Szegeden is helytálltak a Koppányok

Szegeden is helytálltak a Koppányok

2016. május 9. 18:00

A Dél-alföldi Régió 2016-os ijász versenysorozat első állomását rendezték a Szegedi Szittyák. Mintegy 450 versenyző állt rajthoz több kor- és íjkategóriában. 21 állomáson mérettettek meg az íjászok 3 lövéssel célonként, 10-40 m-es távolságokban. Kiskunfélegyházáról ezúttal csak a Koppány Íjászai HE 17 tagja utazott a versenyre.

Részletek
Nyolc dobogós hely Kiskunhalason

Nyolc dobogós hely Kiskunhalason

2016. május 9. 14:30

Egy évtized kihagyás után ismét birkózóversenyt rendezett a Kiskunhalasi Birkózó Club. A versenyre meghívták a félegyházi sportolókat is. A majdnem kétszáz induló között tizenegy félegyházi lány és fiú is bemutatta tudását, közülük nyolcan állhattak dobogóra az eredményhirdetésnél - tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József, a Vasas Tk Birkózó Szakosztály edzője.

Részletek
Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

2016. május 9. 10:00

Megnyerte utolsó hazai mérkőzését, így saját kezében maradt a sorsa a bajnoki elsőséget illetően a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatának az NB II dél-keleti csoportjában. Hazai környezetben a Makót győzték le 25-20-ra a félegyháziak, hátrányuk továbbra is egy pont az első helyezett Kunszentmártonhoz képest. A két együttes május 15-én, vasárnap 18 órakor Kunszentmártonon találkozik, a győztes a bajnokság élén végez.

Részletek
Egy gól döntött a félegyháziak javára

Egy gól döntött a félegyháziak javára

2016. május 8. 14:00

Alsóházi rangadót nyert meg és feljebb lépett a 14. pozícióba a Kiskunfélegyházi Vasutas, amely a megyei II. osztályú bajnokság 26. fordulójában a Bugacot győzte le 1-0-ra. A félegyháziak nyerhető meccsre készültek, hiszen a Bugac az utolsó előtti helyről várhatta a találkozót. Ősszel 2-2-es döntetlent született, a mostani mérkőzés egyetlen gólját a második félidő elején Zsibrita Tibor szerezte. A vendégek 10 emberrel fejezték be a találkozót, a 76. percben Seres Martint kiállította a bíró. A bócsai botlást kijavítva a Vasutas értékes győzelmet aratott.

Részletek
Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a helyi fiatalok

Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a helyi fiatalok

2016. május 9. 20:40

Szakmai előadással tarkítva nyolc csapat részvételével tartották meg a Bács-Kiskun megyei Reménységek Kosárlabda Tornáját a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban május 8-án. A korosztályos versenyen a 2003-as és a 2005-ös születésű fiúk csaptak össze. A Bács-Kiskun megyei válogatott mellett a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, a szabadkai Spartak Subotica, valamint a Baja játékosai ragadtak labdát. Mindkét megyei válogatottat félegyházi edzők (FTSI) irányították. A 2005-ös korosztályt Fekete-Seres Ildikó és Sértő Róbert (Kunszentmiklós) vezette öt helyi játékossal kiegészítve (Huszka Boldizsár, Szűcs Bence, Kelemen Áron, Kovács Bálint, Varga Márk). Velük a bronzmérkőzést megnyerve harmadik helyen zárt a megyei csapat. A 2003-as születésű megyei válogatottat Simon Zoltán és Király Henrik (Kecskeméti KA) irányította, az együttesben két félegyházival (Szűcs Tibor és Szeri Gábor). Simon Zoltán tanítványai az elődöntőben győztek, a fináléban maradtak alul a szabadkai csapattal szemben. A 2005-ös korosztálynál a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia nyert megelőzve a szabadkaiakat.

