Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny - Fonyód

Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny - Fonyód

2016. június 15. 17:00

Országos Ranglista Versenyen vettek részt az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlonistái a Balatonon. 14 versenyző ált rajthoz az igen erős mezőnyben. Az úszást a Balatonban rendezték, ahol az erős szél miatt a hullámzással is meg kellett küzdeniük. A kerékpáros pályát a Várhegy oldalában és a 7-es úton alakították ki, ahol felfelé és lefelé menetek, éles kanyarok tették technikássá a köröket. A futópályára is jutott emelkedő. A félegyházi versenyzők a változatos terepen kiválóan helyt tudtak állni és két alkalommal a dobogó legfelső fokát is elfoglalhatták. 

Részletek
Fair Play Cup - országos döntő

Fair Play Cup - országos döntő

2016. június 14. 12:30

Az ország középiskolás csapatai az elmúlt három évben színvonalas mérkőzéseket játszottak a Coca-Cola CUP keretei között, az egész idényt felölelő bajnokságba az ország minden részéről neveztek együttesek. A sorozat idén is elindult, immár Fair Play Cup néven, a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Részletek
Hetényegyházán versenyeztek a Koppányok

Hetényegyházán versenyeztek a Koppányok

2016. június 14. 14:30

A Történelmi DAR VS 2016 harmadik állomását rendezték meg Hetényegyházán a HISZE történelmi íjászai. A megmérettetésre mintegy 120 versenyző érkezett, köztük 14-en képviselték a Turul Koppányok csapatát. Köszöntőt mondott Molnár Pál önkormányzati képviselő, majd Kalmár József a Hetényegyháza történelmi íjászok vezére ismertette a verseny szabályait. Ezúttal 21 db 2D-2,5D-3D célokon kellett bizonyítani, ki a legjobb.

Részletek
Két arany Szegeden

Két arany Szegeden

2016. június 13. 15:30

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a TriaNON-i emlékversenyt Szegeden a Szegedi Szittyák a Rabi majorban. A 20 célos versenyhez sajnos nem volt kegyes az időjárás, ami sokakat elijesztett az íjászattól. A kezdeti rossz idő ellenére körülbelül ötvenen ragadtak íjat a megmérettetésen.

Részletek
Ifjú falmászók országos versenye a Darvas iskolában

Ifjú falmászók országos versenye a Darvas iskolában

2016. június 12. 15:30

A Darvas Szabadidő- és Diáksport Egyesület volt a házigazdája június 11-én a Magyar hegy- és Sportmászó Szövetség U 14-es boulder országos bajnokságának. A verseny során 50 gyermek, négy korosztályban, kötelek nélkül kapaszkodott végig a falakon kialakított pályákon. Valamennyi versenyzőnek 2 óra alatt, 22 feladat teljesítésével kellett megküzdenie az érmekért, helyezésekért.

Részletek
Hangulatosan telt a 13. Kuchinka Vilmos Emlékverseny

Hangulatosan telt a 13. Kuchinka Vilmos Emlékverseny

2016. június 11. 14:25

Kicsik, kezdők, haladók egyaránt megmutatták tudásukat Kiskunfélegyháza legrangosabb úszóversenyén a Kuchinka Vilmos emléktornán, amit hagyományosan immár 13. alkalommal rendezett meg a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület június 11-én. A térség egyik legnagyobb utánpótlás úszóversenyén 7 csapat, több mint 100 tagja indult el. Az időjárás kedvezett a megmérettetésnek, a félegyházi strandon gyülekező gyermekeket, segítőket, vezetőket és szülőket Szamosi Endre sporttanácsnok köszöntötte. A verseny bemutató úszással kezdődött, az újoncok után a számonkénti lebonyolítás következett. A hazai úszók megnyerték a csapatversenyt, itthon tartották a vándorkupát. Összesen 71 érmet, köztük 39 aranyat, 16 ezüstöt és 16 bronzérmet gyűjtöttek. A legjobb félegyházi leány versenyző Vörös Luca, a legjobb fiú úszó Vízhányó András lett.

Részletek
Diákok ragadtak horgászbotot

Diákok ragadtak horgászbotot

2016. június 11. 08:50

A májusi egyéni versenyt követően ezúttal az általános- és középiskolás tanulók mérték össze horgásztudásukat június 11-én a Kiskunsági Sporthorgász Egyesület hagyományos versenyén. A csapatversenyen iskolánként 3-3 diák ragadott pecabotot, a versenyszabályzat értelmében a csapatok összefogása számított mérvadónak a végelszámolásnál. Segítők, szülők, csapatvezetők és pedagógusok kísérték el a diákokat. A tavalyi évhez képest többen, 6 általános- és 3 középiskola nevezett. A versenyt Forgó István egyesületi elnök nyitotta meg, az önkormányzat részéről Szamosi Endre sporttanácsnok köszöntötte a megjelenteket. A megnyitót a horgászhelyek kisorsolása követte, a verseny legjobb általános- és középiskolái ezúttal is megszerezhették a vándorkupát.

Részletek
Kapás van!?

Kapás van!?

2016. június 12. 11:30

Van kapás? Úgy tudom, ez a kérdés a horgászok rémálma. Ha nem fogtak halat, akkor azért, ha fogtak, akkor meg azért. Különös nép a horgásztársadalom, főleg a magyar. Azt hiszem természetkedvelő és természetvédő minden pecás. Tapasztalatom szerint nyugodt és kiegyensúlyozott vérmérsékletűek, főleg akkor, amikor épp terepen vannak. De vajon miért kedvelik ezt az időtöltést, vagy ha úgy tetszik sportot ilyen sokan? Makai Csaba Ákost kérdeztem erről, akivel beszélgetésünk során közelebbről megismerhettem a horgászok életét.

Részletek
Batthyányisok nyerték a városi kupát

Batthyányisok nyerték a városi kupát

2016. június 9. 12:00

A tanév végéhez közeledvén hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezték meg a Constantinum Kispályás Labdarúgó Kupát június 8-án a félegyházi műfüves pályán. A IV. korcsoportos diákoknak kiírt versenyen 6 csapat (Batthyány, József, Platán, Constantinum, Móra, Dózsa) két csoportba osztva párhuzamosan két pályán játszott. Az 5+1 fős csapatok kétszer 12 perces találkozókat vívtak, a csoportelsők az első helyért, a csoport másodikok a harmadik helyért folytathatták. A döntőben a Batthyány Ált. Isk. és a Constantinum tanulói találkoztak, az aranyérem a batthyányisok nyakába került. A harmadik helyet a Platán u. Ált. Iskola diákjai szerezték meg a gimiseket megelőzve.

Részletek
Trianonra emlékeztek a Koppányok

Trianonra emlékeztek a Koppányok

2016. június 9. 09:30

Június 5-én a Rabi majorban rendezték a Szegedi Szittyák a triaNON elnevezésű megemlékező íjászversenyüket. A Turul Koppányok öt versenyzővel utaztak a megmérettetésre.

Részletek