Bajnoki címért játszik a futsal csapat

Bajnoki címért játszik a futsal csapat

2016. május 21. 08:00

Megvédheti elsőségét a női futsal NB I-ben az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely május 21-én szombaton 20:30-kor az Árkád ETO-t látja vendégül a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A bajnoki döntő első mérkőzése sok izgalmat tartogathat, a vendég győriek az elmúlt évek során rendszerint a dobogós helyeken végeztek, most esélyük nyílhat a bajnoki címre. Az Astra a Magyar Kupa győzelmet követően idén is duplázhat, ami hatalmas fegyverténynek számítana a megerősödött bajnokságban. Mindkét együttes nagy küzdelem árán jutott a döntőbe, az Astra a DVTK-Vénuszt, míg az ETO a Szekszárdot búcsúztatta az elődöntők során. A finálé két találkozóból áll, a visszavágót Győrben rendezik meg.

Részletek
Három ezüst, két bronz

Három ezüst, két bronz

2016. május 20. 18:00

Május 14-én rendezték meg a IV. Gyarmati Kupa úszóversenyent a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. Kiskunfélegyháza 4 fővel - a 2006., 2007., és 2008.-as korosztályból - képviseltette magát. A versenyre összesen 31 csapat, 342 résztvevő nevezett. A már hagyományosnak mondható megmérettetésen 3 ezüst és 2 bronz érmet szereztek a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület versenyzői.

Részletek
Óvodások, iskolások közösen zárták a Bozsik-programot

Óvodások, iskolások közösen zárták a Bozsik-programot

2016. május 21. 13:20

A játék alapjainak megismertetése, a labdarúgás népszerűsítése jegyében 13 óvoda és 7 iskola csatlakozott a Bozsik-program záró fesztiváljához május 20-án a Honvéd Sporttelepen. Jó időben, kiváló hangulatban telt el a nap. A legkisebbek délelőtt 21 csoportba osztva vettek részt ügyességi, játékos feladatokon. Délután az első- és másodikosok 15 csoportban birkóztak meg az ügyességi pályák kihívásaival.

Részletek
Kiskun Kupa birkózóverseny

Kiskun Kupa birkózóverseny

2016. május 19. 19:00

Idősebb Besze László emlékére rendeznek nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapat birkózóversenyt Kiskunfélegyházán május 21-én, szombaton 10 órától a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

Részletek
Félegyházi focisiker Franciaországban

Félegyházi focisiker Franciaországban

2016. május 19. 11:30

Kiskunfélegyháza franciaországi testvérvárosában rendezték meg május 14-én és 15-én azt a nemzetközi tornát, melyen a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapatának is lehetősége volt a részvételre, Fütyű Illés vezetésével. Az eseményen nyolc csapat vett részt, melyet 2013 óta minden évben megrendeznek.

Részletek
Jókedvre derítő sportnap

Jókedvre derítő sportnap

2016. május 19. 10:00

Nem elsősorban az eredménykényszer, sokkal inkább a mozgás szeretete hozta össze a Forrest Gump Sportegyesület tavaszi sportfesztiváljának résztvevőit, akik május 18-án erőemelésében, pohárpakolásban, golyózásban, lengőtekében, asztaliteniszezésben és malmozásban mérték össze rátermettségüket, kitartásukat, ügyességüket a Szakmaközi Művelődési Házban. A versenyen 83 súlyos fogyatékossággal élő sportoló indult el. Az eseményen Rókus Tibor, a Szakmaközi Művelődési Ház igazgatója, valamint Balla László alpolgármester és Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Az időjárás kedvezett a sportnapnak, az apró sikerélmények is mosolyt csaltak a résztvevők arcára. A sportnapon a félegyházi Csanyi út és a Nádasdy utcai otthon lakói mellett a Forrestesek, valamint kecskeméti, csongrádi és szegedi versenyzők vettek részt.

Részletek
"Erkölcsi bajnok" a Kiskunfélegyházi HTK - videóval

"Erkölcsi bajnok" a Kiskunfélegyházi HTK - videóval

2016. május 16. 12:40

A pályán mutatott játék alapján győztesen, a számszerű eredményt nézve 20-20-as döntetlennel fejezte be a szezont a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának záró fordulójában. A bajnoki döntőben lemosták az otthon játszó Kunszentmártont a félegyháziak. Koncentrált, fegyelmezett játékkal esélyt sem adtak a hazai csapatnak. Az elsőséget papíron begyűjtő Kunszent 7-7 ellen mindössze 4-5 akciógólt szerzett a teljes meccsen, támadásban nem tudott mit kezdeni a hiba nélkül védekező KHTK-val. A bajnoki címet jelentő döntetlenhez a hazai csapat 9 hétméterest kapott és számtalan emberelőnyt, ezek segítségével 20 gólt szerzett és otthon tartotta az egy pontot. A jobb együttes ezúttal második lett, az "erkölcsi bajnoki cím" kijár a Kiskunfélegyházi HTK játékosainak, akik felülmúlták ellenfelüket a pályán.

Részletek
Az időjárás sem hiúsította meg a KHTK győzelmét

Az időjárás sem hiúsította meg a KHTK győzelmét

2016. május 15. 12:15

A nagy esőzés miatt nem az előzetesen kiírt Honvéd Sporttelepen, hanem a kecskeméti műfüves pályán fogadta a Jánoshalmát a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában. A helyszínváltozás nem zavarta meg a jó formában lévő félegyháziakat, a papírformának megfelelően 2-0-ás győzelmet arattak. A KHTK góljait Dobosi Zsolt és Katona Balázs szerezte. Zsinórban a hatodik sikerét érte el az együttes, amely továbbra is első. A második helyezett Tiszakécske ugyancsak győzött, a sereghajtó Soltvadkertet verte meg 11-0-ra. A bajnokságból még három forduló van hátra, az első helyért folyó küzdelem továbbra is nyitott.

Részletek
Döntőbe jutott az Astra (videóval)

Döntőbe jutott az Astra (videóval)

2016. május 17. 16:15

Nem kegyelmezett ellenfelének, 7-2-re legyőzte a Miskolci-Vénuszt, így bejutott a női futsal NB I fináléjába az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A sikerből Nagy Anett négy találattal vette ki részét. Mellette Balázs Eszter, Dikanová Dominika és Szabó Nóra zörgette meg a vendégek hálóját. Az Astra esélyt sem adott ellenfelének, bő 10 perc után 3-0-ra vezetett, a miskolciak csupán 6-0-át követően szépítettek. A döntőben a győri Árkád ETO vár az Astrára, az első mérkőzést Kiskunfélegyházán rendezik meg.

Részletek
Három győzelem hazai pályán

Három győzelem hazai pályán

2016. május 18. 09:00

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U14-es leány futsal bajnokság nyugati csoportjának 8. fordulóját, amelynek keretében az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls a Tolna-Mözs, a Zalaegerszeg és a Szekszárd korosztályos csapataival találkozott. Az Astra mindhárom mérkőzését megnyerte. A csoportelső Tolnát 5-3-ra múlta felül, a Szekszárddal szemben 4-0-ra, míg a Zalaegerszeg ellen 2-1-re győzött. A csapat megőrizte harmadik helyét csoportjában a Tolna-Mözs és a Zalaegerszeg mögött.

Részletek