Jubileumi kiállítás nyílt a szakmaköziben

Jubileumi kiállítás nyílt a szakmaköziben

2015. november 29. 15:30

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete november 27-én a szakmaköziben. Az intézmény jubileumi rendezvényén Rókus Tibor intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Kertész Jánosné Rozika, aki mintegy 30 évig volt az intézmény vezetője, a Szakmaközi Művelődési Ház eddigi történetét ismertette részletesen, majd Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg a Holló László Képzőművész Kör és a Móra Ferenc Gimnázium rajz szakkörének ünnepi kiállítását.

Részletek
Befejeződtek a városi mesemondó verseny elődöntői

Befejeződtek a városi mesemondó verseny elődöntői

2015. november 26. 13:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban rendezték meg Az én népmesém mesemondó verseny utolsó elődöntőjét. Ezen az alkalmon a legkisebbek is megmutathatták azt, hogy a meséket nem csak a nagyok, de a kicsik is el tudják úgy mesélni, hogy mindenkinek eláll a lélegzete. Ebben a korban talán nincs még olyan nagy izgalom, vagy megfelelni vágyás, a gyerekek teljesen átérzik a meséjüket és a mese szárnyán szállnak ők is, mint a hallgatók.

Részletek
X. Kecskemét Fringe

X. Kecskemét Fringe

2015. november 24. 08:20

2016-ban 10., jubileumi évéhez érkezik a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon összművészeti fesztiválja. Több napon, több helyszínen, szerkesztett műsorok keretében kínálnak bemutatkozási lehetőséget a 14-30 éves alkotóknak minden művészeti ágban. A rendezvény előreláthatólag 2016. március 17-e és 20-a között zajlik. Nevezési díj nincs, regisztrálni a www.kio.hu weboldalon lehet január 20-áig.

Részletek
Az én népmesém

Az én népmesém

2015. november 19. 17:40

Közeledik Az én népmesém elnevezésű mesemondó találkozó döntője. Már csak egyetlen elődöntő választja el a legjobb mesemondókat a verseny végétől. November 18-án rendezték meg az utolsó előtti elődöntőt, amelyen a harmadikosok és negyedikesek mutatták be meséiket. A nagyszámú jelentkezés miatt, ez alkalommal ugyancsak szükség volt a verseny két helyszínen való lebonyolítására.

Részletek
A mi Petőfink

A mi Petőfink

2015. november 20. 15:30

Még októberben hirdette meg a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Emlékbizottság „A mi Petőfink” című kétfordulós játékos vetélkedőt a kiskunfélegyházi és a járási általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára. Iskolánként 4 fős csapatok jelentkezhettek a megmérettetésre.

Részletek
A Gömböcöt boncolgatták

A Gömböcöt boncolgatták

2015. november 19. 11:30

November 17-én került sor a városi könyvtárban a már hagyományossá vált olvasókör újabb találkozójára. A rendezvény célja, hogy a könyvtár vendégeit, látogatóit megismertesse a modern világirodalom remekeivel, novelláival, rövid elbeszéléseivel és, hogy örömmé tegye az olvasást.

Részletek
Gasztrokaland a könyvtárban

Gasztrokaland a könyvtárban

2015. november 19. 07:30

Egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásra került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvényen megtekinthették, hogyan kell egészségesen elkészíteni egyes ételeket. Bemutatták a pástétomok, szendvicskémek készítésének a fortélyait, méghozzá úgy, hogy azok elkészítésével minél több ásványi anyaghoz és vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Az előadó Gyugel Róbert volt, aki az Oltalom alapítvány munkatársaként sok érdekes információt osztott meg az érdeklődőkkel.

Részletek
Az én népmesém

Az én népmesém

2015. november 17. 11:30

November 16-án tartották „Az én népmesém” elnevezésű mesemondó találkozó harmadik elődöntőjét a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Ezen az elődöntőn összesen hú diák vett részt. A város 5. osztályos tanulói mondhatták el kedvenc népmeséiket. Ez alkalommal a verseny két helyszínen zajlott egy időben.

Részletek