Nehéz helyzetben a sakkcsapat

Nehéz helyzetben a sakkcsapat

2016. március 23. 09:00

Nem sikerült elmozdulnia az utolsó előtti, 11. pozícióból a Félegyháza-Csongrád sakkcsapatának az NB II. Tóth László csoportjának 9. fordulójában. Március 20-án a kecskeméti TÁKISZ SE otthonában ültek asztalhoz a játékosok, ahol 5 és fél pontot gyűjtöttek, így a 6 és fél pontot szerző TÁKISZ-szal szemben két egységnyire nőtt a hátrányuk két körrel a szezonzárás előtt. A félegyháziak közül Kelemen Sándor és Hideg Ferenc Bendegúz nyert. Karsai István, Szekeres Sebestyén, Tóth Kázmér, Cs. Kovács László, Nagy József, Bicskei Mihály és Pilisi Lukács fél-fél pontot gyűjtve remizett.

Részletek
Országos döntőbe jutottak a félegyházi tornászlányok

Országos döntőbe jutottak a félegyházi tornászlányok

2016. március 23. 16:30

Március 18-án rendezték meg Kecskeméten a Tornász Diákolimpia országos elődöntőjét. Kiskunfélegyháza I. korcsoportban a 2. helyen kvalifikálta magát az április végén, Budapesten rendezendő országos döntőbe. III-IV. korcsoportban az igen erős mezőnyben a legfiatalabb csapatként az 5. helyet sikerült elérnie a lányoknak.

Részletek
IV. Fergeteg Abony Duatlon verseny

IV. Fergeteg Abony Duatlon verseny

2016. március 22. 11:30

Március 20-án, vasárnap rendezték meg az idei év első duatlon versenyét, egyben évadnyitó is a sportágban. Délelőtt került sor a Sprint-távra, ahol két versenyző indult el a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon szakosztályából, és ért célba még a mezőny első részében.

Részletek
Farsang Kupa sakkverseny

Farsang Kupa sakkverseny

2016. március 21. 18:30

A Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület sakk szakosztályának meghívására Kiskunfélegyházára látogattak a Pusztaszeri Sakkbarátok a Farsang Kupára. A versenyt scheweningeni rendszerben rendezték meg, ami azt jelenti, hogy a versenyzők saját csapattársaikkal nem játszhatnak, csak a vendégversenyzőkkel.

Részletek
Szép eredmények a lány diákolimpián

Szép eredmények a lány diákolimpián

2016. március 21. 16:30

Szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói a Pestszentimrén rendezett leány diákolimpia országos döntőjén. Rekord létszámú mezőny, 224 versenyző kezdte meg a küzdelmeket, közöttük három félegyházi és három kunszállási kislány. A verseny fővédnöke Növényi Norbert, olimpiai bajnok volt, akinek az édesapja a hazai női birkózás egyik legnagyobb kezdeményezője - tájékoztatta lapunkat Szabó József edző.

Részletek
Véget ért a II. Duna-Aszfalt Terep-rallye Kupa Bugacon

Véget ért a II. Duna-Aszfalt Terep-rallye Kupa Bugacon

2016. március 21. 17:30

Az autósoknál Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik, a motoros Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a quados Európa-bajnoki értékelésben pedig Tomas Kubiena győzött a II. Duna Aszfalt Kupán. Magyar sikerek is születtek: az Open kategóriában a motorosoknál Linninger Patrik, a quadosoknál Heiszer Károly diadalmaskodott. A nagy csata elmaradt, a helycsere azonban nem az autósoknál: Miroslav Zapletal és Bartosz Momot szombat délután gyengélkedő Hummerje vasárnapra sem emberelte meg magát, így a Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik párosnak sikerült megelőznie a cseh-lengyel duót, és végül a második győzelmüket is behúzták a Duna Aszfalt Kupán.

Részletek
Egy gólon múlt a pontszerzés

Egy gólon múlt a pontszerzés

2016. március 23. 08:00

Egyik félegyházi csapatnak sem sikerült a visszavágás a megyei kézilabda bajnokság 16. fordulójában. A Félegyházi Kézilabda SC női együttese a Kecskemétet fogadta és az első játékrészben még partiban volt velük (11-13). Ezt követően csökkent a lendület, a vendégek fokozatosan elhúzva 30-17-re győztek. A férfiak ugyancsak a Constantinum Sportcentrumában látták vendégül a csávolyiakat március 20-án. Ősszel hétgólos vereséget szenvedtek, most lényegesen szorosabb mérkőzésen minimális különbséggel, de egy góllal, 25-26-ra alulmaradtak.

Részletek
Ismét előnyben az Astra

Ismét előnyben az Astra

2016. március 20. 19:00

Visszavágott az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls a Kiskunfélegyházi Mókusoknak az előző fordulóban elszenvedett 3-2-es vereségért az U18-os női futsal bajnokság keleti csoportjának március 20-i fordulójában. A városi derbin ezúttal az Astra dominált, a szünetben 3-0-ra vezetett, a Mókusok erejéből csupán a szépítésre futotta (3-1). Kiélezett csatát vív a két csapat, egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a csoportot a 48 pontos Astra vezeti a 45 pontos Mókusok előtt. Március 26-án újfent összecsapnak a felek, a zárónap mérkőzéseit Debrecenben rendezik meg.

Részletek
Pontokat veszített a KHTK

Pontokat veszített a KHTK

2016. március 19. 18:15

Pontatlanul, sok hibával játszva 1-1-es döntetlent ért el első itthoni mérkőzésén a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában. A félegyháziak március 19-én azt a Kunszállást fogadták, akiket ősszel meggyőző játékkal 5-0-ra megvertek. A mostani találkozó más forgatókönyv szerint alakult, a kunszállásiak előnybe kerültek, a KHTK részéről csupán az egyenlítésre futotta (1-1). Elsősorban a helyzetek kihasználásában kell javulnia a félegyházi csapatnak.

Részletek
Bognár Koppány, Bajzáth Krisztián és Szűcs Liza győzött

Bognár Koppány, Bajzáth Krisztián és Szűcs Liza győzött

2016. március 20. 12:00

Idei második helyi versenyét rendezte meg a Mozdulj Félegyháza SE március 19-én a fallabda pályán. Három kategóriában összesen 21 fő ragadott ütőt. A legerősebb férfi I-es mezőnyben kilencen küzdöttek meg, a kategóriát Bognár Koppány nyerte. A férfi II-es csoportban ezúttal heten mértén össze tudásukat, az első helyért járó kupa Bajzáth Krisztiánhoz került. A nők öt fős mezőnyében a férfi I-es kategóriában negyedik helyen záró Szűcs Liza nyert.

Részletek