Zsebben a második hely

Zsebben a második hely

2016. április 5. 14:00

Értékes két pontot szerzett Szegeden a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola férfi felnőtt csapata az NB I. keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában április 2-án. A második helyezett félegyháziak ősszel 9-9-re végeztek itthon a Szeged AC II. ellen, most 12-6-re nyertek. Elsősorban Korponai Zoltán és Pengő Gábor remekelt, a páros megnyerését követően mind a négy egyéni partijukon győztek. Erdélyi Szabolcs ezúttal két pontot, míg Varga Károly egy játékot nyert. A bajnokság április 16-án zárul, 11 órától az ATSK Szegedet fogadja a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola.

Részletek
Hatgólos előnyről buktak a megyei kézisek

Hatgólos előnyről buktak a megyei kézisek

2016. április 5. 12:00

Közel állt a bravúrhoz a második helyezett Kecel otthonában, ahol hat góllal is vezetett, végül 22-21-re kikapott a Félegyházi Kézilabda SC megyei férfi csapata a bajnokság 17. fordulójában. Az FKSC biztató játékot nyújtott az első félidőben, de mint idén már több alkalommal most is balszerencsésen veszített pontokat. A játék mindenesetre biztató, a férfi együttes többre is érdemes a 8. helynél. A megyei női csapat ugyancsak pályára lépett a 17. fordulóban. Ősszel 19-13-ra legyőzte a Miklós KC-t, most visszavágtak a hazaiak, akik 22-18-as sikerükkel első pontjaikat szerezték meg a bajnokságban.

Részletek
Elszalasztott esély

Elszalasztott esély

2016. április 5. 09:55

Nem tudták kihasználni a Kiskunhalasi FC pontvesztését, hatpontos találkozót buktak el az idénynyitón a Kiskunmajsai Mókusok a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 11. fordulójában április 3-án. Előzetesen az első hely sem tűnt távolinak a Mókusoknak, akiknek a felzárkózáshoz le kellett volna győzniük az ugyancsak a bajnoki címért küzdő Akasztói Focisulit. A mérkőzést tartalékos összeállításban kezdték a Mókusok, a hiányzókat nem tudták megfelelően pótolni. A vendégek ezt kihasználva a szünetben két góllal vezettek és némi meglepetésre fölényesen, 4-0-ra nyertek. A Mókusok szezonbeli első vereségüket szenvedték el, hátrányuk négy pontra nőtt az Akasztó és a Kiskunhalas mögött.

Részletek
Idénynyitó teniszverseny

Idénynyitó teniszverseny

2016. április 5. 08:30

Nagy sikerrel és remek hangulatban zajlott le a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub idei első versenye április elején. Rekord létszámú 17 fős mezőny 6 körben mérte össze erejét, tudását és kitartását. Hihetetlen szoros végjáték alakult ki, hat játékos állt holtversenyben az első helyen, így a nyert játékok összeszámolását és a helyosztó mérkőzéseket követően alakult ki a végeredmény. A győzelmet ifj. Patkós Zoltán szerezte meg.

Részletek
Tiszaalpáron maradt a három pont

Tiszaalpáron maradt a három pont

2016. április 3. 20:55

Balszerencsés mérkőzésen az utolsó percben elért öngóllal maradt alul Tiszaalpáron a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában. A félegyháziaknak nem sikerült a visszavágás az őszi 2-0-ás vereségért, emellett a tabellán is hátrébb csúsztak, eltávolodtak a közvetlen élmezőnytől. A rapszodikusan teljesítő együttesnek mindössze egy döntetlenje van 21 kör után, 11 győzelem mellett 9 alkalommal szenvedett vereséget. 37 ponttal a 7. helyen áll a bajnokságban, míg a Tiszaalpár a győzelemmel megerősítette 11. pozícióját.

Részletek
Fájó ötös Nyárlőrincen

Fájó ötös Nyárlőrincen

2016. április 3. 20:20

Alaposan visszavágott az őszi 2-0-ás vereségért a Nyárlőrinci LSC a Kiskunfélegyházi Vasutasnak a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában. A félegyháziak az előző kör biztató játéka ellenére méretes zakóba szaladtak bele. A Nyárlőrincnek Bera András, Bali Gábor, Mohácsi Marcell és László Csaba szállította a gólokat. A szünetben már kettő volt a különbség, a vége 5-0-ás hazai siker lett. A félegyháziakra a következő fordulóban szintén nehéz ellenfél vár, a még veretlen és éllovas Városföldet fogadják.

Részletek
52 gólt dobott a kézilabdacsapat - videóval

52 gólt dobott a kézilabdacsapat - videóval

2016. április 4. 10:10

Alaposan megszórta ellenfelét az NB II dél-keleti csoportjának éllovasa, a Kiskunfélegyházi HTK a férfi kézilabda bajnokság 17. fordulójában. Az utolsó helyezett Karcag legyőzése nem okozott gondot a félegyháziaknak, előzetesen fölényes sikerre lehetett számítani, hiszen ősszel is 20 gól volt a különbség (43-23). A mostani mérkőzés még fölényesebben alakult, szűk félóra után 26-7-re vezetett a KHTK. A félegyháziak támadójátékával nem tudtak mit kezdeni a vendégek, számtalan lehetőség adódott a hazai csapat előtt, a játékosok meg sem állt 52 gólig (52-26). Gólarány javító győzelmével a KHTK továbbra is első. A következő körben a jóval nehezebb diónak ígérkező Mezőtúr otthonába utaznak a félegyháziak.

Részletek
Jó úton halad a torna népszerűsítése - videóval

Jó úton halad a torna népszerűsítése - videóval

2016. április 3. 12:05

Kiválóan sikerült a Matolay Nemzetközi Emlékverseny megrendezése, aminek április 2-án és 3-án a félegyházi Kész Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. A szervezéssel dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a nemzet sportolója is elégedett volt. A versenyen sztárvendégként Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka is ellátogatott városunkba. Mindketten a torna népszerűsítését, a körülmények javulását emeleték ki, aminek fontos lépcsője az utánpótlásbázis kibővítése.

Részletek
Újra élen a KHTK!

Újra élen a KHTK!

2016. április 2. 19:45

Sok helyzetet, élvezetes játékot, gólokban gazdag mérkőzést láthatott a publikum április 2-án, a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában. A Kiskunfélegyházi HTK az utolsó helyezett Soltvadkertet fogadta. A szünetben már 3-1-re vezettek, a második félidő alapján akár 5-6 góllal is nyerhettek volna, végül megismételve az őszi eredményt 4-1-re győztek. A KHTK lélektanilag fontos sikert aratva visszavette a vezetést a bajnokság élén, a Tiszakécske ugyanis értékes két pontot veszítve gól nélküli döntetlenre végzett hazai pályán a Kecellel.

Részletek
Tornászok vették birtokba a sportcsarnokot

Tornászok vették birtokba a sportcsarnokot

2016. április 2. 15:50

A Magyar Torna Szövetség égisze alatt április 2-án és 3-án között Kiskunfélegyházán rendezik meg a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt, amelyre a magyarokon kívül külföldről is érkeztek tornászok. Az emlékverseny egyben a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulója, valamint a riói olimpia kvalifikációs versenysorozatának fontos állomása. Olyan hírességek is részt vesznek a rendezvényen, mint a 2012-es londoni olimpikon Böczögő Dorina és Makra Noémi. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a MOB alelnöke.

Részletek