Halason nyert a KHTK

Halason nyert a KHTK

2016. április 9. 19:10

Hozta a kötelezőt, így megőrizte vezető helyét a tabella élén a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában. Az egyre jobb formába kerülő félegyháziak ezúttal Halason szerezték meg a három pontot. A mérkőzést kiválóan kezdte a KHTK, tíz percet követően Medgyesi László és Sándor László góljaival már 2-0-ra vezetett. Bő 20 perc játék után Medgyesi László a harmadik félegyházi találatot is megszerezte, a KHTK a mérkőzés több részében okosan őrizte előnyét és biztosan nyert. A végeredményt Makai Zoltán állította be a 90. percben (4-0). A félegyháziak riválisa a Tiszakécskei VSE Kiskunmajsáról hozta el a három pontot. A kécskeiek hátránya továbbra is egy pont a KHTK mögött.

Részletek
Könnyed győzelem az első meccsen

Könnyed győzelem az első meccsen

2016. április 9. 16:15

Sikerrel vette az első akadályt a női futsal NB I rájátszásában az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A negyeddöntő első mérkőzésén Debrecenbe látogattak a lányok, ahol 7-2-es győzelmet arattak. Dombó János tanítványai korán megszerezték a vezetést Szabó Boglárka révén, de a házigazda debreceniek kétszer is kiegyenlítettek. 2-2 után már csak Astra gólok születtek, a szünetig 5-2-es előnyre tett szert a bajnokcsapat, amely a második félidőben tovább növelte a különbséget. Az Astrából Szabó Boglárka, Nagy Anett és Balázs Eszter kétszer-kétszer volt eredményes, Dikanová Dominika egyszer talált be. Az ötgólos előny bizakodásra adhat okot, a párharc visszavágóját április 23-án Kiskunfélegyházán rendezik meg. A győztes a legjobb négy között folytatja.

Részletek
Dánffy Antalra emlékeztek

Dánffy Antalra emlékeztek

2016. április 10. 19:05

Sok csapat és megannyi jó barát gyűlt össze az egykori kosárlabda edző, Dánffy Antal emlékére szervezett KKC senior kosárlabda tornán április 9-én a Kész Arénában. Párhuzamosan két pályán küzdöttek a csapatok, 24 együttes 7 csoportban mérte össze kosártudását. A tornára 35 évnél idősebbek nevezhettek, külön ligában indultak az 50 év felettiek, de akadt vegyes csapat is. Elsősorban a játék szeretete, a kosárlabdázás kötötte össze a megjelenteket, akik közül többen állandó résztvevői a félegyházi senior tornának.

Részletek
Becsülettel küzdött a kadett csapat

Becsülettel küzdött a kadett csapat

2016. április 11. 18:25

A regionális fiú kadett bajnokság legerősebb együttesét fogadta a Félegyházi Térségi Sportiskola április 8-án a Kész Arénában. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia "A" csapatát kizárólag 2000-es születésűek alkották, míg a félegyháziaknál a jövőt építve fiatalabbak is pályára léptek. Tanulságos mérkőzést játszottak a sportiskolások, megtapasztalták a magas szinten járó ellenfél kemény, de sportszerű letámadását, ütközéseit, kizárásokat, gyors indításokat. A mérkőzés elején jelentős hátrányba kerültek, később felvéve a ritmust, helyenként szép akciókat vezettek. Simon Zoltán vezetőedző büszke volt tanítványaira, akik tisztesen helytállva a dudaszóig küzdöttek. A kadett kosarasok legközelebb ugyancsak hazai pályán a Békéscsabát látják vendégül április 15-én.

Részletek
Halason játszik a KHTK

Halason játszik a KHTK

2016. április 8. 14:00

Az első hely megtartásáért küzd a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgó csapata a megyei I. osztályban. A bajnokság 22. fordulójában Kiskunhalason szerepelnek április 9-én, szombaton 16:30-tól. A két csapat őszi mérkőzésén 3-0-ás félegyházi siker született, győzelem esetén a többi mérkőzéstől függetlenül megőrizné vezető helyét a tabella élén a KHTK. A rivális Tiszakécske ugyancsak szombaton Kiskunmajsán vendégeskedik, a harmadik helyezett Kalocsa vasárnap Soltvadkertre utazik. A Kiskunfélegyházi HTK hét közben tovább gyarapíthatja pontjai számát, a 16. fordulóból elhalasztott találkozójukat április 14-én, csütörtökön pótolják 17 órától Kiskunmajsán.

Részletek
Kezdődik a rájátszás

Kezdődik a rájátszás

2016. április 8. 12:00

Debrecenben lép pályára a női futsal NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A tét a legjobb négy közé jutás kerülés. A párharc első felvonását április 9-én, szombaton 14 órától rendezik meg.

Részletek
Mozgáskorlátozottak sakkversenye

Mozgáskorlátozottak sakkversenye

2016. április 8. 15:30

Tavaszi Sakk Egyéni Háziversenyt rendezett a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete április 6-án, a Szakmaközi Művelődési Házban. A bajnoki címet 4 ponttal Nagy Sándor szerezte meg. Felnőtt kategóriában különdíjban részesült Nagy József (4 pont) és Csáky László (2 pont), míg az ifjúsági korosztályban Hideg Gábor (2,5 pont), Krisztin Csaba és Salma Benjámin János (2-2 pont) remekelt.

Részletek
Már csak egy hét az öttusa világkupáig

Már csak egy hét az öttusa világkupáig

2016. április 7. 14:40

Harminchárom ország 98 férfi és 90 női öttusázója nevezett a jövő csütörtökön kezdődő kecskeméti világkupaversenyre. Az adatokat ismertetve Kármán Sándor versenyigazgató budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar színeket mindkét nemben 12 öttusázó képviseli.

Részletek
10 érdekesség a paralimpiai játékokról

10 érdekesség a paralimpiai játékokról

2016. április 7. 13:20

Öt hónap van hátra a szeptember 7-én kezdődő riói paralimpiai játékokig. Ez alkalomból a K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete összegyűjtött 10 érdekes tényt a világ második legnagyobb sporteseményéről.

Részletek
Szép eredmények félmaratonon

Szép eredmények félmaratonon

2016. április 7. 13:30

Kecskeméten rendezték meg az elmúlt hétvégén a 22.Vásárhelyi Félmaraton Családi Futófesztivált. A kiskunfélegyházi Jogging Szuperinfó Futóklub tagjai közül 22-en indultak el a versenyen, ahol az alábbi eredmények születtek.

Részletek