Kiskun Kupa birkózóverseny

Kiskun Kupa birkózóverseny

2016. május 19. 19:00

Idősebb Besze László emlékére rendeznek nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapat birkózóversenyt Kiskunfélegyházán május 21-én, szombaton 10 órától a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

Részletek
Félegyházi focisiker Franciaországban

Félegyházi focisiker Franciaországban

2016. május 19. 11:30

Kiskunfélegyháza franciaországi testvérvárosában rendezték meg május 14-én és 15-én azt a nemzetközi tornát, melyen a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapatának is lehetősége volt a részvételre, Fütyű Illés vezetésével. Az eseményen nyolc csapat vett részt, melyet 2013 óta minden évben megrendeznek.

Részletek
Jókedvre derítő sportnap

Jókedvre derítő sportnap

2016. május 19. 10:00

Nem elsősorban az eredménykényszer, sokkal inkább a mozgás szeretete hozta össze a Forrest Gump Sportegyesület tavaszi sportfesztiváljának résztvevőit, akik május 18-án erőemelésében, pohárpakolásban, golyózásban, lengőtekében, asztaliteniszezésben és malmozásban mérték össze rátermettségüket, kitartásukat, ügyességüket a Szakmaközi Művelődési Házban. A versenyen 83 súlyos fogyatékossággal élő sportoló indult el. Az eseményen Rókus Tibor, a Szakmaközi Művelődési Ház igazgatója, valamint Balla László alpolgármester és Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. Az időjárás kedvezett a sportnapnak, az apró sikerélmények is mosolyt csaltak a résztvevők arcára. A sportnapon a félegyházi Csanyi út és a Nádasdy utcai otthon lakói mellett a Forrestesek, valamint kecskeméti, csongrádi és szegedi versenyzők vettek részt.

Részletek
"Erkölcsi bajnok" a Kiskunfélegyházi HTK - videóval

"Erkölcsi bajnok" a Kiskunfélegyházi HTK - videóval

2016. május 16. 12:40

A pályán mutatott játék alapján győztesen, a számszerű eredményt nézve 20-20-as döntetlennel fejezte be a szezont a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának záró fordulójában. A bajnoki döntőben lemosták az otthon játszó Kunszentmártont a félegyháziak. Koncentrált, fegyelmezett játékkal esélyt sem adtak a hazai csapatnak. Az elsőséget papíron begyűjtő Kunszent 7-7 ellen mindössze 4-5 akciógólt szerzett a teljes meccsen, támadásban nem tudott mit kezdeni a hiba nélkül védekező KHTK-val. A bajnoki címet jelentő döntetlenhez a hazai csapat 9 hétméterest kapott és számtalan emberelőnyt, ezek segítségével 20 gólt szerzett és otthon tartotta az egy pontot. A jobb együttes ezúttal második lett, az "erkölcsi bajnoki cím" kijár a Kiskunfélegyházi HTK játékosainak, akik felülmúlták ellenfelüket a pályán.

Részletek
Az időjárás sem hiúsította meg a KHTK győzelmét

Az időjárás sem hiúsította meg a KHTK győzelmét

2016. május 15. 12:15

A nagy esőzés miatt nem az előzetesen kiírt Honvéd Sporttelepen, hanem a kecskeméti műfüves pályán fogadta a Jánoshalmát a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában. A helyszínváltozás nem zavarta meg a jó formában lévő félegyháziakat, a papírformának megfelelően 2-0-ás győzelmet arattak. A KHTK góljait Dobosi Zsolt és Katona Balázs szerezte. Zsinórban a hatodik sikerét érte el az együttes, amely továbbra is első. A második helyezett Tiszakécske ugyancsak győzött, a sereghajtó Soltvadkertet verte meg 11-0-ra. A bajnokságból még három forduló van hátra, az első helyért folyó küzdelem továbbra is nyitott.

Részletek
Döntőbe jutott az Astra (videóval)

Döntőbe jutott az Astra (videóval)

2016. május 17. 16:15

Nem kegyelmezett ellenfelének, 7-2-re legyőzte a Miskolci-Vénuszt, így bejutott a női futsal NB I fináléjába az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A sikerből Nagy Anett négy találattal vette ki részét. Mellette Balázs Eszter, Dikanová Dominika és Szabó Nóra zörgette meg a vendégek hálóját. Az Astra esélyt sem adott ellenfelének, bő 10 perc után 3-0-ra vezetett, a miskolciak csupán 6-0-át követően szépítettek. A döntőben a győri Árkád ETO vár az Astrára, az első mérkőzést Kiskunfélegyházán rendezik meg.

Részletek
Három győzelem hazai pályán

Három győzelem hazai pályán

2016. május 18. 09:00

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U14-es leány futsal bajnokság nyugati csoportjának 8. fordulóját, amelynek keretében az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls a Tolna-Mözs, a Zalaegerszeg és a Szekszárd korosztályos csapataival találkozott. Az Astra mindhárom mérkőzését megnyerte. A csoportelső Tolnát 5-3-ra múlta felül, a Szekszárddal szemben 4-0-ra, míg a Zalaegerszeg ellen 2-1-re győzött. A csapat megőrizte harmadik helyét csoportjában a Tolna-Mözs és a Zalaegerszeg mögött.

Részletek
Hetet lőtt a KHTK II.

Hetet lőtt a KHTK II.

2016. május 16. 11:00

Fölényes, 7-1-es győzelmet aratott az Izsáki SE felett a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában. Jól kezdték a mérkőzést a félegyháziak, már a 3. percben előnybe kerültek Valkovics Gábor góljával. A szünetig háromgólos előnyre tettek szert és a második játékrészben is folytatták a hengerelést. A csapatból Valkovics Gábor és Farkas Péter egyaránt duplázott; Mizsei Adrián, Marsa Levente és Borsi Sándor egyszer-egyszer talált be. Zsinórban a harmadik sikerét érte el a KHTK II., amely őrzi ötödik helyét a bajnoki táblázaton.

Részletek
Döntetlen Baján

Döntetlen Baján

2016. május 14. 21:10

Izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent értek el Baján a Schieber Pincészet BLSE otthonában a Kiskunmajsai Mókusok a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 17. fordulójában. Kétszer is vezettek a hazaiak, de a Mókusok mindkét alkalommal kiegyenlítettek. Az együttes góljait Bagdi Csilla és Dobák Szabina szerezték. A Mókusok legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeznek a tabellán, az élen a Kiskunhalasi FC áll az Akasztói Focisulit megelőzve. A szezont Kiskunmajsán zárják, május 21-én az utolsó helyezett Arany Bácskát fogadják.

Részletek
Négyet kapott a Loki

Négyet kapott a Loki

2016. május 14. 20:25

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 4-0-ra maradt alul a Kerekegyházával szemben a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában. A két csapat más-más célokért küzd idén, a félegyháziak az alsóházban tanyáznak, velük szemben a kerekegyháziak az élmezőny tagjai. Az erőbeli különbség a pályán is meglátszódott, a szünetig kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, amit a második félidőben tovább növeltek (0-4). A bajnokságból még három forduló van hátra, a félegyháziak legjobb esetben a 12. pozíciót szerezhetik meg, reálisan nézve a 13. hely megtartására lehet esélyük.

Részletek