Kezdődik a rájátszás

Kezdődik a rájátszás

2016. április 8. 12:00

Debrecenben lép pályára a női futsal NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A tét a legjobb négy közé jutás kerülés. A párharc első felvonását április 9-én, szombaton 14 órától rendezik meg.

Részletek
Mozgáskorlátozottak sakkversenye

Mozgáskorlátozottak sakkversenye

2016. április 8. 15:30

Tavaszi Sakk Egyéni Háziversenyt rendezett a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete április 6-án, a Szakmaközi Művelődési Házban. A bajnoki címet 4 ponttal Nagy Sándor szerezte meg. Felnőtt kategóriában különdíjban részesült Nagy József (4 pont) és Csáky László (2 pont), míg az ifjúsági korosztályban Hideg Gábor (2,5 pont), Krisztin Csaba és Salma Benjámin János (2-2 pont) remekelt.

Részletek
Már csak egy hét az öttusa világkupáig

Már csak egy hét az öttusa világkupáig

2016. április 7. 14:40

Harminchárom ország 98 férfi és 90 női öttusázója nevezett a jövő csütörtökön kezdődő kecskeméti világkupaversenyre. Az adatokat ismertetve Kármán Sándor versenyigazgató budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar színeket mindkét nemben 12 öttusázó képviseli.

Részletek
10 érdekesség a paralimpiai játékokról

10 érdekesség a paralimpiai játékokról

2016. április 7. 13:20

Öt hónap van hátra a szeptember 7-én kezdődő riói paralimpiai játékokig. Ez alkalomból a K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete összegyűjtött 10 érdekes tényt a világ második legnagyobb sporteseményéről.

Részletek
Szép eredmények félmaratonon

Szép eredmények félmaratonon

2016. április 7. 13:30

Kecskeméten rendezték meg az elmúlt hétvégén a 22.Vásárhelyi Félmaraton Családi Futófesztivált. A kiskunfélegyházi Jogging Szuperinfó Futóklub tagjai közül 22-en indultak el a versenyen, ahol az alábbi eredmények születtek.

Részletek
Kadett győzelem a Szentes ellen

Kadett győzelem a Szentes ellen

2016. április 7. 20:35

A Kész Arénna Városi Sportcsarnokban fogadta a Félegyházi Térségi Sportiskola fiú kadett csapata a Szentes KK-t a regionális bajnokság 5. fordulójában. A félegyháziak két serdülő korú játékost is avattak az U16-os együttesben, Szeri Gábort és Német Donátot, akik játékukkal bizonyítottál helyüket a magasabb osztályban. A regionális döntőre készülő szentesiek három meghatározó játékosukat nélkülözték, de a hazai együttes is meggyengülve lépett pályára, Klinkó Benedek és Faragó Ákos boka -és térdsérülés miatt csak a cserepadon foglalt helyet. Simon Zoltán tanítványai jól játszottak az első félidőben, elhúztak ellenfelüktől. Az utolsó negyedben a győzelem nem forgott veszélyben, ekkor 17 pontot faragtak a vendégek hátrányukból, de megszorítani nem tudták a félegyháziakat (58-49). Április 8-án szomszédvárosi rangadó vár a sportiskolásokra, pénteken 18:45-től a Kecskeméti KA "A" csapatát fogadják a Kész Arénában.

Részletek
Sakksiker az Országos Diákolimpián

Sakksiker az Országos Diákolimpián

2016. április 11. 13:30

Budapesten rendezték meg az országos egyéni amatőr sakk diákolimpia döntőjét, ahol kimagasló eredményt ért el a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület sakk szakosztályának női versenyzője, Gulyás Réka.

Részletek
Érmet, éremre halmoznak

Érmet, éremre halmoznak

2016. április 6. 15:30

Aranyéremmel tért haza az április elején Szekszárdon megrendezett C és B tíz tánc országos bajnokságról a félegyházi Guba Marcell. A Móra Ferenc Gimnázium tanulója partnerével, Fruzsa Katával a szentesi székhelyű Silver Tánccsoport tagjai. Nem ez az első kiemelkedő eredményük, nemrégiben a bronzérmet hozták el a kelet-magyarországi területi bajnokságról, de két országos bajnoki címmel D és most már C osztályban is, valamint egy területi bajnoki címmel is büszkélkedhetnek.

Részletek
Bennmaradás küszöbén a sakkcsapat

Bennmaradás küszöbén a sakkcsapat

2016. április 5. 16:30

Az utolsó helyezett Röszkei SK-t megelőzve 9 és fél pontnyi előnnyel várja a záró fordulót a Félegyháza-Csongrád sakkcsapata az NB II. Tóth László csoportjában. A 10. fordulóban értékes 4 pontot gyűjtöttek a félegyháziak a Békési TE ellen. Nagy József és Bankós Henrietta megnyerte partiját, míg Karsai István, Palásti Ferenc, Nagy Noémi és Hideg Gergő Benedek remizett. A röszkei játékosok csak 3 és fél pontot szereztek a Makó ellen, így a félegyháziak tovább növelték az előnyüket, karnyújtásnyira kerültek a bennmaradástól. A záró bajnoki fordulót április 17-én tartják meg, a Félegyháza-Csongrád az Újszászi VVSE otthonában fejezi be a szezont.

Részletek
Zsebben a második hely

Zsebben a második hely

2016. április 5. 14:00

Értékes két pontot szerzett Szegeden a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola férfi felnőtt csapata az NB I. keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában április 2-án. A második helyezett félegyháziak ősszel 9-9-re végeztek itthon a Szeged AC II. ellen, most 12-6-re nyertek. Elsősorban Korponai Zoltán és Pengő Gábor remekelt, a páros megnyerését követően mind a négy egyéni partijukon győztek. Erdélyi Szabolcs ezúttal két pontot, míg Varga Károly egy játékot nyert. A bajnokság április 16-án zárul, 11 órától az ATSK Szegedet fogadja a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola.

Részletek