Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a helyi fiatalok

Értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a helyi fiatalok

2016. május 9. 20:40

Szakmai előadással tarkítva nyolc csapat részvételével tartották meg a Bács-Kiskun megyei Reménységek Kosárlabda Tornáját a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban május 8-án. A korosztályos versenyen a 2003-as és a 2005-ös születésű fiúk csaptak össze. A Bács-Kiskun megyei válogatott mellett a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, a szabadkai Spartak Subotica, valamint a Baja játékosai ragadtak labdát. Mindkét megyei válogatottat félegyházi edzők (FTSI) irányították. A 2005-ös korosztályt Fekete-Seres Ildikó és Sértő Róbert (Kunszentmiklós) vezette öt helyi játékossal kiegészítve (Huszka Boldizsár, Szűcs Bence, Kelemen Áron, Kovács Bálint, Varga Márk). Velük a bronzmérkőzést megnyerve harmadik helyen zárt a megyei csapat. A 2003-as születésű megyei válogatottat Simon Zoltán és Király Henrik (Kecskeméti KA) irányította, az együttesben két félegyházival (Szűcs Tibor és Szeri Gábor). Simon Zoltán tanítványai az elődöntőben győztek, a fináléban maradtak alul a szabadkai csapattal szemben. A 2005-ös korosztálynál a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia nyert megelőzve a szabadkaiakat.

Részletek
Megharcoltak az elsőségért

Megharcoltak az elsőségért

2016. május 8. 15:50

Ez a hónap sem telt el fallabda torna nélkül, a kupákért május 7-én ragadtak ütőt a résztvevők. A szokásokat követve ezúttal is három kategóriában küzdöttek meg az elsőségért. A nőknél négyen neveztek, a legjobban Bali Cintia teljesített, maga mögé utasítva Drávuczné Mátrai Andreát. A férfi II. kategóriában kilenc fő mérte össze tudását, az első helyet Katona Tamás szerezte meg Dongó Pétert megelőzve. A legjobb fallabdázók a férfi I. kategóriában indultak, Vas Enikő személyében egy női tagja akadt ennek a mezőnynek. Itt végül Kozma János hódította el a kupát, másodikként Gulyás Norbert, harmadikként Füzesi József zárt.

Részletek
Vereséggel zártak a megyei csapatok

Vereséggel zártak a megyei csapatok

2016. május 9. 19:05

Jó hangulatban, hazai környezetben fejezte be a bajnokságot a Dél-100 Kiskunfélegyháza megyei női -és férfi csapata május 7-én. Mindkét együttes a Soltvadkertet látta vendégül a Kész Arénában. A nők az őszi mérkőzéshez képest (10-33) sokkal szorosabb csatát vívtak, 10-16-os félidőt követően 23-34-re maradtak alul. A férfiak ősszel is megnehezítették a Soltvadkert dolgát (16-20), a zárókörben rendkívül közel álltak a pontszerzéshez. Az utolsó percek egész pályás letámadásával egy gólra felzárkóztak és az egyenlítésért támadtak. Ez végül elmaradt, de így sem szégyenkezhettek a játékosok (26-27). A bajnokságot a nők a 10. helyen, a férfiak a 9. pozícióban fejezték be.

Részletek
Izgalmas, de fölényes KHTK győzelem

Izgalmas, de fölényes KHTK győzelem

2016. május 8. 08:45

A végeredményt nézve kiütéses, de annál nehezebb győzelmet ért el a Kiskunfélegyházi HTK a Baja ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában. A félegyháziak jó ütemben szerezték a gólokat, kiegyenlített első félidő utolsó perceiben jutottak előnyhöz (1-0). A vezetést kis szerencsével ugyan, de megtartottak a második félidő közepéig. A kitámadó vendégek kihagyott helyzetei megbosszulták magukat, a KHTK három látványos, szép gólt szerzett az utolsó bő negyed órában (4-0). A bajnokságot továbbra is a félegyháziak vezetik, előnyük egy pont a Kecskemétet legyőző Tiszakécske előtt.

Részletek
Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

Hét kilós amur és 135 kilónyi hal akadt horogra - videóval

2016. május 8. 16:05

Napos idő, mérsékelt szél várta a résztvevőket május 7-én a Balog Tanyán megrendezett évadnyitó 6 órás horgászversenyen. A visszatérő „vendégek” mellett Csongrádról és Kecskemétről érkeztek pecások. A szerencse ezúttal is forgandó volt, akadt akinek üres maradt a hálója, míg a legjobban teljesítők 10 kilogramm fölött fogtak. Az elsőséghez 13,57 kilogrammnyi hal kellett, ezt Csákvári Róbert teljesítette. A legnagyobb halat Seres Rudolf emelte ki, horgára 7,4 kilogrammos amur akadt. A kifogást körülbelül 45 percnyi „fárasztás” előzte meg. A versenyzők 6 óra alatt 135,66 kiló halat fogtak.

