Három győzelemmel kezdtek Szegeden

Három győzelemmel kezdtek Szegeden

2016. december 6. 09:00

Jól indult a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság "Sárga csoportjának" alapszakasza a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület számára. Görög Imre tanítványai az első fordulóban a Szegedi Női Vízilabda Egyesülethez utaztak. December 3-án és 4-én két-két találkozó várt a félegyháziakra. Fölényes győzelmekkel kezdtek, az Octopust 35-1-re, az Invictus SC-t 15-4-re múlták felül. Másnap az SZNVE Bébi csapatának megverése sem okozott gondot számukra (17-9). Egyedül a szentesi lányok bizonyultak jobbnak, gól gazdag találkozón 18-6-os szentesi siker született. A bajnokságot a szentesi lányok vezetik négy győzelemmel, a félegyháziak három nyert meccsel a második helyen állnak a "Sárga csoportban". A bajnokság második fordulóját január 21-én és 22-én bonyolítják le.

Részletek
Harmadik helyen zárták az évet

Harmadik helyen zárták az évet

2016. december 7. 09:00

Fölényesen, 14-4-re győzött Kecskeméten az Univer-Sport otthonában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjában december 4-én. A 2016/17-es szezon idei utolsó 9. fordulójában a Korponai Zoltán - Pengő Gábor páros ezúttal is megkapta a pontot. Egyéniben Erdélyi Szabolcs minden játékát abszolválta. Pengő Gábor, Korponai Zoltán és Varga Károly 3-3 pontot gyűjtött. A bajnokságot a SZERVA ASE vezeti 16 ponttal, a félegyháziak 12 egységgel a harmadik helyen állnak.

Részletek
Szoros mérkőzéseket játszottak a megyei kézisek

Szoros mérkőzéseket játszottak a megyei kézisek

2016. december 4. 09:00

A 11. fordulóval folytatódott a Bács-Kiskun megyei felnőtt kézilabda bajnokság, a december 3-i játéknapon a Dél-100 Kiskunfélegyháza mindkét együttese idegenben szerepelt. A középmezőnyhöz tartozó férfiak Soltvadkertre utaztak, ahonnét nagy küzdelem árán egy ponttal tértek haza. A szünetben még két góllal a hazaiak vezettek, de előnyüket nem tudták megtartania a Félegyházával szemben (21-21). A nők az esélytelenek nyugalmával Kalocsán vendégszerepeltek, ahol meglepetést okozva a szünetben egy góllal, 13-12-re nyerésre álltak. A második félidő ugyancsak szorosan alakult, végül fordított a Kalocsa és otthon tartotta a két pontot (23-21).

Részletek
Idén is lesz fekvenyomó verseny

Idén is lesz fekvenyomó verseny

2016. december 4. 13:30

A 14. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben IV. Szabó József emlékversenyt) rendezik meg december 10-én, szombaton 10 órától Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában. A résztvevők a már megszokott súlykategóriákban mérhetik össze tudásukat. Kategóriák: női vegyes; -70kg; 70-85kg; 85-100kg; +100kg. Masters kategóriában vegyes súlycsoportban 40 év felett lehet indulni. Az abszolút kiskunfélegyházi nyertes birtokolhatja majd a Szabó József vándorkupát.

Részletek
Rangadón dől el a „Karácsonyi Kupa” sorsa

Rangadón dől el a „Karácsonyi Kupa” sorsa

2016. december 3. 18:30

A Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál keretében négy felnőtt női NB I-es futsal csapat lépett pályára december 3-án a Kész Arénában. A házigazda Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a Hajdúböszörményi TE-hez hasonlóan mindkét mérkőzését megnyerte az Airnergy FC, illetve a Debreceni Egyetemi AC ellen. Elsőként a Debrecent győzte le az Astra 5-1-re, majd pedig a Hajdúböszörmény verte meg az Airnergyt 6-1-re. A második körben az Astra 7-3-ra nyert az Airnergy ellen, míg a Hajdúböszörmény 6-1-re mosta le a Debrecent. A helyosztókat és a Karácsonyi Kupa döntőjét december 4-én vasárnap délután rendezik meg. Elsőként 16:30-kor Debrecen-Airnergy találkozót láthatnak a szurkolók, majd pedig 18:30-tól Astra-Hajdúböszörmény fináléval zárul a futsal kupa. Minkét találkozó hivatalos NB I-es mérkőzésnek számít. A torna ünnepi eredményhirdetéssel és díjátadóval ér véget.

Részletek
Mikulás fogadta az úszni vágyó gyermekeket

Mikulás fogadta az úszni vágyó gyermekeket

2016. december 3. 11:50

Mikulás Úszó Kupa néven első alkalommal rendezett versenyt a Kiskun-Vizi és Szabadidős Sportegyesület, valamint a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület december 3-án. A megmérettetésre több mint nyolcvan óvodás és kisiskolás nevezett. A kupa célja az úszás népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés.

Részletek
Szép sikerek a Területi Asztalitenisz Diákolimpián

Szép sikerek a Területi Asztalitenisz Diákolimpián

2016. november 30. 16:30

A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola 9 versenyzője képviselte Kiskunfélegyházát Kecskeméten. A KÖÁI József Attila Általános Iskolából Zsíros-Juhász Zsombor, Szabó Gábor, Tarjányi Áron, Bondor Kolos, a Batthányi Lajos Általános Iskolából Kisjuhász Blanka, Kisjuhász Roland, Lombos Miklós, a Darvas Általános Iskola színeiben pedig Szász Martin vett részt a tornán. 

Részletek
Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról

Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról

2016. november 30. 13:30

Meghívásos nemzetközi kosárlabda tornán vett részt a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) gyermekcsapata Szegeden. A torna célja az egyesületek közötti baráti kapcsolatok kialakítása, fenntartása volt, hiszen mind a szabadkai, mind a szegedi csapattal találkoztak már egy emléktorna keretében Szerbiában. A mostani versenyen részt vett még az OKK Spartak Szabadkáról, a Ziccer Tigrisek Debrecenből és a SZEDEÁK gárdája Szegedről – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

Részletek
"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"

"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"

2016. november 30. 09:30

A Kiskunfélegyházi HTK a vártnál gyengébben szerepelt az őszi szezonban. Igaz ők voltak az egyetlen alakulat, akik pontot tudtak szerezni a listavezető Duna Aszfalt ellen, de kikaptak hazai pályán a Bácsalmástól és a Kecskeméttől (az utóbbi nem meglepő), valamint Bajáról is vereséggel távoztak, a sokáig 10 emberrel játszó Kiskunhalas ellen pedig csak egy döntetlenre futotta otthon. A többi mérkőzését viszont hozta Szabó István gárdája, ami összességében 29 pontra, és egy 4. helyezésre volt elég. A csapat házi gólkirálya Katona Tamás és Medgyesi László lett 7 találattal, de Palásti Sándor is hatig jutott.

Részletek
Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál

Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál

2016. november 29. 12:00

A még veretlen és listavezető Hajdúböszörményt fogadja december 4-én a Karácsonyi Kupa keretében az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I 10. fordulójában a Kész Arénában. Az Astrára nem vár könnyű feladat, a Hajdúböszörményi TE komoly játékerőt képvisel, amit a bajnokságban elért eredménye is bizonyít. A két együttes legutóbb szeptember 17-én az első fordulóban találkozott egymással, akkor fordulatos játék után 2-2-es döntetlen született. A Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál programjait december 3-án és 4-én követhetik figyelemmel a Kész Arénában.

Részletek