Hajszálon múlt a továbbjutás

Hajszálon múlt a továbbjutás

2016. február 27. 14:20

Színvonalas tornának adott otthont Kiskunfélegyháza február 24-én, a B33-as kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A legmesszebbre az általános iskolás fiúk versenyében a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola "Kutyaütők" nevű csapata jutott, amely novemberben megnyerte a megyei döntőt, most pedig a legjobb négy közé került. A csapat közel állt az országos döntőhöz, de az elődöntőben minimális különbséggel alulmaradt. (Együttes tagjai: Bozóki Márton, Zsigó Barnabás, Gémes Kristóf, Paksi Zsolt, Luchmann Péter testnevelő és Simon Zoltán felkészítő edző.)

Részletek
Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

2016. február 24. 14:15

Már negyedik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a Classic Winter Nemzetközi Jégkorong Tornát a HC Kiskőrös szervezésében Szekeres Károly elnök, valamint László Károly koordinálásával. A Rajz Attila jégpályán február 26-án pénteken, 27-én, valamint 28-án vasárnap ahol 4 ország csapatai küzdenek meg egymással.

Részletek
Darvas-Lánchíd Kupa

Darvas-Lánchíd Kupa

2016. február 22. 18:00

28. alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Általános Iskola a nagy múltra visszatekintő Darvas-Lánchíd Kupát február 13-án. Az atlétika versenyen részt vettek Bács-Kiskun Megye valamennyi általános iskolájának tanulói, köztük a Darvas iskola diákjai is, akik szép eredményeket értek el.

Részletek
Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

2016. február 22. 16:15

Új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), tehetségközpontokat alakít ki a szervezet a 12-14 éves fiatalok képzésére. A cél az, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai egységes, minőségi képzést kapjanak, így megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.

Részletek
Cegléden is nyertek az asztaliteniszezők

Cegléden is nyertek az asztaliteniszezők

2016. február 22. 10:00

Fölényes, 15-3-as győzelmet ért el a CVSE I. otthonában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola, amely megőrizte második helyét és továbbra is üldözi a miskolci DVTK - Volánt az NB I. keleti csoportjában. Az együttes ezúttal Medjugorac Marko, Erdélyi Szabolcs, Korponai Zoltán és Pengő Gábor négyessel kezdett - velük mind a két páros játékot megnyerte. Az egyéni mérkőzések során Erdélyi Szabolcs legyőzhetetlennek bizonyult, de a többiek is csupán egy-egy partit veszítettek. A bajnokságban mindössze egy vereségük van a félegyháziaknak és élhetnek a visszavágás lehetőségével, a következő fordulóban ugyanis a listavezető diósgyőrieket fogadják. A csapatok között két pont csupán a különbség, így izgalmas bajnoki hajrára van kilátás.

Részletek
Kupagyőzelemmel "farsangoltak" az U11-es focisták

Kupagyőzelemmel "farsangoltak" az U11-es focisták

2016. február 22. 09:00

Elhódították a Farsangi Kupát Csongrádon a Félegyházi Térségi Sportiskola U11-es növendékei, akik minden találkozójukat megnyerték az öt csapatos labdarúgó tornán. A gyerekek jeleskedtek a góllövésben, négy mérkőzésen tizennyolcszor zörgették meg az ellenfelek hálóját, emellett mindössze két találatot kaptak. A legjobb kapusnak Zsígó Lászlót választották, a gólkirály Móczár Zalán lett, mindketten a Félegyházi Térségi Sportiskola játékosai.

Részletek
Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

2016. február 21. 16:45

Sporttörténelmet írva, zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg a futsal Magyar Kupát az Astra-Élios Kiskunfélegyházi Bulls. A gyöngyösi döntőben a Hajdúböszörménnyel került szembe az Astra és a tavalyi fináléhoz hasonlóan most is legyőzte riválisát. A hajdúböszörményiek korán vezetést szereztek, amire az Astra hat góllal válaszolt. (6-1)

Részletek
Alsóházi párharcok a gyermekbajnokságban

Alsóházi párharcok a gyermekbajnokságban

2016. február 27. 18:30

Két mérkőzést rendeztek az U12-es gyermek bajnokság alsóházának 2. fordulójában, amelyen a Félegyházi Térségi Sportiskola növendékei a Bajai Bácska és a Pityke Tigrisek ellen léptek pályára Kész Arénában. A mérleg felemásan sikerült a félegyháziaknak, a jobb erőkből álló bajaiaktól vereséget szenvedtek, míg a „tigriseket” szoros találkozón 58-54-re legyőzték.

Részletek
A férfiak győztek, a nők kikaptak a bajnoki nyitányon

A férfiak győztek, a nők kikaptak a bajnoki nyitányon

2016. február 21. 20:25

Mindkét megyei kézilabdacsapat megkezdte szereplését a tavaszi szezonban február 20-án. A Félegyházi Kézilabda SC női együttese a halasi KB Autoteam SE-t fogadta, míg a férfiak a Paksi KSE ellen léptek pályára a Constantinum Sportcentrumában. A nőkre papíron nehezebb feladat várt, nem is tudták megállítani a bajnoki címre is esélyes halasiakat. A férfiak ki-ki mérkőzésen értékes pontokat szereztek a Paks ellen és felzárkóztak a középmezőnyhöz. A nők a kilencedik, míg a férfiak a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

Részletek
Bejutott a döntőbe az Astra

Bejutott a döntőbe az Astra

2016. február 20. 16:50

Megvédheti címét a Magyar Kupában az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely legyőzte a Győri ETO-t a kiírás elődöntőjében. A másik ágon a Hajdúböszörményi TE került a fináléba a Tolna-Mözs kiverésével, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Astra és a Hajdúböszörmény vív meg a Magyar Kupáért. A finálét az elődöntőkhöz hasonlóan Gyöngyösön rendezik meg február 21-én, vasárnap 13:30-kor. A mérkőzést a Digi Sport 2. felvételről közvetíti.

Részletek