Részletek
Megharcoltak az elsőségért

Megharcoltak az elsőségért

2016. május 8. 15:50

Ez a hónap sem telt el fallabda torna nélkül, a kupákért május 7-én ragadtak ütőt a résztvevők. A szokásokat követve ezúttal is három kategóriában küzdöttek meg az elsőségért. A nőknél négyen neveztek, a legjobban Bali Cintia teljesített, maga mögé utasítva Drávuczné Mátrai Andreát. A férfi II. kategóriában kilenc fő mérte össze tudását, az első helyet Katona Tamás szerezte meg Dongó Pétert megelőzve. A legjobb fallabdázók a férfi I. kategóriában indultak, Vas Enikő személyében egy női tagja akadt ennek a mezőnynek. Itt végül Kozma János hódította el a kupát, másodikként Gulyás Norbert, harmadikként Füzesi József zárt.

Részletek
Vereséggel zártak a megyei csapatok

Vereséggel zártak a megyei csapatok

2016. május 9. 19:05

Jó hangulatban, hazai környezetben fejezte be a bajnokságot a Dél-100 Kiskunfélegyháza megyei női -és férfi csapata május 7-én. Mindkét együttes a Soltvadkertet látta vendégül a Kész Arénában. A nők az őszi mérkőzéshez képest (10-33) sokkal szorosabb csatát vívtak, 10-16-os félidőt követően 23-34-re maradtak alul. A férfiak ősszel is megnehezítették a Soltvadkert dolgát (16-20), a zárókörben rendkívül közel álltak a pontszerzéshez. Az utolsó percek egész pályás letámadásával egy gólra felzárkóztak és az egyenlítésért támadtak. Ez végül elmaradt, de így sem szégyenkezhettek a játékosok (26-27). A bajnokságot a nők a 10. helyen, a férfiak a 9. pozícióban fejezték be.

Részletek
Izgalmas, de fölényes KHTK győzelem

Izgalmas, de fölényes KHTK győzelem

2016. május 8. 08:45

A végeredményt nézve kiütéses, de annál nehezebb győzelmet ért el a Kiskunfélegyházi HTK a Baja ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában. A félegyháziak jó ütemben szerezték a gólokat, kiegyenlített első félidő utolsó perceiben jutottak előnyhöz (1-0). A vezetést kis szerencsével ugyan, de megtartottak a második félidő közepéig. A kitámadó vendégek kihagyott helyzetei megbosszulták magukat, a KHTK három látványos, szép gólt szerzett az utolsó bő negyed órában (4-0). A bajnokságot továbbra is a félegyháziak vezetik, előnyük egy pont a Kecskemétet legyőző Tiszakécske előtt.

Részletek
Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

2016. május 8. 16:05

Napos idő, mérsékelt szél várta a résztvevőket május 7-én a Balog Tanyán megrendezett évadnyitó 6 órás horgászversenyen. A visszatérő „vendégek” mellett Csongrádról és Kecskemétről érkeztek pecások. A szerencse ezúttal is forgandó volt, akadt akinek üres maradt a hálója, míg a legjobban teljesítők 10 kilogramm fölött fogtak. Az elsőséghez 13,57 kilogrammnyi hal kellett, ezt Csákvári Róbert teljesítette. A legnagyobb halat Seres Rudolf emelte ki, horgára 7,4 kilogrammos amur akadt. A kifogást körülbelül 45 percnyi „fárasztás” előzte meg. A versenyzők 6 óra alatt 135,66 kiló halat fogtak.

Részletek
Lakiteleken győztek a labdarúgók

Lakiteleken győztek a labdarúgók

2016. május 7. 18:00

Folytatták remeklésüket a megyei II. osztályú bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK II. focistái. Május 7-én, a 26. fordulóban Lakiteleken szerezték meg a három pontot. Az együttes visszavágott az őszi 3-1-es vereségért, a hazaiak hiába szerezték meg a vezetést a 33. percben, a 36. minutumban Borsi Sándor kiegyenlített (1-1). Ezt követően már csak egy találat született, a mindent eldöntő gólt Szabó Tamás érte el a 78. percben (2-1). A félegyháziak legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csupán a városi derbin veszítettek pontokat. A forma biztató a bajnoki hajrára nézve, a hátralévő négy mérkőzéséből a KHTK II. hármat hazai környezetben játszik.

Részletek