Egy Nap a Nőkért!

Egy Nap a Nőkért!

2015. március 2. 14:40

A Kecskeméti Katona József Múzeum és tagintézményei csatlakoztak az EMMI Család- és Népesedéspolitikai, valamint a Kultúráért felelős helyettes államtitkárainak felhívásához. Ennek szellemében 2015. március 8-án, vasárnap minden felnőtt korú hölgy látogató számára 50%-os kedvezményes látogatást biztosítanak.

Részletek
Hírös Agóra - kérdőív az intézményről

Hírös Agóra - kérdőív az intézményről

2015. február 25. 13:25

Egy kérdőív kitöltését kéri a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ. Arra biztatják Önöket, hogy segítsék a Hírös Agóra multifunkcionális közösségi központ későbbi eredményességét azzal, hogy válaszolnak néhány kérdésre: a kérdőív kitöltése csak néhány percet vesz igénybe.

Részletek
Weöres Sándor szavalóversenyt hirdet a könyvtár

Weöres Sándor szavalóversenyt hirdet a könyvtár

2015. február 23. 15:00

Intézményünk Weöres Sándor városi szavalóversenyt hirdet alsó- és felső tagozatos diákok számára. Jelentkezni iskolánként és osztályonként egy-egy fővel lehet. A versenyen egy magyar költő szabadon választott versével lehet indulni, az életkori sajátosságok figyelembevételével.

Részletek
A költő visszatér

A költő visszatér

2015. február 22. 16:10

A 10 évvel ezelőtti első bemutatóra is emlékezve, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén, március 14-én a Félegyházi Táncszínház ismét bemutatja "A költő visszatér” című rockoperát. Az ingyenesen látogatható előadás 19 órakor kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Részletek
A maratoni Wass Albert-felolvasó ma már szépirodalmi ünnep Félegyházán

A maratoni Wass Albert-felolvasó ma már szépirodalmi ünnep Félegyházán

2015. február 21. 19:30

Kiskunfélegyházán először – Gulyás László kezdeményezésére - 2010-ben szólaltak meg a felolvasó maraton keretében Wass Albert és a nagy magyar írók (köztük Móra Ferenc és Petőfi Sándor) művei. Idén február 20-án 18 órakor kezdődött a városi könyvtárban a Wass Albertre emlékező felolvasó-est, amelynek keretében közel 200 felnőtt és fiatal idézte a magyar irodalom remekeit.

Részletek
A változatosság gyönyörködtet

A változatosság gyönyörködtet

2015. február 16. 20:00

A Kecskeméti Fotókör vendégeskedik egy kiállítással Kiskunfélegyházán a művelődési központban. A február 13-án megnyílt tárlaton 11 alkotó mutatja be az elmúlt két év legjobb alkotásait. A "Fénycsapdák" címet viselő kiállításon a kör vezetője, Nagy Krisztián köszöntötte az érdeklődőket és félegyházi fotós barátaikat.

Részletek
Elbúcsúztak a télboszorkától

Elbúcsúztak a télboszorkától

2015. február 16. 18:00

A művelődési központban már nem a hagyományteremtés, sokkal inkább a hagyományőrzés a célja a farsangi rendezvénynek. A félegyházi gyerekek és szüleik ugyanis megszokhatták, hogy hosszú évek óta várják őket ebben az időszakban egy kis kézműveskedésre, érdekes játékokra, közös mulatságra. Így volt ez idén február 13-án is.

Részletek
Millenniumi hangulatot teremtettek a könyvtárban

Millenniumi hangulatot teremtettek a könyvtárban

2015. február 16. 17:30

A millenniumi kiállításról, illetve az ünnepségsorozat keretében felállított városligeti néprajzi faluról szólt a Kulturális Szalon legutóbbi előadása a városi könyvtártban. A különleges néprajzi bemutatóról Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója elmondta, hogy megszervezése és bemutatása a mai napig meghatározó jelentőséggel bír a kutatók számára. Az ezredéves évfordulóra ugyanis olyan gyűjteményt hoztak össze, amely bemutatta a korabeli Magyarország nemzetiségeit, életmódjukat és építészeti szokásaikat. Tudományosságában, módszertanában máig mérvadó.

Részletek
A gavallérok ma is köztünk élnek

A gavallérok ma is köztünk élnek

2015. február 16. 11:30

A mai társadalomban is jelen van a nagyzolás, a flancolás, ugyanúgy, mint száz évvel ezelőtt. Azt is tapasztalhatjuk, hogy gyakran a látszat és a valóság között szakadék tátong. Ezekről a jelenségekről beszélt Szabó Imre László filozófus Mikszáth Kálmán „A gavallérok” című kisregényét bemutatva a Könyvek klubja legutóbbi foglalkozásán.

Részletek