Feljebb lépett a sakkcsapat

Feljebb lépett a sakkcsapat

2017. január 29. 19:25

Szegeden, a Meritum - Tisza-parti Sakkiskola otthonában ültek asztalhoz a Félegyháza - Csongrád játékosai az NB II. Tóth László csoportjának 7. fordulójában január 29-én. A 2017-es esztendő első játéknapja jól sikerült a félegyháziak számára. Gyugyi Péter, Cs. Kovács László és Hideg Ferenc Bendegúz egyaránt győzelemmel kezdett. Mellettük Kemény Csaba, Pacal Mihály, Világos Nándor, Karsai István, Szekeres Sebestyén, Kelemen Sándor és Nagy József döntetlent ért el. A forduló során hat és fél pontot gyűjtött a csapat és egy helyet előre lépve a 8. pozíciót foglalja el a tabellán.

Részletek
Három országon átívelő tornára indulnak

Három országon átívelő tornára indulnak

2017. január 28. 10:00

Színvonalas felkészülési kupán vesz részt az NB II dél-keleti csoportjában szereplő P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata a tavaszi szezont megelőzően. A TRIPLEX Kupát három hétvégén három különböző településen és országban bonyolítják le. Az ötfős torna első állomásán, január 29-én Szegedre látogatnak a csapatok. A félegyháziak elsőként a nagyszentmiklósiak ellen, majd pedig a kikindaiak ellen lépnek pályára. A torna február 4-én a vajdasági Kikindán folytatódik, majd pedig február 11-én a romániai Nagyszentmiklóson zárul.

Részletek
A Megyei Diákolimpia díjátadóját tartották a Kodály Iskolában

A Megyei Diákolimpia díjátadóját tartották a Kodály Iskolában

2017. január 27. 18:00

Az elmúlt tanévben is szépen szerepeltek Bács-Kiskun megye diákjai a Diákolimpiai versenyeken. Az országos döntőkön 117 tanuló állhatott dobogóra. Így a megyék eredményességi rangsorában Bács-Kiskun megye az előkelő 4. helyezést érte el. Kiskunfélegyházáról a II. korcsoportos fiú- és lány háromtusa csapatot, illetve az egyéni bajnokokat Retkes Rékát háromtusa egyéni összetettben, valamint Fekete Istvánt és Beregszászi Renátát súlylökésben jutalmazta a Megyei Diák Sport Szövetség.

Részletek
Farsangi kupa

Farsangi kupa

2017. január 27. 11:30

Farsangi teremlabdarúgó kupát rendeznek február 25-én és 26-án, Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskolában. Nevezési határidő és csapatsorsolás: február 23-án, csütörtökön, 17.30-kor az iskolában. Jelentkezni telefonon, a 06-70-93-58-107-es számon vagy e-mailben lehet a [email protected] címen. Az első négy helyezett csapat kupát és oklevelet kap. A legjobb kapus, a legjobb játékos és a legjobb gólt rúgó különdíjban és oklevélben részesül.

Részletek
Szabadfogású birkózóverseny Korondon

Szabadfogású birkózóverseny Korondon

2017. január 25. 15:30

Kiváló eredményekkel zárult az a korondi kirándulás, amelyen a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzői vettek részt január 20-a és 23-a között. A település híres szülöttjének emlékére idén már XVII. alkalommal rendeztek szabadfogású emlékversenyt az utódok - tájékoztatta szerkesztőségünket a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület.

Részletek
Eredményes évet zártak a félegyházi makettezők

Eredményes évet zártak a félegyházi makettezők

2017. január 25. 17:30

Hét makettversenyen, közöttük négy nemzetközi versenyen vettek részt 2016-ban a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör tagjai. A tagság 5 tagja 8 aranyérmet, 5 ezüstérmet, 5 bronzérmet hozott el, de született 2 negyedik helyezés, 2 különdíj és egy “Best of Show” különdíj is – tudtuk meg Katona Istvántól, a szakkör vezetőjétől, aki hozzátette: volt már ennél jobb évük is, de az elért eredményekre okkal lehetnek büszkék a félegyházi makettezők.

Részletek
Őrzik második helyüket a vízilabdázók

Őrzik második helyüket a vízilabdázók

2017. január 23. 09:00

Vácott rendezték meg január 21-és és 22-én a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság "Sárga csoportjának" 2. fordulóját. Két nap alatt négy mérkőzést játszottak a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület fiataljai. Jól sikerült a forduló a félegyháziak számára, az Invictus SC 11-10-es legyőzését követően az Octopust 24-3-ra múlták felül. A hibátlan mérleggel álló szentesi lányoktól ugyan vereséget szenvedtek, de az utolsó mérkőzésükön 13-4-re megverték a SZNVE Bébi együttesét. A bajnokságot két forduló után a szentesi lányok vezetik nyolc győzelemmel, a félegyháziak hat sikerrel a második helyen állnak. A következő fordulót az Invictus Úszó és Vízilabda SC rendezésében február 18-án és 19-én Martfűn bonyolítják le.

Részletek
Örkényi csapatot fogadtak

Örkényi csapatot fogadtak

2017. január 22. 12:00

A 16. fordulót rendezték meg az OSB leány kézilabda bajnokság G csoportjában január 21-én, amelynek keretében a Dél-100 Kiskunfélegyháza korosztályos együttese az Inárcs-Örkény KC-t látta vendégül a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A lányok küzdelmes mérkőzést játszva maradtak alul, legeredményesebb félegyháziként Csányi Leila 8 gólt jegyzett. Az együttes játékosai legközelebb január 25-én Kiskőrösön lépnek pályára.

Részletek