Második helyen zárták az alapszakaszt

Második helyen zárták az alapszakaszt

2017. január 15. 17:50

A 7. játéknapot rendezték meg az U14-es kézilabda gyermekbajnokság Badó László régiójának B csoportjában január 15-én a Kész Arénában. A forduló során eldőlt, hogy a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláscsapata a második helyen zárja az alapszakaszt a csongrádi "Tigrisek" mögött. A két együttes rangadóját a csongrádiak nyerték, a félegyháziak a Bácsalmás legyőzésével fejezték be a napot. Az alapszakasz január 28-án Kecelen zárul, amit felsőházi rájátszás követ.

Részletek
Négy közé jutottak a Magyar Kupában

Négy közé jutottak a Magyar Kupában

2017. január 15. 10:25

Hátrányból fordítva bejutott a női futsal Magyar Kupa négyes döntőjébe a címvédő Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC, amely január 14-én Miskolcon, a DVTK-Vénusz otthonában nyert 3-1-re. Az Astra fölénye ellenére a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a második félidőben Nagy Anett két góljával megfordult az állás (2-1). Három kapufát is rúgott az Astra, de a találkozó csupán a hajrában dőlt el, Godvár Katalin kihasználta a DVTK kitámadását és értékesítette ziccerét (3-1). A játék képe alapján megérdemelten győzött az Astra, így megvédheti címét a Magyar Kupában.

Részletek
Csincsák Zoltánra és Bagdi Istvánra emlékeztek

Csincsák Zoltánra és Bagdi Istvánra emlékeztek

2017. január 14. 16:10

Barátok, családtagok, korábbi játéktársak gyűltek össze a Csincsák Zoltán és Bagdi István emlékére szervezett öregfiú labdarúgó tornára január 14-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. Csincsák Zoltán (1963-2015) váratlan halálát követően a barátai eldöntötték, hogy méltóképp megemlékeznek társukról. Bagdi István (1958-2016) tavaly márciusban halt meg, mindketten sokat tettek a félegyházi sporttért, a labdarúgásért. Fütyü Illés főszervező az emléktornára elsősorban azokat az egyesületeket hívta meg, amelyekben Csincsák Zoltán szerepelt. Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos, hiszen a csapatokat, játékosokat évtizedes barátságok kötik össze. A torna ezúttal is jó alkalmat szolgáltatott a közös emlékek felidézésére, barátságok ápolására. A versenyt megelőzően gálamérkőzés keretében a Főnix MIX Alapítvány és a KHTK Öregfiúi csaptak össze. Az ünnepélyes megnyitón Varga Ferenc idézte fel Csincsák Zoltán és Bagdi István sportpályafutását, a labdarúgást tett érdemeiket. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg.

Részletek
Két napig rúgják a bőrt

Két napig rúgják a bőrt

2017. január 14. 15:20

Tizenkilenc amatőr csapat nevezett a 2017-es esztendő első teremlabdarúgó tornájára, amit a Kossuth Lajos Szakiskola tornatermében rendeznek meg január 14-én és 15-én. A P&P Pékáru teremlabdarúgó kupán öt csoportban küzdenek meg a csapatok, a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben döntik el a trófea sorsát. A döntőt a tervek szerint január 15-én, vasárnap 18:30-kor rendezik meg. Patyi Zoltán szervező a dobogós együttesek mellett ezúttal is díjazza a legjobb játékost, a gólkirályt és a legjobb kapust.

Részletek
Hibátlan kosarasok

Hibátlan kosarasok

2017. január 9. 17:30

A 2017-es év első mérkőzéseit a gyermekcsapatok játszották, ennek megfelelőén év elejére sikeredett a formánk. Az egyik ellenfelünk, a bajai lányok nem vállalták a játékot, így ezen a hétvégén csak egy meccset játszottunk. 

Részletek
Jól kezdte az évet az Astra

Jól kezdte az évet az Astra

2017. január 9. 10:45

Kiütéses, 10-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen a Göcsej SK Sport 36 otthonában az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I-es bajnokság 8. fordulójából elhalasztott találkozóján január 8-án. Gyorsan eldöntötte a három pont sorsát az Astra, a 2017-es esztendő első tétmérkőzésén Gál Tímea már a 4. percben bevette a hazai kaput, amit a félidő hajrájában újabb két gól követett (3-0). A Göcsej ezt követően ugyan szépített, de az Astra kíméletlenül kihasználta helyzeteit, amivel kiütötte ellenfelét (10-2). A győzelemnek köszönhetően a tabellán is feljebb zárkózott az együttes, 15 ponttal a negyedik helyen található.

Részletek
Szegeden járt az U12-es kézi csapat

Szegeden járt az U12-es kézi csapat

2017. január 8. 12:00

A legkisebbek léptek először pályára a 2017-es esztendőben a Kiskunfélegyházi HTK Kézilabda Szakosztályánál. A 2016-ban alakult U12-es csapat január 7-én Szegedre utazott, ahol a 6. fordulót rendezték meg a gyermekbajnokság Badó László régiójának D csoportjában. Árvai Zoltán vezetőedző tanítványai ezúttal is lelkesen játszottak, a Gézengúz UKC ellen nagyobb arányban, a Kiskőrösi KS ellen szoros csatában maradtak alul. Az egyesületnél továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásképzésre, a gyermekek értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a hétcsapatos bajnokságban.

Részletek
Jó évet zárt a sakkcsapat

Jó évet zárt a sakkcsapat

2017. január 4. 11:30

A 9. helyen fejezte be a 2016-os esztendőt az NB II. Tóth László csoportjában szereplő Félegyháza-Csongrád sakkcsapata, amely a bajnokság felénél megnyugtató helyzetből várja a 2017-es évet. A sakkszakosztály vezetője, Tanács István előzetesen a középmezőny alsó felét célozta meg az együttessel, az elvárások teljesítése annak ellenére sikerült, hogy a sorsolás folytán erősebb riválisokkal küzdöttek meg a játékosok ősszel. A csapat gerincét félegyháziak, csongrádiak alkotják, a nyári erősítéseknek köszönhetően alkalmassá vált a keret jó eredmények elérésére.

Részletek
Futással búcsúztatták az évet

Futással búcsúztatták az évet

2016. december 31. 12:50

Rekord létszámban, 775-en indultak el a 25. szilveszteri futáson december 31-én, a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében. A napsütéses, de hideg télies idő kedvezett a sportág szerelmeseinek, a több száz fős tömeg mozgással búcsúztatta a 2016-os esztendőt. Az óvodások szülői segítséggel teljesítették a 200 méteres távot, az alsósok nemenként és korosztályonként külön futamokban 600 métert futottak. A 2200 méteres teljes távot 11 éves kor felett futották le a nevezők. Magony László megvédte első helyét, a tavalyi évhez hasonlóan most is meggyőző fölénnyel nyert. A versenyzőket Szamosi Endre sporttanácsnok, Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester pezsgőnyitással indította el.

Részletek