Négyet kapott a Loki

Négyet kapott a Loki

2016. május 14. 20:25

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 4-0-ra maradt alul a Kerekegyházával szemben a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában. A két csapat más-más célokért küzd idén, a félegyháziak az alsóházban tanyáznak, velük szemben a kerekegyháziak az élmezőny tagjai. Az erőbeli különbség a pályán is meglátszódott, a szünetig kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, amit a második félidőben tovább növeltek (0-4). A bajnokságból még három forduló van hátra, a félegyháziak legjobb esetben a 12. pozíciót szerezhetik meg, reálisan nézve a 13. hely megtartására lehet esélyük.

Részletek
Kiskunfélegyházán folytatódott a Vidék Bajnokság

Kiskunfélegyházán folytatódott a Vidék Bajnokság

2016. május 18. 12:00

A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület rendezte meg a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság 5. fordulóját május 14-én és 15-én. A kétnapos tornán a legfiatalabb, 2004-es születésűek vettek részt. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, igaz az esőzés kevésbé zavarta a vízilabdázókat. Az első napon szoros mérkőzéseket játszottak a félegyháziak, közel álltak a Hódmezővásárhely legyőzéséhez, végül 5-7-re maradtak alul. Ezt követően az Octopus ellen szálltak vízre, bravúrnak számított volna a pontszerzés, a találkozón 11-6-ra a vendégek nyertek. A második napon a csoportból kiemelkedő első két helyezett várt a félegyháziakra. A Csongrád és a Gyula ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyult. A "kék csoport" alapszakaszának küzdelmei június 10-12-e között a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub otthonában zárulnak.

Részletek
Több mint 40 fő ragadott horgászbotot

Több mint 40 fő ragadott horgászbotot

2016. május 14. 09:55

Maximális létszámmal, a tó adottságait kihasználva 41 fő részvételével rendezte meg a Kiskunsági Sporthorgász Egyesület a hagyományos egyéni versenyét május 14-én. Jó hangulatban dudaszóra gyülekeztek a pecások, akiket Dienes Károly titkár és Forgó István egyesületi elnök köszöntött. A versenyre Kiskunság Horgászegyesületi tagok nevezhettek, a szabályok szerint egy bottal, úszós készséggel, egy darab egyágú horoggal. Forgó István a horgászszabályok betartása mellett a környezet megóvására, a tisztaság megőrzésére hívta fel a figyelmet. A versenyzők a sorsolást megelőzően két nemrég elhunyt társukról is megemlékeztek. A megmérettetést ezúttal is haltelepítés előzte meg, jó fogásra lehetett számítani.

Részletek
Kiszurkolhatjuk a döntőbe jutást

Kiszurkolhatjuk a döntőbe jutást

2016. május 13. 15:20

Hazai pályán harcolhatja ki a fináléba kerülést az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely a női futsal NB I elődöntőjének első mérkőzésén 3-3-as döntetlent játszott a Miskolci-Vénusz NFSE otthonában. A futsal bajnokság rájátszása meglehetősen izgalmasan alakult, minden párharc tartogatott meglepetést, így szükség lesz a félegyházi szurkolók biztatására május 14-én, szombaton 18 órától a Kész Arénában. Az első mérkőzésen már három góllal vezettek a miskolciak, innen állt fel végül az Astra (3-3). A másik elődöntőben a győri Árkád ETO jutott tovább, 5-4-es összesítéssel győzte le a Szekszárdi UFC-t.

Részletek
XXI. NSI Regionális Aquatlon  Döntő Hódmezővásárhelyen

XXI. NSI Regionális Aquatlon Döntő Hódmezővásárhelyen

2016. május 13. 11:30

Hódmezővásárhelyre látogattak a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub utánpótlás versenyzői egy olyan Aquatlon-versenyre, ami a triatlonra felkészülési verseny. Három megye, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok legjobb triatlonosai, atlétái, úszói mérték össze tudásukat. A versenyszámok úszással kezdődtek. A 8 sávos, 50m hosszú medencében sávonként 3 gyermekkel indult egy futam. A futáshoz egy sorban kellett felállni és az úszásban szerzett időhátránnyal rajtoltak a versenyzők. A futást mindenki izgalommal várta, mivel nem az első időket úszták. Futásnál a 4-7. helyről akár 20-25 másodperc hátránnyal indulva is tudtak dobogós helyezéseket szerezni. A csapatversenyekben két csapatuk indult és kiváló helyezéseket szereztek - tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László, a futóklub vezetője.

Részletek
Nagy különbséggel lettek bajnokok

Nagy különbséggel lettek bajnokok

2016. május 11. 17:30

A fedettpályás bajnokság után a szabadtéri versenyen is eredményesen szerepeltek a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület súlylökői. A Székesfehérváron megrendezett Országos Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon a fiú és a lánycsapat is kiválóan szerepelt, és szokatlanul nagy különbséggel lettek bajnokok - tájékoztatta szerkesztőségünket Kerék Csaba edző.

Részletek
Gulyás László döntős a SIB-bajnokságban

Gulyás László döntős a SIB-bajnokságban

2016. május 11. 16:30

Debrecenben rendezték meg a Suli Íjász Bajnokságot (SIB), ahol a Turul Koppány Íjászai HE tagja Gulyás László kiváló eredménnyel, 592 ponttal, 82%-os teljesítménnyel bejutott a SIB-döntőbe. Előzetesen több felkészítő versenyen is jó eredménnyel szerepelt: Budakalászon és Budapest Turulmezőn 2., míg Karcagon pontegyenlőséggel a harmadik helyet szerezte meg. A SIB-döntőre május 28-án, vasárnap Gödöllőn kerül sor - tájékoztatta szerkesztőségünket Dinnyés Gyula.

Részletek
Szegeden is helytálltak a Koppányok

Szegeden is helytálltak a Koppányok

2016. május 9. 18:00

A Dél-alföldi Régió 2016-os ijász versenysorozat első állomását rendezték a Szegedi Szittyák. Mintegy 450 versenyző állt rajthoz több kor- és íjkategóriában. 21 állomáson mérettettek meg az íjászok 3 lövéssel célonként, 10-40 m-es távolságokban. Kiskunfélegyházáról ezúttal csak a Koppány Íjászai HE 17 tagja utazott a versenyre.

Részletek
Nyolc dobogós hely Kiskunhalason

Nyolc dobogós hely Kiskunhalason

2016. május 9. 14:30

Egy évtized kihagyás után ismét birkózóversenyt rendezett a Kiskunhalasi Birkózó Club. A versenyre meghívták a félegyházi sportolókat is. A majdnem kétszáz induló között tizenegy félegyházi lány és fiú is bemutatta tudását, közülük nyolcan állhattak dobogóra az eredményhirdetésnél - tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József, a Vasas Tk Birkózó Szakosztály edzője.

Részletek
Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

Egy győzelemre a bajnoki címtől - videóval

2016. május 9. 10:00

Megnyerte utolsó hazai mérkőzését, így saját kezében maradt a sorsa a bajnoki elsőséget illetően a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatának az NB II dél-keleti csoportjában. Hazai környezetben a Makót győzték le 25-20-ra a félegyháziak, hátrányuk továbbra is egy pont az első helyezett Kunszentmártonhoz képest. A két együttes május 15-én, vasárnap 18 órakor Kunszentmártonon találkozik, a győztes a bajnokság élén végez.

Részletek