Második helyen zárt a serdülő kézicsapat

Második helyen zárt a serdülő kézicsapat

2016. április 20. 12:30

Tiszakécskén ért véget a Keszi Géza Megyei Serdülő Bajnokság, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi HTK korosztályos fiú csapata is részt vett. A félegyháziaknak a második helyre volt esélyük, amit meg is szereztek. A 4. fordulót nem kezdte jól a KHTK, hiszen az éllovas Paks mellett a házigazda Tiszakécskétől is vereséget szenvedett. Az ezüstéremről döntő mérkőzést végül a félegyháziak nyerték, a Kiskunmajsát 23-17-re legyőzték.

Részletek
Bennmaradt a sakkcsapat

Bennmaradt a sakkcsapat

2016. április 19. 10:00

Elérte minimális célját és megelőzve a Röszkei SK együttesét a 11. helyen végzett az NB II. Tóth László csoportjában a Félegyháza-Csongrád sakkcsapata. A záró forduló előtt 9 és fél ponttal álltak jobban az utolsó helyezett Röszkével szemben, az előny elégnek bizonyult az NB II-es tagság megőrzéséhez. A félegyháziak az utolsó körben a második helyezett Újszászi VVSE otthonában vendégeskedtek április 17-én. Borítékolható volt, hogy kevés pontot szereznek, győzni egyik játékosnak sem sikerült, csupán Lenkei Róbert, dr. Mészáros Imre és Hideg Gergő Benedek ért el döntetlent. A bajnokságot 44 ponttal fejezték be a félegyháziak, az első helyet a 81 pontos Újszászt megelőzve a 84 és fél pontos Orosházi SE kaparintotta meg.

Részletek
Becsületmentő örömíjász verseny

Becsületmentő örömíjász verseny

2016. április 19. 13:30

Becsületmentő történelmi örömíjász versenyt szerveztek április 17-én a Turul Koppány Íjászai HE tagjai a pálmonostori Dinnyés tanyán. A jó hangulatú, baráti eseményre több mint 90, az ország különböző pontjáról érkező íjász adta le nevezését.

Részletek
Idegenben maradtak alul a megyei kézisek

Idegenben maradtak alul a megyei kézisek

2016. április 18. 10:00

A 19. fordulóval folytatódott április 16-án a megyei kézilabda bajnokság, amelynek keretében a DÉL-100 Kiskunfélegyháza női csapata Bácsalmáson, míg a férfiak Kecskeméten szerepeltek. Idegenben egyik együttesnek sem termett sok babér, a nők elsősorban védekezésben nem tudtak lépést tartani a bácsalmásiakkal, már a szünetig jelentős hátrányba kerülve maradtak alul (20-45). A férfiak ősszel szoros mérkőzést játszottak itthon a Kecskeméti FS DSE-vel, akkor mindössze egy gól döntött a vendégek javára. Most nem alakult ilyen kiélezetten a találkozó, a szünetig még ledolgozhatónak tűnt a félegyháziak hátránya (11-15), de a második félidőben tovább nőtt a különbség (18-32).

Részletek
Pesterzsébeten és Baján is remekeltek

Pesterzsébeten és Baján is remekeltek

2016. április 18. 16:30

Szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői az elmúlt időszakban.  A serdülő kötöttfogású diákolimpiát Pesterzsébeten rendezte a helyi klub magas színvonalon, így a fiatal sportolók egy igazi olimpián érezhették magukat. A félegyháziak közül Szécsényi Ádám a nehézsúlyúak között lépett szőnyegre, és nagy küzdelmek árán a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami remek eredmény, mert még első éves a korosztályában.

Részletek
Ezüstérmes az asztalitenisz csapat

Ezüstérmes az asztalitenisz csapat

2016. április 18. 19:00

Nagy csatában ezüstérmet szerzett a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I keleti csoportjában a 2015/16-os szezonban. A bajnoki címért a bajnokság kezdte óta harcban állt az együttes, az elsőséget végül a DVTK-Volán zsebelte be. A félegyháziak az idény során csupán kétszer szenvedtek vereséget, a későbbi győztes DVTK-Volán mellett a harmadik helyezett Gödöllői Egyetemi AC győzte le őket. Hazai pályán parádézott az együttes, egyedül a Szeged AC II. távozott ponttal Kiskunfélegyházáról. Az utolsó körben a félegyháziak az ATSK Szegedet múlták felül 14-4-re. Az ezüstérem elérésében Korponai Zoltán, Pengő Gábor, Erdélyi Szabolcs, Varga Károly, valamint Medjugorac Marko vállalt szerepet.

Részletek
Fejlődőképes gyermekcsapat

Fejlődőképes gyermekcsapat

2016. április 21. 12:00

Két tanulságokkal teli mérkőzést játszott az U12-es gyermek bajnokság VII. régiójának alsóházi 4. fordulójában a Félegyházi Térségi Sportiskola április 17-én. Az "A" csoportban elsőként a Bajai Bácskával, majd pedig a Pityke Tigrisekkel találkoztak a gyerekek. A félegyháziak javuló játékot mutattak, a bajaiak ellen gyengén játszva kaptak ki, a második mérkőzésen hátrányból felállva izgalmakkal teli végjátékot vívtak a Kész Arénában.

Részletek
Kapaszkodnak a Mókusok

Kapaszkodnak a Mókusok

2016. április 17. 11:00

Első tavaszi sikerüket aratták a Kiskunmajsai Mókusok, akik április 16-án a Szilády RFC Kiskunhalast múlták felül 2-0-ra a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 13. fordulójában. A Mókusok két nyeretlen mérkőzés után győztek újra Bagdi Csilla és Szabó Edina Éva góljaival. Gerecs Attila vezetőedző csapatát sérülések hátráltatták az elmúlt hetekben, így fontos volt a győzelem a bajnoki versenyfutás szempontjából. A Mókusok az Akasztói Focisuli SE mögött hatpontos hátránnyal a harmadik helyet foglalják el a tabellán.

Részletek
Heroikus győzelem a kadettektől

Heroikus győzelem a kadettektől

2016. április 18. 09:00

Hit, remény, munka, fegyelem - Simon Zoltán edző szerint ez jellemezte a Félegyházi Térségi Sportiskola fiú kadett csapatát április 15-én, a békéscsabaiak elleni hazai mérkőzésen. A vendégek az első negyed utolsó percétől egy 21-0-ás szériával 38-21-re megléptek a félegyháziaktól, de az együttes nem adta fel és az utolsó sípszóig küzdve csapatként megfordítva a mérkőzést 76-74-re nyert. A gratuláció jár a kadetteknek, akik április 18-án Szentesen zárják a bajnokság eme szakaszát.

Részletek
Visszavágott a Tiszaalpár

Visszavágott a Tiszaalpár

2016. április 17. 10:00

Otthon tartotta a három pontot a Tiszaalpár SE, amely a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Kiskunfélegyházi Vasutast múlta felül 3-0-ra. A tiszaalpáriak ősszel 1-0-ra kikaptak Félegyházán, így visszavágtak a vereségért április 16-án. Az Alpárnak jól megy a félegyházi csapatok ellen, a tavasz folyamán a Kiskunfélegyházi HTK II. ellen ugyancsak győztek egy góllal. A Vasutas elleni találkozón a 27. percben kerültek előnybe, majd a második félidő első szakaszában további két gólt szereztek (3-0). A Tiszaalpár a 10., míg a Vasutas a 14. helyen áll a tabellán.

Részletek