Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek

Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek

2016. július 16. 12:05

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A három hetes foglalkozások során meglévő tudásszint alapján az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg a gyermekek. A fiatalokat "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották, a kezdő „csikóhalak” az úszást tanulták meg, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták.

Részletek
II. Roma Labdarúgó Kupa - Kecskemét

II. Roma Labdarúgó Kupa - Kecskemét

2016. július 11. 09:30

Kecel, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Kiskunhalas, Mélykút és Kalocsa roma nemzetiségi önkormányzatainak focicsapatai csaptak össze szombaton a Műkertvárosi Sportcentrumban. Radics Kálmán, a szervező a kecskemétiek nevében elmondta, második alkalommal sikerült megrendezni a bajnokságot, a győztes egy évre hazaviheti a vándorserleget.

Részletek
 Két félegyházi kosaras az országos U15-ös kiválasztón

Két félegyházi kosaras az országos U15-ös kiválasztón

2016. július 9. 17:30

Július 6-a és 8-a között tartotta a 2001-es fiú korosztály részére kiválasztó-képző táborát Sopronban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A megmérettetésen az ország legjobb korosztályos játékosai vettek részt, azzal a céllal, hogy belőlük válasszák ki az U15-ös válogatott 16 fős keretét. A rendezvényen a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztálya két játékost delegált, Bozóki Márton Tamás és Gémes Kristóf személyében, edzőjük Simon Zoltán. A kiválasztó szakmai vezetői: Váradiné Szarka Ildikó és Bódi Ferenc edzők. A keretszűkítés után a legjobbak Szolnokon folytatják egy újabb táborban, augusztus 1-je és 5-e között.

Részletek
Jó fogásnak örvendtek a páros versenyzők

Jó fogásnak örvendtek a páros versenyzők

2016. július 15. 07:30

Ezúttal sem telt el páros verseny nélkül a horgászverseny idén a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban. A Csongrádi úti elkerülő szakasz melletti tavon hagyományosan minden év júniusában, vagy júliusában tartják meg a kétszer 4 órás páros versenyt. A megmérettetés július 2-án 8 órakor kezdődött, díjazták a legeredményesebb párosokat, valamint a legnagyobb hal kifogóját. Az első helyen Baranyi Csaba és ifj. Baranyi Csaba végzett. A legnagyobb hal Makai Zsolt horgára akadt, közel 8 kilós amurt emelt ki.

Részletek
Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

2016. július 9. 12:30

Heti turnusokban az alapoktól kezdve ügyességi, fejlesztő gyakorlatokkal oktatják teniszezni a gyermekeket Rekedt Zoltán vezetésével a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A tenisztáborban 4-5 éves kortól a Magyar Tenisz Szövetség Play and Stay programjának segítségével ismerkednek meg a sportággal a fiatalok. Megtanulni nehéz, de az alapok, ütésformák elsajátítására elegendő egy hét. A táborban Rekedt Zoltán mellett Fricska Martin és Bertalan Márta segédkezik, utóbbi úszásoktatást is tart a legkisebbeknek. A strandolás mellett a KHTK Ökölvívó Szakosztályának segítségével a boksszal is megismerkednek a táborozók, heti két alkalommal az ökölvívó terembe is ellátogatnak.

Részletek
Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

2016. július 5. 11:30

Hagyományteremtő céllal, immár ötödik alkalommal ragadtak teniszütőt Kiskunfélegyháza és Oroslavje legjobbjai július 2-án, a strand melletti teniszpályákon. A horvát-magyar teniszbarátság a Félegyházán élő Boris Gorupecnek, illetve a helyi teniszezőknek köszönhető. Ennek jegyében rendszeresek a csatározások a két település játékosai között. Ezúttal nyolc egyéni és négy páros mérkőzést bonyolítottak le. A félegyháziak, javítva az "örök mérlegen", második alkalommal győzték le Oroslavje teniszezőit, a szoros verseny csupán a párosokat követően dőlt el 7:5-re a hazai csapat javára. A színvonalas torna visszavágóját július 9-én, Horvátországban rendezik meg.

Részletek
XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB

XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB

2016. június 30. 11:30

Baján rendezték meg június 25-én és 26-án a nagy létszámú, XI. Mogyi Triatlon Versenyt és Sprint Országos Bajnokságot. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője kiváló eredményt ért el a Sprint Országos Bajnokságon. A második nap az utánpótlás versenyszámok között - gyermek és serdülő kategóriában - a Tiszaújvárosban megrendezendő Európa Kupa Gálára lehetett kvalifikálni. Az úszást a Sugovicában rendezték. A kerékpárosoknak technikás, sok kanyarral és emelkedőkkel kialakított pályát alakítottak ki, ahol több kört kellett teljesíteniük. A futást a töltésen és a Sugovica partján rendezték. A depót 200 m hosszon a Halászparton alakították ki a rendezők. A futóklubból két versenyző indulási jogot szerzett a július 10-i Európa Kupa Gálára.

Részletek
Senior úszósikerek Csongrádon

Senior úszósikerek Csongrádon

2016. június 29. 17:30

Kilenc arany, egy ezüst és két bronzérmet nyertek a Kiskun-Vizi és Szabadidő Sportegyesület úszói a junius 25-én 26-án megrendezett X. Csongrádi Országos Szenior Úszóversenyen.

Részletek
Bene György emléke előtt adóztak

Bene György emléke előtt adóztak

2016. június 27. 17:30

Hagyományosan, immár 19. alkalommal rendezték meg a Bene György teniszversenyt június 25-én és 26-án a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A kétnapos torna során helyi amatőrök egyéniben és párosban mérték össze tudásukat. Ezúttal 16 egyéni, és 13 páros ragadott teniszütőt. Bene György, a félegyházi teniszéletben jelentős szerepet töltött be, amatőrként közösségformáló, szerető ember volt. 1997-ben verseny közben veszítette életét a pályán. Családja és barátai ezt követően alapították meg a nevéhez kapcsolódó emlékversenyt. A győztesek nevei hagyományosan a pálya mellett felállított márványtáblára kerülnek fel.

Részletek