Kapás van!?

Kapás van!?

2016. június 12. 11:30

Van kapás? Úgy tudom, ez a kérdés a horgászok rémálma. Ha nem fogtak halat, akkor azért, ha fogtak, akkor meg azért. Különös nép a horgásztársadalom, főleg a magyar. Azt hiszem természetkedvelő és természetvédő minden pecás. Tapasztalatom szerint nyugodt és kiegyensúlyozott vérmérsékletűek, főleg akkor, amikor épp terepen vannak. De vajon miért kedvelik ezt az időtöltést, vagy ha úgy tetszik sportot ilyen sokan? Makai Csaba Ákost kérdeztem erről, akivel beszélgetésünk során közelebbről megismerhettem a horgászok életét.

Részletek
Batthyányisok nyerték a városi kupát

Batthyányisok nyerték a városi kupát

2016. június 9. 12:00

A tanév végéhez közeledvén hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezték meg a Constantinum Kispályás Labdarúgó Kupát június 8-án a félegyházi műfüves pályán. A IV. korcsoportos diákoknak kiírt versenyen 6 csapat (Batthyány, József, Platán, Constantinum, Móra, Dózsa) két csoportba osztva párhuzamosan két pályán játszott. Az 5+1 fős csapatok kétszer 12 perces találkozókat vívtak, a csoportelsők az első helyért, a csoport másodikok a harmadik helyért folytathatták. A döntőben a Batthyány Ált. Isk. és a Constantinum tanulói találkoztak, az aranyérem a batthyányisok nyakába került. A harmadik helyet a Platán u. Ált. Iskola diákjai szerezték meg a gimiseket megelőzve.

Részletek
Trianonra emlékeztek a Koppányok

Trianonra emlékeztek a Koppányok

2016. június 9. 09:30

Június 5-én a Rabi majorban rendezték a Szegedi Szittyák a triaNON elnevezésű megemlékező íjászversenyüket. A Turul Koppányok öt versenyzővel utaztak a megmérettetésre.

Részletek
Befejeződött a gyermekbajnokság

Befejeződött a gyermekbajnokság

2016. június 8. 12:30

Nyíregyházán tartották meg június 4-én a Vidék Bajnokság gyerek II. korcsoportjának 5. fordulóját, ahol a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület csapata is vízre szállt. A 2002-es születésű pólósok között nem várt könnyű feladat a félegyháziakra, az egyesületben fiatalabb játékosok is lehetőséget kaptak. A félegyháziak a csoportelső Csabai Csirkefogókkal találkoztak, akiket ezúttal sem tudtak megszorítani és a második helyezett Kolozsvárral szemben is gól-gazdag mérkőzésen maradtak alul (14-22). A félegyháziak 6 ponttal 5. helyen zártak csoportjukban.

Részletek
Nem vállalta az NB III-at a KHTK

Nem vállalta az NB III-at a KHTK

2016. június 7. 15:30

Nem vállalta az NB III-as szereplést a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgó csapata. A szakosztályt az önkormányzat is támogatta volna, ettől függetlenül gratulál az elért eredményhez.

Részletek
Félegyháziak a győri Damset Kupán

Félegyháziak a győri Damset Kupán

2016. június 8. 15:30

Évzáró, barátságos tornán vettek részt Győrben a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) utánpótlás csapatai. A találkozón az U7-es, az U9-es és az U11-es korosztály képviselte városunkat - tájékoztatta szerkesztőségünket Siber Rita, Siber Mátyás és Gerecs Attila edző.

Részletek
Óvodától az Olimpiáig

Óvodától az Olimpiáig

2016. június 7. 17:30

Huszadik alkalommal rendezték meg Szentesen május 28-án és 29-én az „Óvodától az Olimpiáig” elnevezésű, XX. Nemzetközi Úszóversenyt. 39 szakosztály 446 sportolóját nevezte a versenyre. A színvonalas, kétnapos nemzetközi viadalon Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónő is rajthoz állt, valamint meglátogatta a versenyt Kovács Ágnes Olimpia Bajnok is. A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület 9 fiatallal nevezett. Az erős mezőnyben a gyerekek remekül helyt álltak, 5 arany, 4 ezüst, és 4 bronz érmet hoztak haza kitűnő versenyzéssel. Csapatversenyben a 15. helyen végeztünk. Felkészítő edzők: Vízhányó Emília, Kiss Brigitta, Luchmann Péter.

Részletek
Ezüstérmes U16-os labdarúgók

Ezüstérmes U16-os labdarúgók

2016. június 7. 11:00

Június 4-én rendezték meg az U16-os bajnokság megyei döntőjét, amelyen három régió csoportgyőztese, a Kiskunfélegyházi HTK - FTSI, a Hajósi FC és a Kiskunmajsai FC vett részt. A déli csoportgyőztes hajósiak könnyűnek találtattak a fináléban, a majsaiak 2-1-re, a félegyháziak 7-0-ra legyőzték őket. A döntőben két 3 pontos csapat, az északi csoport bajnok Félegyháza és a középcsoport bajnok Kiskunmajsa találkozott. A mérkőzés 2-1-es majsai győzelemmel ért véget, Fütyü Illés tanítványai az előkelő második szerezték meg.

Részletek
Nemzetközi kosársiker a kadett fiúktól

Nemzetközi kosársiker a kadett fiúktól

2016. június 7. 10:00

Június 4-én és 5-én Szerbiában, Szabadkán vendégeskedtek a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) U16-os fiú kosárlabdázói az OKK Spartak meghívására - tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

Részletek
Aranyos birkózó lányok

Aranyos birkózó lányok

2016. június 6. 12:30

A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői Földesre kaptak meghívást június első hétvégéjére, ahová hat fiatal birkózó utazott el és kiváló eredményeket értek el - tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József edző.

Részletek