Teljes nap a horgászaté - videóval

Teljes nap a horgászaté - videóval

2016. augusztus 14. 09:00

Hagyományosan, immár ötödik alkalommal ragadtak horgászbotot a pecások a Balog Tanya 24 órás horgászversenyén augusztus 13-án és 14-én. Az idei megmérettetés telt házat hozott, összesen 10 (3+1 fős) csapat nevezett. A változékony időjárás a fogásokra is kihatott, tapasztalatok szerint a délutáni és a hajnali időszak döntően befolyásolja a végeredményt. A győztes csapat első alkalommal egyedi készítésű vándorkupát kapott a szervezőktől.

Részletek
Német edzésmódszerrel tanították a fiatalokat

Német edzésmódszerrel tanították a fiatalokat

2016. augusztus 13. 09:00

A Rapid Wien utánpótlás megfigyelője Kisistók András, illetve Fütyü Illés edző vezetésével egyhetes utánpótlás focitábort tartottak augusztus 8-a és 12-e között a félegyházi Honvéd Sporttelepen. A helyi fiatalok technikai, taktikai és mentális foglalkozások keretében napi két tréningen vettek részt a német utánpótlás edzés módszereit követve. A tábor nem titkolt célja a fiatal tehetségek megismerése, nyomon követése, felkutatása – mondta el Kisistók András játékosmegfigyelő.

Részletek
Baja díszpolgára lehet Hosszú Katinka

Baja díszpolgára lehet Hosszú Katinka

2016. augusztus 10. 19:00

Baja Város Díszpolgára címre terjeszti fel Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszót Fercsák Róbert polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője - olvasható a város honlapján.

Részletek
Kétegyházán is helytálltak a Koppányok

Kétegyházán is helytálltak a Koppányok

2016. augusztus 11. 10:00

Negyedik állomásához ért a Kiskunfélegyházáról kezdeményezett és vezényelt Történelmi Íjász DAR versenysorozat. A Koppányok 12 fővel neveztek az augusztus 6-án, Kétegyházán megtartott találkozóra. Egyéb elfoglaltság miatt Tóth Mihály, Horváth Katica és Elekes Lajos nem tudott részt venni a versenyen, így lejjebb csúsztak a tabellán.

Részletek
Guinness-rekord Bócsán

Guinness-rekord Bócsán

2016. augusztus 10. 17:00

Nemrég Guinness-rekord született Bócsán, a Vincze Lovardában. Besze Gábor csikós tizenhét lovat fogott be és hajtott lépésben, ügetve és vágtában. A fogat különlegessége az volt, hogy egymás mögött három sorban öt-öt lovat fogott be, hátul pedig két lovon állva irányította a formációt.

Részletek
Triatlon fesztivál Fadd-Domboriban

Triatlon fesztivál Fadd-Domboriban

2016. augusztus 10. 16:00

Augusztus 6-án Fadd-Domboriban rendezték meg a XXXII. Triatlon Fesztivált, ami országos szinten a legnagyobb részvételű verseny. Mintegy ezer versenyző nevezett a számokra. Ezen a napon rendezték meg az utánpótlás Országos versenyt, valamint sprint amatőr OB versenyszámait. Az esős, szeles idő ellenére futamonként 40-125 fős mezőny vágott neki a különböző távoknak. Az úszást a Duna holtágában, evezős pályán rendezték. A kerékpárpályát közúton alakították ki, ahol az erős szél nehezítette a versenyzők helyzetét. A futást az üdülő terület egy részén és közút egyik lezárt sávjában bonyolították le, a depót pedig közvetlenül az úszópálya mellett állították fel. A félegyházi versenyzők kiváló helytállással a következő eredményeket érték el.

Részletek
Elkészült a Magyar Kupa megyei selejtezőjének sorsolása

Elkészült a Magyar Kupa megyei selejtezőjének sorsolása

2016. augusztus 10. 13:00

A hétvégi kupaforduló után kedden sorsoltak az MLSZ Bács-Kiskun Megyei irodáján. A páratlan nevezések miatt az első körben a Kiskőrös volt erőnyerő, ezúttal pedig a Soltvadkertre mosolygott a szerencse. A megyéből három gárda mehet majd a Magyar Kupa főtáblájára.

Részletek
Szeptemberben folytatódik a tenisz csapatbajnokság

Szeptemberben folytatódik a tenisz csapatbajnokság

2016. augusztus 9. 18:30

A nyári szünetet követően szeptember 3-án kezdődik a férfi II. osztály D csoportjának őszi fordulója, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is szerepel. A hatcsapatos csoportban tavasszal három mérkőzést nyertek meg a félegyháziak, amivel a negyedik helyen állnak a bajnokságban. A tabellát négy győzelemmel a halasi és a gyulai csapat vezeti. A gyulaiakat tavasszal 5-4-re legyőzték itthon a félegyháziak, míg Halason 6-3-as vereséget szenvedtek.

Részletek
14 ország asztaliteniszezőinek rendeztek tábort

14 ország asztaliteniszezőinek rendeztek tábort

2016. augusztus 10. 09:00

Rekord létszámú, 42 külföldi és 20 hazai játékos részvételével augusztus 5-e és 12-e között tartják meg a Eurotalents Pre-Selection Camp elnevezésű nemzetközi asztalitenisz edzőtábort a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. Napi két edzéssel készülnek a gyerekek, a 2004-2005-ös korosztály országonkénti legjobb három leány -és fiú játékosait profi szakmai edzői stáb irányítja. A keleti régió és a szomszédos országok tehetségei mellett Svédországból, Dániából, Portugáliából, Belgiumból, Hollandiából és Görögországból érkeztek gyerekek.

Részletek
Könnyed kupasiker a bajnoki rajt előtt

Könnyed kupasiker a bajnoki rajt előtt

2016. augusztus 6. 19:25

Alaposan megszórta a Szanki OBSE-t a Kiskunfélegyházi HTK a Magyar Kupa 1. fordulójában augusztus 6-án. A szanki találkozón némi meglepetésre a hazai csapat kezdett jobban, a megyei III. osztály keleti csoportjában szereplő együttes meglepve a félegyháziakat bő 20 perc után már két góllal vezetett (2-0). Ezt követően magára talált a KHTK, még a szünet előtt megfordította az állást (2-3). A második játékrész gálamérkőzéssé alakult át, a szankiak nem tudtak lépést tartani a két osztállyal magasabban szereplő félegyháziakkal, akik meg sem álltak 10 gólig (2-10). A KHTK fölényes győzelemmel hangolt a bajnoki nyitányra.

Részletek