Részletek
Lakiteleken győztek a labdarúgók

Lakiteleken győztek a labdarúgók

2016. május 7. 18:00

Folytatták remeklésüket a megyei II. osztályú bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK II. focistái. Május 7-én, a 26. fordulóban Lakiteleken szerezték meg a három pontot. Az együttes visszavágott az őszi 3-1-es vereségért, a hazaiak hiába szerezték meg a vezetést a 33. percben, a 36. minutumban Borsi Sándor kiegyenlített (1-1). Ezt követően már csak egy találat született, a mindent eldöntő gólt Szabó Tamás érte el a 78. percben (2-1). A félegyháziak legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csupán a városi derbin veszítettek pontokat. A forma biztató a bajnoki hajrára nézve, a hátralévő négy mérkőzéséből a KHTK II. hármat hazai környezetben játszik.

Részletek
Megvan a dobogó

Megvan a dobogó

2016. május 7. 17:00

Két fordulóval a szezon vége előtt bebiztosították harmadik helyüket a Kiskunmajsai Mókusok, akik a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 16. fordulójában a negyedik helyezett Mórahalmot győzték le 5-2-re. Ezzel eldőlt, hogy az első háromban végeznek és az eredmények szerencsés alakulásával akár feljebb is kapaszkodhatnak. A mérkőzés jól alakult a Mókusok számára, a szünetben már 3-0-ra vezettek, a vendégek erejéből csupán a szépítésre futotta a hajrában (5-2). A csapatból Zsadányi Szilvia és Szabó Edina Éva duplázott, Dobák Szabina egyszer volt eredményes.

Részletek
Félegyházán játszottak a vízilabdázók

Félegyházán játszottak a vízilabdázók

2016. május 11. 09:00

A tavasz és a strandszezon beköszöntével első alkalommal játszott hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület. Május 7-én a Vidék Bajnokság gyerek II. korcsoportjának 4. fordulóját rendezték meg a kinti medencében. Segített a hazai pálya a jó eredmény elérésében, a veresegyházi Octopus Búvár - és Vízilabda Egyesületet izgalmas mérkőzésen múlták felül 13-12-re. A nagyváradi Dinamo Prosper Oradea ezúttal is kemény falatnak bizonyult, mindhárom pontot elvitte Félegyházáról. A "kék csoport" alapszakasza június 4-én Nyíregyházán zárul.

Részletek
4 hónap van még hátra a paralimpiáig

4 hónap van még hátra a paralimpiáig

2016. május 7. 11:40

Az első dél-amerikai paralimpia Rióban szeptember 7-én, tehát 4 hónap múlva kezdődik. A K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete összegyűjtötte a legérdekesebb számokat a nagy megmérettetésről.

Részletek
Kitörési lehetőséget ad a sport

Kitörési lehetőséget ad a sport

2016. május 8. 09:30

Két fiatal félegyházi tehetség ökölvívó pályafutását követi nyomon, támogatja a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Buza Flórián elnök gyakran meglátogatja a sportolók családját, biztatja, kitartásra buzdítja a fiatalokat. Ajtai József 19 évesen élete nagy lehetőségére készül, június 11-én New Yorkban - a Profibox Promotion versenyzőjeként - a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Zou Shiming ellen lép ringbe a WBO légsúlyú Interkontinentális bajnoki címéért. A félegyháziak másik tehetsége Kontrecz Márk még csak 18 éves, de már az Erdei Zsolt vezette Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendéke. Amatőr pályafutása sikerekkel teli, junior Európa-bajnoki bronzérmesként esélye nyílt az olimpiai részvételre, amihez Oroszországban szerezheti meg a kvótát. Mindketten a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályában kezdték pályafutásukat. Ajtai József 2015-ben állt profinak, azóta 15 győzelem mellett kétszer szenvedett vereséget. Kontrecz Márk (64 kg.) az amatőrök között élete álmát, az olimpiai kijutást érheti el. Ezzel nagybátyja, Mizsei György nyomdokaiba léphet, aki utolsó félegyházi olimpikonként bronzérmet szerzett az 1992-es olimpián.

Részletek