folytatódott a nemzetközi kézilabda kupa

Kikindán folytatódott a nemzetközi kézilabda kupa

2017. február 5. 14:10

Egy döntetlennel és egy vereséggel folytatta a három országon átívelő TRIPLEX Kupát a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es férfi felnőtt kézilabdacsapata. Február 4-én Kikindán rendezték meg a hatcsapatos torna soron következő fordulóját, a KHTK játékosai a Bajai KSE és a Makói KC ellen léptek pályára. A Baja ellen rosszul kezdtek a félegyháziak, a szünetig 11 gólos hátrányba kerültek. A javuló játék ellenére a második félidő során sem tudták teljesen lefaragni a különbséget (29-35). A második mérkőzésükön már jobban szerepeltek a félegyháziak, a Makói KC ellen néhány perccel a vége előtt hárommal is vezettek, de az előny ellenére pontosztozkodással zártak (28-28). A felkészülési kupa bajnoki táblázatát a kikindaiak vezetik százszázalékos mérleggel. A TRIPLEX Kupa utolsó fordulóját február 11-én Nagyszentmiklóson bonyolítják le.

Részletek
Tolnai öröm, Astra bánat

Tolnai öröm, Astra bánat

2017. február 5. 12:00

Rosszul sikerült a főpróba a Magyar Kupa elődöntője előtt az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC számára, 7-2-re győzött a Tolna-Mözs a női futsal NB I alapszakaszának 15. fordulójában február 4-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. E két csapat legközelebb a Magyar Kupa elődöntőjében csap össze február 11-én a fináléba kerülésért. A találkozón végig a vendégek vezettek, az Astra hiába állt közel az egyenlítéshez (2-3), az egyéni hibákat kihasználták a vendégek.

Részletek