Mikulás fogadta az úszni vágyó gyermekeket

Mikulás fogadta az úszni vágyó gyermekeket

2016. december 3. 11:50

Mikulás Úszó Kupa néven első alkalommal rendezett versenyt a Kiskun-Vizi és Szabadidős Sportegyesület, valamint a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület december 3-án. A megmérettetésre több mint nyolcvan óvodás és kisiskolás nevezett. A kupa célja az úszás népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés.

Részletek
Szép sikerek a Területi Asztalitenisz Diákolimpián

Szép sikerek a Területi Asztalitenisz Diákolimpián

2016. november 30. 16:30

A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola 9 versenyzője képviselte Kiskunfélegyházát Kecskeméten. A KÖÁI József Attila Általános Iskolából Zsíros-Juhász Zsombor, Szabó Gábor, Tarjányi Áron, Bondor Kolos, a Batthányi Lajos Általános Iskolából Kisjuhász Blanka, Kisjuhász Roland, Lombos Miklós, a Darvas Általános Iskola színeiben pedig Szász Martin vett részt a tornán. 

Részletek
Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról

Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról

2016. november 30. 13:30

Meghívásos nemzetközi kosárlabda tornán vett részt a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) gyermekcsapata Szegeden. A torna célja az egyesületek közötti baráti kapcsolatok kialakítása, fenntartása volt, hiszen mind a szabadkai, mind a szegedi csapattal találkoztak már egy emléktorna keretében Szerbiában. A mostani versenyen részt vett még az OKK Spartak Szabadkáról, a Ziccer Tigrisek Debrecenből és a SZEDEÁK gárdája Szegedről – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

Részletek
"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"

"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"

2016. november 30. 09:30

A Kiskunfélegyházi HTK a vártnál gyengébben szerepelt az őszi szezonban. Igaz ők voltak az egyetlen alakulat, akik pontot tudtak szerezni a listavezető Duna Aszfalt ellen, de kikaptak hazai pályán a Bácsalmástól és a Kecskeméttől (az utóbbi nem meglepő), valamint Bajáról is vereséggel távoztak, a sokáig 10 emberrel játszó Kiskunhalas ellen pedig csak egy döntetlenre futotta otthon. A többi mérkőzését viszont hozta Szabó István gárdája, ami összességében 29 pontra, és egy 4. helyezésre volt elég. A csapat házi gólkirálya Katona Tamás és Medgyesi László lett 7 találattal, de Palásti Sándor is hatig jutott.

Részletek
Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál

Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál

2016. november 29. 12:00

A még veretlen és listavezető Hajdúböszörményt fogadja december 4-én a Karácsonyi Kupa keretében az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I 10. fordulójában a Kész Arénában. Az Astrára nem vár könnyű feladat, a Hajdúböszörményi TE komoly játékerőt képvisel, amit a bajnokságban elért eredménye is bizonyít. A két együttes legutóbb szeptember 17-én az első fordulóban találkozott egymással, akkor fordulatos játék után 2-2-es döntetlen született. A Karácsonyi Kupa és Futsal Fesztivál programjait december 3-án és 4-én követhetik figyelemmel a Kész Arénában.

Részletek
Három és fél pontot gyűjtöttek a sakkozók

Három és fél pontot gyűjtöttek a sakkozók

2016. november 27. 18:00

A Békési TE játékosaival ültek asztalhoz a Félegyháza-Csongrád sakkozói az NB II. Tóth László csoportjának 5. fordulójában november 27-én. Az előkelőbb helyen álló békésiekkel szemben három és fél pontot szereztek a félegyházi játékosok. Tizenkét partiból csupán egy végződött félegyházi győzelemmel, az ötös táblán Gyugyi Péter nyert. Mellette Pacal Mihály, Világos Nándor, Karsai István, dr. Kádár Judit és Kelemen Sándor egyaránt remizett.

Részletek
Bravúrt értek el a KHTK U14-es kézilabdázói

Bravúrt értek el a KHTK U14-es kézilabdázói

2016. november 27. 16:55

Szentesen rendezték meg az U14-es gyermekbajnokság Badó László régiójának (B csoport) 5. fordulóját november 26-án. A csoportelsőségért a csongrádi "Tigrisek" mellett a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláscsapata is harcban áll. Fekete Krisztián vezetőedző tanítványai könnyedén vették az első akadályt, a házigazda szentesieket 20-13-ra múlták felül. Ezt követően a csoport rangadóján a csongrádi "Tigrisekkel" néztek farkasszemet, akik ellen látványos, küzdelmes mérkőzésen a hét gólig jutó Bíró Marcell utolsó pillanatban értékesített büntetőjével pontot szereztek (12-12). A csongrádiak hibátlan mérlege megszakadt, a félegyháziak bravúros teljesítménnyel értek el döntetlent. A bajnokság december 11-én Csongrádon folytatódik.

Részletek
Idegenben hibátlan a P&P KHTK

Idegenben hibátlan a P&P KHTK

2016. november 27. 10:30

Újkígyóson vendégszerepelt a P&P Kiskunfélegyházi HTK férfi felnőtt kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának 9. fordulójában. A mérkőzés esélyesének a félegyháziak számítottak, ennek ellenére nehéz összecsapásra volt kilátás a hazai pályán mindig veszélyes Újkígyósi KC otthonában. Nem bízták a véletlenre a győzelmet a KHTK játékosai, a szünetig négygólos előnyt építettek ki (16-12). Ezt követően a lelkesen játszó hazaiak visszajöttek a mérkőzésbe, a vártnál nehezebben ugyan, de Félegyházára került a 2 pont (29-26). Győzelmével a KHTK megőrizte második helyét a bajnokságban, hátránya továbbra is kettő pont a Makói KC-t legyőző Kunszentmárton mögött. Az őszi szezonból még két forduló van hátra, a 2016-os esztendő utolsó hazai mérkőzésén a KHTK a Pick-Szeged második csapatát fogadja december 4-én, vasárnap 17 órától a Constantinum Sportcentrumban.

Részletek
Megszakadt a megyei kézisek rossz sorozata

Megszakadt a megyei kézisek rossz sorozata

2016. november 29. 09:00

Négy mérkőzést követően újra nyert a Dél-100 Kiskunfélegyháza megyei felnőtt férfi csapata a kézilabda bajnokság 10. fordulójában. A Paks ellen esélyesként léptek pályára a félegyháziak november 26-án. A Kész Arénában megvívott összecsapás hazai fölényt és tízgólos győzelmet hozott (28-18). A férficsapat sikerével visszakapaszkodott a középmezőnybe, 8 ponttal a 7. pozícióban található. A felnőtt női megyei csapat ugyancsak november 26-án alsóházi rangadót játszott a Bácsbokod ellen. A találkozón Gács-Kiss Gerda a félegyháziak színében 12 gól jegyzett, a vendégoldalon Bennarik Petra 14 gólig jutott. A szoros mérkőzés 22-21-es bácsbokodi sikerrel zárult.

Részletek