4 hónap van még hátra a paralimpiáig

4 hónap van még hátra a paralimpiáig

2016. május 7. 11:40

Az első dél-amerikai paralimpia Rióban szeptember 7-én, tehát 4 hónap múlva kezdődik. A K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete összegyűjtötte a legérdekesebb számokat a nagy megmérettetésről.

Részletek
Kitörési lehetőséget ad a sport

Kitörési lehetőséget ad a sport

2016. május 8. 09:30

Két fiatal félegyházi tehetség ökölvívó pályafutását követi nyomon, támogatja a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Buza Flórián elnök gyakran meglátogatja a sportolók családját, biztatja, kitartásra buzdítja a fiatalokat. Ajtai József 19 évesen élete nagy lehetőségére készül, június 11-én New Yorkban - a Profibox Promotion versenyzőjeként - a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Zou Shiming ellen lép ringbe a WBO légsúlyú Interkontinentális bajnoki címéért. A félegyháziak másik tehetsége Kontrecz Márk még csak 18 éves, de már az Erdei Zsolt vezette Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendéke. Amatőr pályafutása sikerekkel teli, junior Európa-bajnoki bronzérmesként esélye nyílt az olimpiai részvételre, amihez Oroszországban szerezheti meg a kvótát. Mindketten a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályában kezdték pályafutásukat. Ajtai József 2015-ben állt profinak, azóta 15 győzelem mellett kétszer szenvedett vereséget. Kontrecz Márk (64 kg.) az amatőrök között élete álmát, az olimpiai kijutást érheti el. Ezzel nagybátyja, Mizsei György nyomdokaiba léphet, aki utolsó félegyházi olimpikonként bronzérmet szerzett az 1992-es olimpián.

Részletek
Kosárderby a KÉSZ Arénában

Kosárderby a KÉSZ Arénában

2016. május 6. 10:30

Május 8-án, vasárnap Bács-Kiskun megye legjobb 2003-as és 2005-ös születésű fiú kosárlabdázói találkoznak és versenyeznek Kiskunfélegyházán a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornán a helyi Félegyházi Térségi Sportsikola két U13-as és öt U11-es korosztályú játékosa is szerepel a Megyei Válogatottban. A rendezvényen edzőtovábbképzőre is sor kerül. Horváth Imre, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapatának edzője "Passzbefutásos játék felépítése" címmel szakmai előadást tart.

Részletek
Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

2016. május 11. 11:00

Május 7-én vette kezdetét a férfi II. osztályú csapatbajnokság, amelynek "D" csoportjában a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub szerepel. A félegyházi együttest kizárólag helyi versenyzők alkotják (Bálint Dávid, Rekedt Zoltán, Horváth István, Dragon Károly, Dragon Dániel, Fricska Martin, Kurucsai Ronaldo, Horváth Ábel). A csapat magja fiatal tehetségekből áll, ennek ellenére nehéz szezonra van kilátás. Az első osztályban 8 csapat maradt, a másodosztályban 4 csoportban 6-6 együttes méri össze tudását. A félegyháziak tavaly még az OB I-ben játszhattak, idén a másodosztályban bizonyíthatnak.

Részletek
Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

2016. május 5. 17:30

Kelet-Magyarország U11-es fiú megyei válogatott kosárlabdázói mérték össze tudásukat az elmúlt hétvégén Szolnokon. A Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) Kosárlabda Szakosztályából két játékost delegálhattak Bács-Kiskun megye válogatottjába Huszka Boldizsár és Kovács Bálint személyében. Rajtuk kívül kecskeméti, bajai és kunszentmiklósi fiatalok alkották a csapatot. 

Részletek
 XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

2016. május 4. 19:23

Szentesen, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club szervezésében rendezték meg április 30-án és május elsején a XXI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A verseny célja a felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolása, elősegítése, versenyzési, felkészülési lehetőség biztosítása a szenior korú versenyzők számára.

Részletek
Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

2016. május 4. 16:30

Az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 6 versenyzője Kaszón, Somogyország zöld szívében vett részt Országos Duatlon versenyen. A látványosan pörgő, jó hangulatú versenyen több mint 600 résztvevő nevezett és teljesítette a korosztályoknak megfelelő távokat. A futamok sok izgalmas fordulatot hoztak, néha másodpercek, vagy a célfotó döntött. A versenyzők kiváló helytállással 2 számban dobogós helyezéseket szereztek.

Részletek
Loki blama Bócsán

Loki blama Bócsán

2016. május 3. 19:10

Meglehetősen rapszodikusan teljesít az idei szezonban a Kiskunfélegyházi Vasutas labdarúgó csapata a megyei II. osztályban. A félegyháziak a 25. fordulóban a még nyeretlen Bócsa otthonában szenvedtek 3-1-es vereséget. A Bócsa „történelmi sikert” aratva messze leszakadva a hátsó régiótól csupán 4 ponttal szerénykedik a tabella alján. A Vasutas hiába ért el a KHTK II. ellen bravúros döntetlent, ezzel a vereséggel értékes pontokat veszített. A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, a 8. percben még a félegyháziaknál volt az előny, de a 14. minutumban már a Bócsa vezetett és a 23. percben ki is alakult a végeredmény (3-1).

Részletek
Városi „amatőrök” ragadtak teniszütőt

Városi „amatőrök” ragadtak teniszütőt

2016. május 3. 19:35

Április 30-án vette kezdetét a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub Piramis versenysorozata, amely az amatőr teniszezőket hívta pályára. A játékosok nemenként és külön kategóriákban küzdhetnek meg a legjobb teniszező címért az esztendő során. A versenyen a klubban edződő növendékek szép számban részt vettek, ketten dobogóra is kerültek. Harmadik helyen végzett Szabó Gábor, a második helyet a „türelem doktora”, Réczi László zsebelte be. A dobogó legfelső fokára a game-t is alig vesztő 10 éves Dinnyés Lili állhatott fel.

Részletek
Egy félidőt bírtak a lányok

Egy félidőt bírtak a lányok

2016. május 3. 09:00

Szoros csatára késztették a Nemesnádudvart, de végül több mint 20 góllal alulmaradtak utolsó idegenbeli mérkőzésükön a félegyházi női játékosok a megyei kézilabda bajnokság 21. fordulójában. A Dél-100 Kiskunfélegyháza tagjai az első félidőben minimális hátrányba kerültek a házigazdákkal szemben, de a második játékrészben visszaesett a védekezésük, ami az eredményben is megmutatkozott (19-40). Az együttes május 7-én fejezi be a bajnokságot, szombaton 16 órától a második helyezett Soltvadkertet fogadják a Kész Arénában.

Részletek