Csongrádon vízilabdáztak a gyerekek

Csongrádon vízilabdáztak a gyerekek

2016. április 14. 09:00

A Csongrádi Városi Vízilabda Sport Egyesület rendezte meg a IV. korcsoportos gyermek Vidék Bajnokság 4. fordulóját, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület csapata is vízre szállt. Az együttes négy találkozót játszott. A házigazda és éllovas Csongrád ellen, valamint a második helyezett Gyula ellen alulmaradt. A Hódmezővásárhely ellen ugyancsak nem termett babér a félegyháziaknak, egyedül a Szentes II. csapatát tudták megszorítani, tőlük szoros mérkőzésen 8-5-re kaptak ki. Az alapszakasz 5. fordulóját május 14-én és 15-én Kiskunfélegyházán tartják meg.

Részletek
Judo klub Bugacon

Judo klub Bugacon

2016. április 14. 11:30

Az elmúlt időszakban Bugacon hozták létre azt a sportklubot, amelyben a helyi és a félegyházi gyerekek vesznek részt. Az edző elmondása szerint alapsportként tanít a gyerekeknek judo-t, 14 év felett pedig jiu-jitsut. További célja szélesebb körben megismertetni a sportágat, versenyrendszerét. Április 2-án rendezték meg Veszprémben a Global Grappling 4. évi bajnoki forduló 6. versenyét, amelyre meghívást kapott a bugaci Judo Klub 11 versenyzője. A találkozón 34 egyesület több mint 180 versenyzővel lépett küzdőtérre.

Részletek
31. „Becsületmentő” íjásznap a Dinnyés tanyán

31. „Becsületmentő” íjásznap a Dinnyés tanyán

2016. április 13. 08:30

Családias hangulatú örömíjász-napot szerveznek április 17-én, vasárnap Pálmonostorán a Dinnyés tanyán. A verseny helyszínén 13 célállomás lesz, amit 3 vesszővel, két körben kell teljesíteni. A dobogós helyezettek oklevélben részesülnek.

Részletek
Szalontán jártak az ökölvívók

Szalontán jártak az ökölvívók

2016. április 12. 09:00

Nicolae Talpos emlékére meghívásos boksz gálát rendeztek április 9-én a romániai Szalontán, ahol a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályából hárman is ringbe léptek. A diákolimpiát éremmel záró Mátrai Klaudia, Lőrincz Róbert, valamint Provics Gergő vett részt a pofon partin, mindannyian győzelemmel tértek haza.

Részletek
A második félidő hozta a megyei kézisek vesztét

A második félidő hozta a megyei kézisek vesztét

2016. április 12. 19:50

A Félegyházi Kézilabda SC új néven, DÉL-100 Kiskunfélegyházaként folytatta a megyei kézilabda bajnokságot. A női és a férfi csapatok egyaránt visszaköltöztek a Kész Aréna Városi Sportcsarnokba, ahol a 18. forduló keretében április 10-én fogadták ellenfeleiket. A nők közel álltak a pontszerzéshez a Kalocsa ellen, a szünetig 9-9-es döntetlent harcoltak ki. Ezt követően fokozatosan elhúztak a vendégek, elsősorban a támadások befejezésénél tűnt erőtlennek a félegyházi együttes (17-24). A férfiak ősszel idegenben győztek a Kecskeméti FS DSE U23 ellen és most is sikerült előnyt szerezniük (11-9). A kétgólos fór nem tartott ki a találkozó végéig, a női együtteshez hasonlóan a férfiak is alul maradtak a második játékrészben (20-24).

Részletek
Döntetlen Katymáron

Döntetlen Katymáron

2016. április 10. 16:30

Gól nélküli döntetlent játszottak Katymáron a Bács-Kiskun megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 12. fordulójában a Kiskunmajsai Mókusok. A Mókusok nem tudták megismételni az őszi győzelmüket, amikor is fölényesen 6-0-ra győztek. Most minden lehetőség kimaradt a csapatok előtt. A Mókusok első tavaszi sikerére továbbra is várni kell, legközelebb a Szilády RFC Kiskunhalas ellen javíthatnak. A bajnokságot az Akasztói Focisuli SE és a Kiskunhalasi FC vezeti 25-25 ponttal. A Mókusok 19 egységgel a harmadik helyen állnak.

Részletek
Lépéshátrányban a kézilabdázók

Lépéshátrányban a kézilabdázók

2016. április 10. 12:10

Közel állt a győzelemhez, végül meg kellett elégednie az egy ponttal a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatának, amely április 9-én a harmadik helyezett Mezőtúr otthonába látogatott. Előzetesen szoros mérkőzésre lehetett számítani az NB II dél-keleti csoportjának rangadóján, a félegyháziak többek között abban reménykedtek, hogy megismétlik az őszi 32-22-es győzelmüket. A találkozó végig szorosan alakult, a mezőtúriak kemény védekeztek a KHTK játékosaival szemben. A szünetben 16-16-tal fordultak a csapatok. A második félidő nagy küzdelmet, de kevesebb gólt hozott. Egyik csapat sem jutott el 30 találatig. A 29-29-es döntetlen elsősorban a hazai csapatra hízelgő, akik megállították a félegyháziak tavaszi menetelését. Pontvesztésével a KHTK elveszítette vezető helyét a tabella élén, a Kunszentmárton 25-21-re legyőzte a XVI. kerületi KMSE együttesét. A félegyháziak hátránya mindössze egy pont a kunszent mögött, a bajnokság továbbra is nyílt maradt.

Részletek
Tízet számoltak a Vasutasra

Tízet számoltak a Vasutasra

2016. április 9. 21:15

A vártnál is nagyobb, 10-0-ás zakóba szaladt bele hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú bajnokság 22. fordulójában. A félegyháziak a veretlen és listavezető városföldieket fogadták, akik tartva jó formájukat nem kegyelmeztek ellenfelüknek. A szünetben Kiss László mesterhármasával 3-0-ra vezettek, a második félidőben további hét gólt jegyeztek. A városföldiek erejét jól mutatja, hogy átlépték a 100 gólos álomhatárt, a tabella utolsó három helyén lévő Bócsa, Bugac és Vasutas kapuját összesen 37 góllal terhelték meg az elmúlt fordulókban.

Részletek
Legyőzte a Bugacot a KHTK II. - videóval

Legyőzte a Bugacot a KHTK II. - videóval

2016. április 10. 14:00

A papírformának megfelelően magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában. Korán megszerezték a vezetést a végig fölényben játszó félegyháziak és a hajrában tovább növelték előnyüket. A KHTK II. két vesztes mérkőzés után nyert újra és feljebb lépett a hatodik pozícióba. A Bugac továbbra is tizenötödik a tabellán.

Részletek