Döntetlen a városi derbin

Döntetlen a városi derbin

2016. április 23. 19:10

Izgalmas, helyenként látványos mérkőzésen 1-1-es döntetlen született a Kiskunfélegyházi HTK II. és a Kiskunfélegyházi Vasutas összecsapásán. Némi meglepetésre az esélytelenebb Vasutas szerzett vezetést, de előnyét nem tudta megtartani. A KHTK II. emberhátrányban egyenlített, a találkozót 9 fővel fejezte be.

Részletek
Kettős győzelemmel zártak a „kenguru lányok”

Kettős győzelemmel zártak a „kenguru lányok”

2016. április 27. 19:50

Jól fejezte be a szezont az U11-es bajnokságban szereplő Félegyházi Térségi Sportiskola kosárcsapata a Kész Arénában. A kenguru lányok mindkét találkozójukat megnyerték. Az edzéseken gyakorolt lefutásokat és lepattanószedést meg tudták valósítani éles helyzetben is. Mellettük az U11-es vegyes csapat is lezárta a bajnokságot, a játékosok nagyot küzdöttek a pályán.

Részletek
Évet értékeltek a félegyházi úszók

Évet értékeltek a félegyházi úszók

2016. április 22. 18:30

Mintegy 184 érmet szereztek összesen 21, a Magyar Úszó Szövetség által kiírt versenyen a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület sportolói: 58 aranyat, 61 ezüstöt és 65 bronzérmet gyűjtöttek be. Eredményeik közt szerepel továbbá hét megyei bajnoki cím, melyet a versenyzők a 2015. évi megyei Utánpótlás Bajnokságon értek el. Országos Bajnokságon Vízhányó András két versenyszámban vívta ki a 11. helyezést.

Részletek
Rangadóval egybekötött városi derbi

Rangadóval egybekötött városi derbi

2016. április 22. 15:00

Két rangadóra is várják a félegyházi szurkolókat április 23-án, szombat délután a Honvéd Sporttelepen. 14:45-kor a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskunfélegyházi HTK II. és a Kiskunfélegyházi Vasutas csap össze. A városi derbi esélyese a KHTK II., amely legutóbbi két találkozóját megnyerve az 5. helyen áll a tabellán. Az alsóházban tanyázó Kiskunfélegyházi Vasutasnak bravúrra lenne szüksége a pontszerzéshez. Ősszel a két együttes mérkőzését a KHTK II. nyerte 2-0-ra. Ezt követően a Kiskunfélegyházi HTK első csapata a Kalocsát fogadja 17 órától. A bajnoki címre esélyes KHTK jelenleg vezeti a bajnokságot, előnye egy pont a második helyezett Tiszakécskével szemben. A Kalocsa szorosan tapadva az élbolyhoz a harmadik helyen áll, belátható 4 pontnyi távolságra a félegyháziaktól. A „hatpontos” mérkőzés jelentősen befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét. Ha a KHTK győz, akkor leszakíthatja riválisát az első helyért folyó versenyfutásban. Ősszel a két csapat találkozója 1-1-es pontosztozkodással ért véget.

Részletek
Négy közé juthatnak a futsalosok

Négy közé juthatnak a futsalosok

2016. április 22. 09:00

Jó helyzetből várja a női futsal NB I negyeddöntőjének visszavágóját az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely az első találkozón 7-2-re győzött a Debrecen otthonában. Az ötgólos előny bizakodásra adhat okot, a párharc visszavágóját április 24-én vasárnap 16 órától a Kész Arénában rendezik meg. A nyertes a legjobb négy között folytatja. A félegyháziak mellett várhatóan az alapszakasz győztes Tolna-Mözs, valamint a Hajdúböszörményi TE és a győri Árkád-ETO lesz ott az elődöntőben. Az Astrához hasonlóan mindhárom együttes előnyről folytatja a visszavágót.

Részletek
A fiúk nyertek, a lányok vesztettek

A fiúk nyertek, a lányok vesztettek

2016. április 20. 18:30

Szegeden és Kecskeméten léptek pályára a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) növendékei. A Nemzeti Lány Regionális Tini Bajnokság „D” csoportjában a ceglédiek és a szegediek ellen mérkőztek meg, a fiúk pedig a serdülő bajnokság 3. fordulójának B csoportjában a kecskemétiekkel és a mezőberényiekkel csatáztak.

Részletek
Második helyen zárt a serdülő kézicsapat

Második helyen zárt a serdülő kézicsapat

2016. április 20. 12:30

Tiszakécskén ért véget a Keszi Géza Megyei Serdülő Bajnokság, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi HTK korosztályos fiú csapata is részt vett. A félegyháziaknak a második helyre volt esélyük, amit meg is szereztek. A 4. fordulót nem kezdte jól a KHTK, hiszen az éllovas Paks mellett a házigazda Tiszakécskétől is vereséget szenvedett. Az ezüstéremről döntő mérkőzést végül a félegyháziak nyerték, a Kiskunmajsát 23-17-re legyőzték.

Részletek
Bennmaradt a sakkcsapat

Bennmaradt a sakkcsapat

2016. április 19. 10:00

Elérte minimális célját és megelőzve a Röszkei SK együttesét a 11. helyen végzett az NB II. Tóth László csoportjában a Félegyháza-Csongrád sakkcsapata. A záró forduló előtt 9 és fél ponttal álltak jobban az utolsó helyezett Röszkével szemben, az előny elégnek bizonyult az NB II-es tagság megőrzéséhez. A félegyháziak az utolsó körben a második helyezett Újszászi VVSE otthonában vendégeskedtek április 17-én. Borítékolható volt, hogy kevés pontot szereznek, győzni egyik játékosnak sem sikerült, csupán Lenkei Róbert, dr. Mészáros Imre és Hideg Gergő Benedek ért el döntetlent. A bajnokságot 44 ponttal fejezték be a félegyháziak, az első helyet a 81 pontos Újszászt megelőzve a 84 és fél pontos Orosházi SE kaparintotta meg.

Részletek
Becsületmentő örömíjász verseny

Becsületmentő örömíjász verseny

2016. április 19. 13:30

Becsületmentő történelmi örömíjász versenyt szerveztek április 17-én a Turul Koppány Íjászai HE tagjai a pálmonostori Dinnyés tanyán. A jó hangulatú, baráti eseményre több mint 90, az ország különböző pontjáról érkező íjász adta le nevezését.

Részletek