Nyertek a riválisok

Nyertek a riválisok

2016. február 28. 18:10

A riválisok nyertek, a bajnokcsapat Kiskunfélegyházi HTK mérkőzését később pótolják a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Előzetesen Kiskunmajsán játszottak volna a félegyháziak, de a találkozót egy későbbi időpontra halasztották. A Kiskunfélegyházi HTK ellenfelei kivétel nélkül győztek a tavaszi nyitófordulóban. A Tiszakécske 4-1-re megverte az Akasztót és egy pontra megközelítette a félegyháziakat a tabella élén. A harmadik helyezett Kalocsa Kecelen győzött, míg a negyedik Kecskemét Kunszállásról hozta el a három pontot. A KHTK a 17. fordulóban (március 6-án vasárnap) pályaválasztóként a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban játszik műfüvön, ahol a Kiskőröst fogadja.

Részletek
Pont nélkül zártak a megyei csapatok

Pont nélkül zártak a megyei csapatok

2016. február 28. 17:40

Idegenben léptek pályára február 27-én a Félegyházi Kézilabda SC felnőtt női és férfi csapatai a megyei bajnokság soros fordulójában. A nők ahhoz a Jánoshalmához látogattak, akiket az ősz folyamán 19-15-re legyőztek. Most fordítottan alakult az eredmény, a gólszegény találkozón 18-14-es jánoshalmi siker született. A férfiakra nehéz ellenfél várt a 13. fordulóban. A Tiszakécskétől ősszel is kikaptak és most sem tudtak szoros mérkőzést játszani (12-25). A félegyházi együttes elsősorban a második félidőben szerepelt rosszul, amikor is összesen 3 gólt dobott.

Részletek
Újkígyóson nyert az NB II-es kézicsapat

Újkígyóson nyert az NB II-es kézicsapat

2016. február 28. 12:40

Tovább folytatódott a bajnoki címért folyó versenyfutás az NB II dél-keleti csoportjában. A listavezető félegyháziak Újkígyósról hozták el a kettő pontot, míg az ugyancsak 24 pontos Kunszentmárton a Kiskunhalast győzte le 39-29-re a 13. fordulóban. A KHTK végig irányította a mérkőzést, az első félidőben mindössze 7 gólt kapott 17 ellenében és a tíz gólos különbséget a második játékrészben is megtartotta, sőt tovább növelte (34-22). Miksi István tanítványai az őszi 31-23-as győzelemhez hasonlóan most is megverték az Újkígyóst. A csapatból Fodor Tamás bizonyult a legeredményesebbnek 7 góljával, őt Ignácz Vilmos és Szélpál András követte 5-5 találattal. Az együttes legközelebb március 5-én, szombaton 19 órától a Békéscsabát fogadja a Constantinum Sportcentrumban.

Részletek
Mintegy kétszázan ragadtak íjat

Mintegy kétszázan ragadtak íjat

2016. február 28. 19:50

Méltóképpen ünnepelte meg a 30. jubileumi íjászversenyét a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület, amely február 28-án rendezte meg nagysikerű teremíjász-versenyét a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A megmérettetésen nemcsak a dél-alföldi régió legjobb egyesületei, tagjai vettek részt, országszerte mintegy 30 egyesület képviseltette magát mintegy 200 íjásszal. A legfiatalabb induló 8 éves, míg a legidősebb 70 éves volt. A versenyen 25 lőállás és több mint 70 cél várt a résztvevőkre.

Részletek
Győzelemmel rajtolt a KHTK II.

Győzelemmel rajtolt a KHTK II.

2016. február 27. 17:55

Az őszi 5-4-es sikerhez hasonlóan a tavaszi első fordulóban is legyőzte a Helvéciát a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában. A mérkőzést a rossz pályaviszonyok miatt a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban rendezték meg, így csak papíron voltak pályaválasztók a félegyháziak. A találkozón Borsi Sándor góljával korán vezetést szerzett a KHTK II., amire a vendégek a 35. percben válaszoltak (1-1). Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen marad az állás, de négy perccel a lefújás előtt Borsi Sándor belőtte második gólját, amivel három ponthoz segítette csapatát. (2-1)

Részletek
Hat góllal nyitott a Vasutas - videóval

Hat góllal nyitott a Vasutas - videóval

2016. február 28. 12:00

Nem lőtt gólt, csak kapott, 6-0-ára kikapott hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi első, 16. fordulójában. A félegyháziakat a tiszakécskeiek páholták az évadnyitón február 27-én. Ősszel némi meglepetésre a Vasutas nyert 2-1-re, most sikerült visszavágniuk a kécskeieknek.

Részletek
Hajszálon múlt a továbbjutás

Hajszálon múlt a továbbjutás

2016. február 27. 14:20

Színvonalas tornának adott otthont Kiskunfélegyháza február 24-én, a B33-as kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A legmesszebbre az általános iskolás fiúk versenyében a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola "Kutyaütők" nevű csapata jutott, amely novemberben megnyerte a megyei döntőt, most pedig a legjobb négy közé került. A csapat közel állt az országos döntőhöz, de az elődöntőben minimális különbséggel alulmaradt. (Együttes tagjai: Bozóki Márton, Zsigó Barnabás, Gémes Kristóf, Paksi Zsolt, Luchmann Péter testnevelő és Simon Zoltán felkészítő edző.)

Részletek
Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

2016. február 24. 14:15

Már negyedik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a Classic Winter Nemzetközi Jégkorong Tornát a HC Kiskőrös szervezésében Szekeres Károly elnök, valamint László Károly koordinálásával. A Rajz Attila jégpályán február 26-án pénteken, 27-én, valamint 28-án vasárnap ahol 4 ország csapatai küzdenek meg egymással.

Részletek
Darvas-Lánchíd Kupa

Darvas-Lánchíd Kupa

2016. február 22. 18:00

28. alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Általános Iskola a nagy múltra visszatekintő Darvas-Lánchíd Kupát február 13-án. Az atlétika versenyen részt vettek Bács-Kiskun Megye valamennyi általános iskolájának tanulói, köztük a Darvas iskola diákjai is, akik szép eredményeket értek el.

Részletek
Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

2016. február 22. 16:15

Új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), tehetségközpontokat alakít ki a szervezet a 12-14 éves fiatalok képzésére. A cél az, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai egységes, minőségi képzést kapjanak, így megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.

Részletek