Erős emberek között

Erős emberek között

2017. február 7. 15:00

Kiváló eredményeket ért el az elmúlt években az "erős emberek" versenyein a félegyházi Gubicza Pál. A 36 éves és 115 kilogrammos sportoló 2011 óta foglalkozik komolyabban versenyzéssel. 2016-ban 12 megmérettetésen vett részt és a tervei szerint 2017-ben tovább gyarapítaná serlegei sorát. A pénzdíjakat nélkülöző versenyekre önszorgalomból, munka mellett készül. Legkedveltebb versenyszámai közé tartozik a buszhúzás, kamionelhúzás. Emellett ha szükséges egy 576 kilogrammos kereket is megforgat a sikerért.

Részletek
Futsal rangadó a Kész Arénában

Futsal rangadó a Kész Arénában

2017. február 4. 09:00

Két jóformában lévő csapat találkozik február 4-én szombaton 17 órakor a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A házigazda Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC az elmúlt mérkőzések során rendre megverte ellenfeleit, de a női futsal NB I alapszakaszának harmadik helyén álló Tolna-Mözs ellen nem számíthat könnyű találkozóra. A felsőházi rangadó egyben a közelgő Magyar Kupa felvezetésének is tekinthető, a veszprémi elődöntőben ugyancsak e két csapat csap össze február 11-én a fináléba kerülésért. Az Astra és a Tolna-Mözs legutóbb októberben találkozott egymással, az őszi rangadó 3-3-as döntetlennel zárult.

Részletek
Remek felkészülés Hódmezővásárhelyen

Remek felkészülés Hódmezővásárhelyen

2017. február 1. 17:30

Hódmezővásárhelyen, a 3D DAR teremsorozat második fordulóján, egy jó hangulatú, eredményes felkészülési meccsen vettek részt január 29-én a Turul Koppányok. A versenysorozatban Horváth Katica és Szeibert Imre volt érintett, ezúttal Dinnyés Gyula az első állomásról egészségi okokból kimaradt. A találkozón 3D állatfigurákra két fordulóban, 1+1 vesszővel kellett a célokat leküzdeni. A második lövésre csak akkor volt szükség, ha az első téves találatot mutatott.

Részletek
Győzelem, majd vereség a TRIPLEX Kupán

Győzelem, majd vereség a TRIPLEX Kupán

2017. január 31. 08:30

Izgalmas, fordulatos mérkőzéseket hozott a három országon átívelő TRIPLEX Kupa szegedi játéknapja, amelynek keretében a P&P Kiskunfélegyházi HTK NB II-es felnőtt kézilabdacsapata két mérkőzést játszott. A hatcsapatos tornát a Nagyszentmiklós 27-26-os legyőzésével kezdte a KHTK, majd a 2. fordulóban a jó napot kifogó Kikinda ellen 32-20 arányban alulmaradt. A kikindaiak a félegyháziak mellett a bajaiakat is legyőzték, így hibátlan mérleggel vezetik a tabellát. A Pick Szeged II. és a Makói KC 25-25-ös döntetlent követően megnyerte soron következő találkozóját, a nagyszentmiklósiak és a bajaiak nem szereztek pontot. A TRIPLEX Kupa február 4-én Kikindán folytatódik, ahol a KHTK játékosai a Bajai KSE és a Makói KC ellen lépnek pályára.

Részletek
Feljebb lépett a sakkcsapat

Feljebb lépett a sakkcsapat

2017. január 29. 19:25

Szegeden, a Meritum - Tisza-parti Sakkiskola otthonában ültek asztalhoz a Félegyháza - Csongrád játékosai az NB II. Tóth László csoportjának 7. fordulójában január 29-én. A 2017-es esztendő első játéknapja jól sikerült a félegyháziak számára. Gyugyi Péter, Cs. Kovács László és Hideg Ferenc Bendegúz egyaránt győzelemmel kezdett. Mellettük Kemény Csaba, Pacal Mihály, Világos Nándor, Karsai István, Szekeres Sebestyén, Kelemen Sándor és Nagy József döntetlent ért el. A forduló során hat és fél pontot gyűjtött a csapat és egy helyet előre lépve a 8. pozíciót foglalja el a tabellán.

Részletek
Három országon átívelő tornára indulnak

Három országon átívelő tornára indulnak

2017. január 28. 10:00

Színvonalas felkészülési kupán vesz részt az NB II dél-keleti csoportjában szereplő P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata a tavaszi szezont megelőzően. A TRIPLEX Kupát három hétvégén három különböző településen és országban bonyolítják le. Az ötfős torna első állomásán, január 29-én Szegedre látogatnak a csapatok. A félegyháziak elsőként a nagyszentmiklósiak ellen, majd pedig a kikindaiak ellen lépnek pályára. A torna február 4-én a vajdasági Kikindán folytatódik, majd pedig február 11-én a romániai Nagyszentmiklóson zárul.

Részletek
A Megyei Diákolimpia díjátadóját tartották a Kodály Iskolában

A Megyei Diákolimpia díjátadóját tartották a Kodály Iskolában

2017. január 27. 18:00

Az elmúlt tanévben is szépen szerepeltek Bács-Kiskun megye diákjai a Diákolimpiai versenyeken. Az országos döntőkön 117 tanuló állhatott dobogóra. Így a megyék eredményességi rangsorában Bács-Kiskun megye az előkelő 4. helyezést érte el. Kiskunfélegyházáról a II. korcsoportos fiú- és lány háromtusa csapatot, illetve az egyéni bajnokokat Retkes Rékát háromtusa egyéni összetettben, valamint Fekete Istvánt és Beregszászi Renátát súlylökésben jutalmazta a Megyei Diák Sport Szövetség.

Részletek
Farsangi kupa

Farsangi kupa

2017. január 27. 11:30

Farsangi teremlabdarúgó kupát rendeznek február 25-én és 26-án, Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskolában. Nevezési határidő és csapatsorsolás: február 23-án, csütörtökön, 17.30-kor az iskolában. Jelentkezni telefonon, a 06-70-93-58-107-es számon vagy e-mailben lehet a [email protected] címen. Az első négy helyezett csapat kupát és oklevelet kap. A legjobb kapus, a legjobb játékos és a legjobb gólt rúgó különdíjban és oklevélben részesül.

Részletek