Kétegyházán is helytálltak a Koppányok

Kétegyházán is helytálltak a Koppányok

2016. augusztus 11. 10:00

Negyedik állomásához ért a Kiskunfélegyházáról kezdeményezett és vezényelt Történelmi Íjász DAR versenysorozat. A Koppányok 12 fővel neveztek az augusztus 6-án, Kétegyházán megtartott találkozóra. Egyéb elfoglaltság miatt Tóth Mihály, Horváth Katica és Elekes Lajos nem tudott részt venni a versenyen, így lejjebb csúsztak a tabellán.

Részletek
Guinness-rekord Bócsán

Guinness-rekord Bócsán

2016. augusztus 10. 17:00

Nemrég Guinness-rekord született Bócsán, a Vincze Lovardában. Besze Gábor csikós tizenhét lovat fogott be és hajtott lépésben, ügetve és vágtában. A fogat különlegessége az volt, hogy egymás mögött három sorban öt-öt lovat fogott be, hátul pedig két lovon állva irányította a formációt.

Részletek
Triatlon fesztivál Fadd-Domboriban

Triatlon fesztivál Fadd-Domboriban

2016. augusztus 10. 16:00

Augusztus 6-án Fadd-Domboriban rendezték meg a XXXII. Triatlon Fesztivált, ami országos szinten a legnagyobb részvételű verseny. Mintegy ezer versenyző nevezett a számokra. Ezen a napon rendezték meg az utánpótlás Országos versenyt, valamint sprint amatőr OB versenyszámait. Az esős, szeles idő ellenére futamonként 40-125 fős mezőny vágott neki a különböző távoknak. Az úszást a Duna holtágában, evezős pályán rendezték. A kerékpárpályát közúton alakították ki, ahol az erős szél nehezítette a versenyzők helyzetét. A futást az üdülő terület egy részén és közút egyik lezárt sávjában bonyolították le, a depót pedig közvetlenül az úszópálya mellett állították fel. A félegyházi versenyzők kiváló helytállással a következő eredményeket érték el.

Részletek
Elkészült a Magyar Kupa megyei selejtezőjének sorsolása

Elkészült a Magyar Kupa megyei selejtezőjének sorsolása

2016. augusztus 10. 13:00

A hétvégi kupaforduló után kedden sorsoltak az MLSZ Bács-Kiskun Megyei irodáján. A páratlan nevezések miatt az első körben a Kiskőrös volt erőnyerő, ezúttal pedig a Soltvadkertre mosolygott a szerencse. A megyéből három gárda mehet majd a Magyar Kupa főtáblájára.

Részletek
Szeptemberben folytatódik a tenisz csapatbajnokság

Szeptemberben folytatódik a tenisz csapatbajnokság

2016. augusztus 9. 18:30

A nyári szünetet követően szeptember 3-án kezdődik a férfi II. osztály D csoportjának őszi fordulója, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is szerepel. A hatcsapatos csoportban tavasszal három mérkőzést nyertek meg a félegyháziak, amivel a negyedik helyen állnak a bajnokságban. A tabellát négy győzelemmel a halasi és a gyulai csapat vezeti. A gyulaiakat tavasszal 5-4-re legyőzték itthon a félegyháziak, míg Halason 6-3-as vereséget szenvedtek.

Részletek
14 ország asztaliteniszezőinek rendeztek tábort

14 ország asztaliteniszezőinek rendeztek tábort

2016. augusztus 10. 09:00

Rekord létszámú, 42 külföldi és 20 hazai játékos részvételével augusztus 5-e és 12-e között tartják meg a Eurotalents Pre-Selection Camp elnevezésű nemzetközi asztalitenisz edzőtábort a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. Napi két edzéssel készülnek a gyerekek, a 2004-2005-ös korosztály országonkénti legjobb három leány -és fiú játékosait profi szakmai edzői stáb irányítja. A keleti régió és a szomszédos országok tehetségei mellett Svédországból, Dániából, Portugáliából, Belgiumból, Hollandiából és Görögországból érkeztek gyerekek.

Részletek
Könnyed kupasiker a bajnoki rajt előtt

Könnyed kupasiker a bajnoki rajt előtt

2016. augusztus 6. 19:25

Alaposan megszórta a Szanki OBSE-t a Kiskunfélegyházi HTK a Magyar Kupa 1. fordulójában augusztus 6-án. A szanki találkozón némi meglepetésre a hazai csapat kezdett jobban, a megyei III. osztály keleti csoportjában szereplő együttes meglepve a félegyháziakat bő 20 perc után már két góllal vezetett (2-0). Ezt követően magára talált a KHTK, még a szünet előtt megfordította az állást (2-3). A második játékrész gálamérkőzéssé alakult át, a szankiak nem tudtak lépést tartani a két osztállyal magasabban szereplő félegyháziakkal, akik meg sem álltak 10 gólig (2-10). A KHTK fölényes győzelemmel hangolt a bajnoki nyitányra.

Részletek
Kapusokat képeztek a Honvéd Sporttelepen

Kapusokat képeztek a Honvéd Sporttelepen

2016. augusztus 5. 18:30

Az előző évek sikerei hatására immár negyedik alkalommal rendeztek kapustábort Kerpits Ferenc és Tóth Péter kapusedzők vezetésével a Honvéd Sporttelepen július 18-a és 22-e között. A táborba 25 fő (23 fiú és 2 lány) jelentkezett. A legkisebb tanonc 7 éves, a legidősebb 18 éves volt. A helyi fiatalok mellett Kiskunmajsáról, Jászszentlászlóról, Tázlárról és Kecskemétről érkeztek kapusok, a program napi két edzésből, illetve egy órás szakmai videó elemzésből állt.

Részletek
Szabadnappal kezd a KHTK, itthon rajtolnak a megyei II. osztályú csapatok

Szabadnappal kezd a KHTK, itthon rajtolnak a megyei II. osztályú csapatok

2016. augusztus 5. 14:00

Véglegesség vált a Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokság 2015/16-os szezonjának sorsolása. A megyei I. osztály címvédője a Kiskunfélegyházi HTK az első körben nem lép pályára, az augusztus 13-i és 14-i játéknapon a Tiszakécske Kalocsán, míg a Kecskemét Bácsalmáson vendégszerepel. A félegyháziak bemutatkozására augusztus 21-én kerül sor, vasárnap 17 órától hazai pályán a Bácsalmást fogadják a 2. fordulóban. A megyei II. osztály északi csoportjában mindkét félegyházi együttes hazai pályán kezd. Augusztus 13-án szombaton 15 órakor a Kiskunfélegyházi HTK II. a Városföldet látja vendégül, míg 17 órától a Kiskunfélegyházi Vasutas a Szabadszállást fogadja.

Részletek
Egy aranyat és két ezüstérmet szerzett a kecskeméti gokartos a vébén

Egy aranyat és két ezüstérmet szerzett a kecskeméti gokartos a vébén

2016. augusztus 4. 11:30

Július 27-e és 31-e között tartották izgalomban a Kart World Championship (teremgokart-világbajnokság) egyéni futamai a versenyzőket és a szurkolókat egyaránt a martinsicurói pályán. A kecskeméti Janecskó Adrián összetettben a 24. helyen végzett, háromszor állt a dobogón: egyszer arany-, kétszer ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Részletek