Kosárderby a KÉSZ Arénában

Kosárderby a KÉSZ Arénában

2016. május 6. 10:30

Május 8-án, vasárnap Bács-Kiskun megye legjobb 2003-as és 2005-ös születésű fiú kosárlabdázói találkoznak és versenyeznek Kiskunfélegyházán a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornán a helyi Félegyházi Térségi Sportsikola két U13-as és öt U11-es korosztályú játékosa is szerepel a Megyei Válogatottban. A rendezvényen edzőtovábbképzőre is sor kerül. Horváth Imre, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapatának edzője "Passzbefutásos játék felépítése" címmel szakmai előadást tart.

Részletek
Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

2016. május 11. 11:00

Május 7-én vette kezdetét a férfi II. osztályú csapatbajnokság, amelynek "D" csoportjában a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub szerepel. A félegyházi együttest kizárólag helyi versenyzők alkotják (Bálint Dávid, Rekedt Zoltán, Horváth István, Dragon Károly, Dragon Dániel, Fricska Martin, Kurucsai Ronaldo, Horváth Ábel). A csapat magja fiatal tehetségekből áll, ennek ellenére nehéz szezonra van kilátás. Az első osztályban 8 csapat maradt, a másodosztályban 4 csoportban 6-6 együttes méri össze tudását. A félegyháziak tavaly még az OB I-ben játszhattak, idén a másodosztályban bizonyíthatnak.

Részletek
Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

2016. május 5. 17:30

Kelet-Magyarország U11-es fiú megyei válogatott kosárlabdázói mérték össze tudásukat az elmúlt hétvégén Szolnokon. A Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) Kosárlabda Szakosztályából két játékost delegálhattak Bács-Kiskun megye válogatottjába Huszka Boldizsár és Kovács Bálint személyében. Rajtuk kívül kecskeméti, bajai és kunszentmiklósi fiatalok alkották a csapatot. 

Részletek
 XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

2016. május 4. 19:23

Szentesen, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club szervezésében rendezték meg április 30-án és május elsején a XXI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A verseny célja a felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolása, elősegítése, versenyzési, felkészülési lehetőség biztosítása a szenior korú versenyzők számára.

Részletek
Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

2016. május 4. 16:30

Az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 6 versenyzője Kaszón, Somogyország zöld szívében vett részt Országos Duatlon versenyen. A látványosan pörgő, jó hangulatú versenyen több mint 600 résztvevő nevezett és teljesítette a korosztályoknak megfelelő távokat. A futamok sok izgalmas fordulatot hoztak, néha másodpercek, vagy a célfotó döntött. A versenyzők kiváló helytállással 2 számban dobogós helyezéseket szereztek.

Részletek
Loki blama Bócsán

Loki blama Bócsán

2016. május 3. 19:10

Meglehetősen rapszodikusan teljesít az idei szezonban a Kiskunfélegyházi Vasutas labdarúgó csapata a megyei II. osztályban. A félegyháziak a 25. fordulóban a még nyeretlen Bócsa otthonában szenvedtek 3-1-es vereséget. A Bócsa „történelmi sikert” aratva messze leszakadva a hátsó régiótól csupán 4 ponttal szerénykedik a tabella alján. A Vasutas hiába ért el a KHTK II. ellen bravúros döntetlent, ezzel a vereséggel értékes pontokat veszített. A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, a 8. percben még a félegyháziaknál volt az előny, de a 14. minutumban már a Bócsa vezetett és a 23. percben ki is alakult a végeredmény (3-1).

Részletek
Városi „amatőrök” ragadtak teniszütőt

Városi „amatőrök” ragadtak teniszütőt

2016. május 3. 19:35

Április 30-án vette kezdetét a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub Piramis versenysorozata, amely az amatőr teniszezőket hívta pályára. A játékosok nemenként és külön kategóriákban küzdhetnek meg a legjobb teniszező címért az esztendő során. A versenyen a klubban edződő növendékek szép számban részt vettek, ketten dobogóra is kerültek. Harmadik helyen végzett Szabó Gábor, a második helyet a „türelem doktora”, Réczi László zsebelte be. A dobogó legfelső fokára a game-t is alig vesztő 10 éves Dinnyés Lili állhatott fel.

Részletek
Egy félidőt bírtak a lányok

Egy félidőt bírtak a lányok

2016. május 3. 09:00

Szoros csatára késztették a Nemesnádudvart, de végül több mint 20 góllal alulmaradtak utolsó idegenbeli mérkőzésükön a félegyházi női játékosok a megyei kézilabda bajnokság 21. fordulójában. A Dél-100 Kiskunfélegyháza tagjai az első félidőben minimális hátrányba kerültek a házigazdákkal szemben, de a második játékrészben visszaesett a védekezésük, ami az eredményben is megmutatkozott (19-40). Az együttes május 7-én fejezi be a bajnokságot, szombaton 16 órától a második helyezett Soltvadkertet fogadják a Kész Arénában.

Részletek
Háromgólos hátrányból állt fel a futsal csapat

Háromgólos hátrányból állt fel a futsal csapat

2016. május 1. 21:30

A sírból hozta vissza a mérkőzést, így megőrizte esélyét a bajnoki döntőre az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely a női futsal NB I elődöntőjének első összecsapásán a Miskolci-Vénusz NFSE otthonában ért el 3-3-as döntetlent. A hazaiak már 3-0-ra vezettek, de az Astra nem adta fel és a hajrában kiegyenlített. A másik elődöntő is nyílt maradt, a Szekszárdi UFC 1-1-es döntetlent játszott a győri Árkád ETO-val.

Részletek
Kiütötték az Akasztót a KHTK focistái

Kiütötték az Akasztót a KHTK focistái

2016. május 1. 19:40

Könnyed, 5-0-ás győzelmet ért el Akasztón a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában. A félegyháziaknak ezúttal sem okozott gondot a házigazdák megverése, ősszel ugyancsak alaposan elpáholták ellenfelüket (6-0). A gólok sorát az 5. percben Palásti Sándor nyitotta, majd a 47. percben Tóth István is betalált (2-0). A hajrában újabb gólokban mutatkozott meg a KHTK fölénye, ekkor Zs. Juhász István, Makai Zoltán és Tóth István zörgette meg a hálót (5-0). A tabellát továbbra is a félegyháziak vezetik egy ponttal a Tiszakécske előtt, amely a Kunszállást győzte le a forduló során (4-0).

Részletek