A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák

A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák

2016. január 27. 17:30

Örömteli találkozások, beszélgetések, minőségi idő eltöltése gyermekeinkkel könyvek között, játékosan. Ez lehet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjának a mottója is, hiszen mindez jellemző a Betűbölcsiben szervezett alkalmakra.

Részletek
Vers- és prózaíró pályázat

Vers- és prózaíró pályázat

2016. január 28. 09:30

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A pályaművek témája kötetlen. Eddig még nem publikált művekkel pályázhatnak Kiskunfélegyháza és kistérségének lakói, valamint Bács-Kiskun megye alkotókedvű „tollnokai”. Egy pályázó, csak egy jeligéhez tartozó pályaművet adhat be.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. január 27. 09:30

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is

A Star Wars vitte a pálmát Félegyházán is

2016. január 22. 11:30

2014. március 21-én vetítették le a félegyházi Petőfi Moziban az első filmet. Az indulás évében 40 ezer néző ült be az előadásokra, tavaly, az első teljes esztendőben 36 ezer volt a nézőszám – tudtuk meg Reményi Richárdtól, a filmszínház üzemeltetőjétől, aki ezzel az évi 30-40 ezres nézettséggel számol hosszú távon.

Részletek
Jó termést jósoltak

Jó termést jósoltak

2016. január 19. 11:40

Határainkon túlról is érkeztek borrendek Ópusztaszerre, hogy egy hagyománytisztelő találkozás alkalmával együtt ünnepeljék a magyar bort. A rendezvény fő momentuma idén is a Vince-vessző metszése, majd az idei évre várható termés megjóslása volt, mely jó bort, bőséges szőlőtermést ígér. A Vince-napi vesszővágás alkalmából új kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban „Nemzeti italunk: a fröccs” címmel.

Részletek
Együtt imádkoznak az egységért

Együtt imádkoznak az egységért

2016. január 19. 07:30

Hétfőn kezdődött az idei ökumenikus egyetemes imahét, amelyet országszerte megtartanak a keresztények. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben istentiszteleteket tartanak, és a keresztények egységéért imádkoznak. Kiskunfélegyházán három napos rendezvénysorozat keretében találkoznak a keresztény gyülekezetek.

Részletek
Házasság hete, nem csak házasoknak

Házasság hete, nem csak házasoknak

2016. január 15. 15:30

2008-tól Magyarországon a Házasság Hete rendezvénysorozatot minden év februárjában megtartják. Ezzel a házasság fontosságára szeretnék felhívni figyelmet. Idén városunkban a katolikus egyházközségek által szervezett rendezvénysorozathoz a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott. A könyvtárban február 9-étől különleges meglepetésekkel és akciókkal várják az olvasókat.

Részletek
Móra felolvasónapot hirdet a könyvtár

Móra felolvasónapot hirdet a könyvtár

2016. január 15. 13:30

Február 8-a városunk szülöttjének, Móra Ferenc író, városunk díszpolgára, muzeológus halálának évfordulója. Ennek kapcsán - folytatva a hagyományokat - a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár 6 órás Móra felolvasónapot hirdet a város általános iskolásai, valamint a hatosztályos gimnázium 7. és 8. osztályos diákjai számára február 5-én, pénteken 10 és 16 óra között. A rendezvény díszvendége Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája és Jenesné Móra Zsuzsa, Móra István dédunokája lesz.

Részletek
Betűbölcsi 2016-ban is

Betűbölcsi 2016-ban is

2016. január 13. 07:30

Új év – új megbeszélni való témák a Betűbölcsiben. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ebben az esztendőben is várja az anyukákat, babákat, szülőket baba-mama klubjába, ahol sok fontos információval gazdagodhatnak az édesanyák. A Betűbölcsi alkalmait kéthetente tartják, keddenként.

Részletek
Kiállítás az érzelmek kiszámíthatatlan természetéről

Kiállítás az érzelmek kiszámíthatatlan természetéről

2016. január 12. 10:00

Egy friss, a művészet új lehetőségeit, irányzatát bemutató tárlat nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában január 8-án. Kis Judit itermédiaművész bemutatóján Kovács-Csonka Szilvia intézményvezető köszöntése után Soós Andrea kurátor ajánlotta az alkotásokat az érdeklődők figyelmébe. A február 3-áig megtekinthető tárlat csak a hozzá tartozó filmbemutatóval válik teljes értékűvé. Éppen ezért, ezúttal érdemes előre jelezni a látogatói szándékot.

Részletek