Objektíven látja a világot

Objektíven látja a világot

2016. február 8. 11:30

A Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában február 5-én, pénteken egy különleges kiállítás megnyitójára került sor. A kiskunfélegyházi születésű Horváth Péter fotóit mutatták be a művészetkedvelő érdeklődők számára.

Részletek
Farsang van most ne feledd el, maskarádat fürgén vedd fel!

Farsang van most ne feledd el, maskarádat fürgén vedd fel!

2016. február 7. 18:00

A farsang nem csak a gyerekek ünnepe, hanem a felnőtteké is. Még jobb, ha az egész család részt vesz a kicsik örömében. Ezért a Petőfi Sándor Városi könyvtárban a már hagyományossá vált Családi szombat délelőttöt most a farsang jegyében rendezték meg, ahol a kicsik és szüleik együtt szórakozhattak.

Részletek
Emléknapokkal tisztelgett a szülőváros

Emléknapokkal tisztelgett a szülőváros

2016. február 7. 07:30

Móra Ferenc halálának évfordulójára emlékezve, minden évben február elején Móra Ferenc Emléknapokat tartanak Kiskunfélegyházán. Idén erre a rendezvénysorozatra február 5-e és 9-e között került sor, melyet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Móra Ferenc Társaság vett a szárnyai alá.

Részletek
Örök kérdés: A film, vagy a könyv a jobb?

Örök kérdés: A film, vagy a könyv a jobb?

2016. február 6. 09:30

Sokan mondják, és már-már közhellyé is vált, hogy „a könyv mindig jobb, mint a film!” Többen szeretik bevetni a fantáziájukat és arra esküsznek, hogy nagyobb élmény elképzelni a szereplőket és a történetet, mint megnézni egy más valaki által megálmodott verziót. Azonban mi van akkor, ha a film készült el előbb, és ezután írták meg a könyvet? Valóban sikeresebbek a könyvek a filmeknél? Vagy a mozi varázsolja el jobban a fiatalokat? Ezekre a kérdésekre próbáltam megtalálni a választ, a kiskunfélegyházi fiatalok segítségével.

Részletek
Csongrádi versmondók a könyvtárban

Csongrádi versmondók a könyvtárban

2016. február 5. 13:30

Csütörtökön este, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Csongrádi Versmondók Köre mutatta be Litánia című műsorát. A rendezvényt Kállainé Vereb Mária a könyvtár igazgató asszonya nyitotta meg, majd köszöntötte az ének- és versmondókat Csák Lászlót, Pozsár Ferencet, Surján Attilát, Varga Nándort és Varga Zsuzsannát.

Részletek
Nemzeti színház lesz a kecskeméti?

Nemzeti színház lesz a kecskeméti?

2016. február 4. 11:40

Nemzeti színházi besorolást szeretne a kecskeméti Katona József Színház számára Cseke Péter igazgató, Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi tanár - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak. Szerinte a színháznak ma sem kell versenyeznie a rádióval, a filmmel és a televízióval, mivel teljesen más élményt ad. A vidéki színházak nagy fejlődésen mentek át az elmúlt évtized során, a nagy teátrumok általában megújulva, de a közönség kezét soha el nem engedve játszanak, így ma is telt házzal futnak az előadások.

Részletek
Virágzó kultúrát dúltak fel a bugaci homokon

Virágzó kultúrát dúltak fel a bugaci homokon

2016. január 31. 14:30

Kőházakból épült, több kilométer hosszú, jómódú település, halastavak, gyümölcsök, tekintélyt parancsoló bazilika és hatalmas szerzetesi kolostor ékesítette a tatárdúlásig a bugaci tájat. Mindez egy három éve folyó ásatás során derült ki, ahol a régészeknek sikerült megelőzniük a fémdetektorral kutató műkincstolvajokat. A több száz, nemesfémből készült vagy aranyozott, tűzzománccal ékesített műalkotás közül is kiemelkedik egy lelet, amely Szent Péter hamvaihoz kapcsolódhat.

Részletek
Népzene, kicsit másként…

Népzene, kicsit másként…

2016. január 29. 11:30

A városi könyvtár Hattyúházi Folk Esték című sorozatának ezúttal a hódmezővásárhelyi Ördögfű Zenekar volt a vendége. Kállainé Vereb Mária köszöntője után a koncertet Zsirmik István, az est házigazdája nyitotta meg. Bemutatta az együttest és a sokak számára érdekes Ördögfű elnevezést boncolgatta.

Részletek
Salátamustra a könyvtárban

Salátamustra a könyvtárban

2016. január 28. 15:30

Az egészséges ételeké, a salátáké és a csíráké volt a főszerep a Hattyúházban. Az érdeklődők a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Éljünk egészségesen! című sorozatának újabb előadásán vehettek részt. Ez alkalommal Gyarmati Mihályné, az Oltalom alapítvány munkatársa a Saláták készítéséről tartott előadást.

Részletek