Csongrádi versmondók a könyvtárban

Csongrádi versmondók a könyvtárban

2016. február 5. 13:30

Csütörtökön este, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Csongrádi Versmondók Köre mutatta be Litánia című műsorát. A rendezvényt Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgató asszonya nyitotta meg, majd köszöntötte az ének- és versmondókat Csák Lászlót, Pozsár Ferencet, Surján Attilát, Varga Nándort és Varga Zsuzsannát.

Részletek
Nemzeti színház lesz a kecskeméti?

Nemzeti színház lesz a kecskeméti?

2016. február 4. 11:40

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti Katona József Színház számára Cseke Péter igazgató, Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi tanár - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak. Szerinte a színháznak ma sem kell versenyeznie a rádióval, a filmmel és a televízióval, mivel teljesen más élményt ad. A vidéki színházak nagy fejlődésen mentek át az elmúlt évtized során, a nagy teátrumok általában megújulva, de a közönség kezét soha el nem engedve játszanak, így ma is telt házzal futnak az előadások.

Részletek
Virágzó kultúrát dúltak fel a bugaci homokon

Virágzó kultúrát dúltak fel a bugaci homokon

2016. január 31. 14:30

Kőházakból épült, több kilométer hosszú, jómódú település, halastavak, gyümölcsök, tekintélyt parancsoló bazilika és hatalmas szerzetesi kolostor ékesítette a tatárdúlásig a bugaci tájat. Mindez egy három éve folyó ásatás során derült ki, ahol a régészeknek sikerült megelőzniük a fémdetektorral kutató műkincstolvajokat. A több száz, nemesfémből készült vagy aranyozott, tűzzománccal ékesített műalkotás közül is kiemelkedik egy lelet, amely Szent Péter hamvaihoz kapcsolódhat.

Részletek
Népzene, kicsit másként…

Népzene, kicsit másként…

2016. január 29. 11:30

A városi könyvtár Hattyúházi Folk Esték című sorozatának ezúttal a hódmezővásárhelyi Ördögfű Zenekar volt a vendége. Kállainé Vereb Mária köszöntője után a koncertet Zsirmik István, az est házigazdája nyitotta meg. Bemutatta az együttest és a sokak számára érdekes Ördögfű elnevezést boncolgatta.

Részletek
Salátamustra a könyvtárban

Salátamustra a könyvtárban

2016. január 28. 15:30

Az egészséges ételeké, a salátáké és a csíráké volt a főszerep a Hattyúházban. Az érdeklődők a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Éljünk egészségesen! című sorozatának újabb előadásán vehettek részt. Ez alkalommal Gyarmati Mihályné, az Oltalom alapítvány munkatársa a Saláták készítéséről tartott előadást.

Részletek
A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák

A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák

2016. január 27. 17:30

Örömteli találkozások, beszélgetések, minőségi idő eltöltése gyermekeinkkel könyvek között, játékosan. Ez lehet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjának a mottója is, hiszen mindez jellemző a Betűbölcsiben szervezett alkalmakra.

Részletek
Vers- és prózaíró pályázat

Vers- és prózaíró pályázat

2016. január 28. 09:30

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A pályaművek témája kötetlen. Eddig még nem publikált művekkel pályázhatnak Kiskunfélegyháza és kistérségének lakói, valamint Bács-Kiskun megye alkotókedvű „tollnokai”. Egy pályázó, csak egy jeligéhez tartozó pályaművet adhat be.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. január 27. 09:30

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is

A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is

2016. január 22. 11:30

2014. március 21-én vetítették le a félegyházi Petőfi Moziban az első filmet. Az indulás évében 40 ezer néző ült be az előadásokra, tavaly, az első teljes esztendőben 36 ezer volt a nézőszám – tudtuk meg Reményi Richárdtól, a filmszínház üzemeltetőjétől, aki ezzel az évi 30-40 ezres nézettséggel számol hosszú távon.

Részletek