Palócföldön és Tiszaújvárosban is jeleskedtek

Palócföldön és Tiszaújvárosban is jeleskedtek

2016. július 21. 09:30

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub két triatlon versenyzője vett részt a Magyarország legjobb utánpótlás versenyzői számára rendezett TRI-SHOP Utánpótlás Gálaversenyen Tiszaújvárosban, július 10-én - tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László, a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub vezetője.

Részletek
Négy helyszín, négy verseny

Négy helyszín, négy verseny

2016. július 18. 17:00

Mozgalmas heteken vannak túl a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai. Egy korábbi döntésük értelmében nem indultak a jelentős költségvetésű világbajnokságon, helyette a burgenlandi Krumphof 3D íjászpályát célozták meg. 

Részletek
Egy hónap múlva kezdődik a bajnokság

Egy hónap múlva kezdődik a bajnokság

2016. július 14. 09:30

A riói olimpia épp a felénél tart majd, amikor kezdődik a Bács-Kiskun megyei felnőtt bajnokság. Augusztus 13-án és 14-én indul a pontvadászat. A Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának versenybizottsága július 8-án készítette el a csoportbeosztásokat.

Részletek
Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek

Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek

2016. július 16. 12:05

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A három hetes foglalkozások során meglévő tudásszint alapján az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg a gyermekek. A fiatalokat "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották, a kezdő „csikóhalak” az úszást tanulták meg, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták.

Részletek
II. Roma Labdarúgó Kupa - Kecskemét

II. Roma Labdarúgó Kupa - Kecskemét

2016. július 11. 09:30

Kecel, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Kiskunhalas, Mélykút és Kalocsa roma nemzetiségi önkormányzatainak focicsapatai csaptak össze szombaton a Műkertvárosi Sportcentrumban. Radics Kálmán, a szervező a kecskemétiek nevében elmondta, második alkalommal sikerült megrendezni a bajnokságot, a győztes egy évre hazaviheti a vándorserleget.

Részletek
 Két félegyházi kosaras az országos U15-ös kiválasztón

Két félegyházi kosaras az országos U15-ös kiválasztón

2016. július 9. 17:30

Július 6-a és 8-a között tartotta a 2001-es fiú korosztály részére kiválasztó-képző táborát Sopronban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A megmérettetésen az ország legjobb korosztályos játékosai vettek részt, azzal a céllal, hogy belőlük válasszák ki az U15-ös válogatott 16 fős keretét. A rendezvényen a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztálya két játékost delegált, Bozóki Márton Tamás és Gémes Kristóf személyében, edzőjük Simon Zoltán. A kiválasztó szakmai vezetői: Váradiné Szarka Ildikó és Bódi Ferenc edzők. A keretszűkítés után a legjobbak Szolnokon folytatják egy újabb táborban, augusztus 1-je és 5-e között.

Részletek
Jó fogásnak örvendtek a páros versenyzők

Jó fogásnak örvendtek a páros versenyzők

2016. július 15. 07:30

Ezúttal sem telt el páros verseny nélkül a horgászverseny idén a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban. A Csongrádi úti elkerülő szakasz melletti tavon hagyományosan minden év júniusában, vagy júliusában tartják meg a kétszer 4 órás páros versenyt. A megmérettetés július 2-án 8 órakor kezdődött, díjazták a legeredményesebb párosokat, valamint a legnagyobb hal kifogóját. Az első helyen Baranyi Csaba és ifj. Baranyi Csaba végzett. A legnagyobb hal Makai Zsolt horgára akadt, közel 8 kilós amurt emelt ki.

Részletek
Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

2016. július 9. 12:30

Heti turnusokban az alapoktól kezdve ügyességi, fejlesztő gyakorlatokkal oktatják teniszezni a gyermekeket Rekedt Zoltán vezetésével a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A tenisztáborban 4-5 éves kortól a Magyar Tenisz Szövetség Play and Stay programjának segítségével ismerkednek meg a sportággal a fiatalok. Megtanulni nehéz, de az alapok, ütésformák elsajátítására elegendő egy hét. A táborban Rekedt Zoltán mellett Fricska Martin és Bertalan Márta segédkezik, utóbbi úszásoktatást is tart a legkisebbeknek. A strandolás mellett a KHTK Ökölvívó Szakosztályának segítségével a boksszal is megismerkednek a táborozók, heti két alkalommal az ökölvívó terembe is ellátogatnak.

Részletek
Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

2016. július 5. 11:30

Hagyományteremtő céllal, immár ötödik alkalommal ragadtak teniszütőt Kiskunfélegyháza és Oroslavje legjobbjai július 2-án, a strand melletti teniszpályákon. A horvát-magyar teniszbarátság a Félegyházán élő Boris Gorupecnek, illetve a helyi teniszezőknek köszönhető. Ennek jegyében rendszeresek a csatározások a két település játékosai között. Ezúttal nyolc egyéni és négy páros mérkőzést bonyolítottak le. A félegyháziak, javítva az "örök mérlegen", második alkalommal győzték le Oroslavje teniszezőit, a szoros verseny csupán a párosokat követően dőlt el 7:5-re a hazai csapat javára. A színvonalas torna visszavágóját július 9-én, Horvátországban rendezik meg.

Részletek