Újesztendei legenda

Újesztendei legenda

2015. december 31. 07:30

Piroska István nyugalmazott tanár küldte el nekünk az alábbi, Petőfiről szóló írást, amelyre színháztörténeti kutatásai során talált rá az 1922. évi Aradi Közlönyben. Nagy szeretettel tesszük közzé.

Részletek
Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat!

Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat!

2015. december 26. 10:00

Isten ajándékának megértésére és kibontakoztatására kérte a híveket Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ünnepi szentmiséjén a szombathelyi székesegyházban december 25-én. Homíliáját az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.

Részletek
Fúvósaink népszerűsége töretlen

Fúvósaink népszerűsége töretlen

2015. december 24. 09:30

A félegyháziak töretlen rajongással övezik fúvósainkat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy december 19-én és 20-án is megtelt a Kossuth Szakiskola sportcsarnoka karácsonyi koncertjükön. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági és Koncert Fúvószenekar igyekezett is meghálálni a szeretetet azzal is, hogy repertoárjában népszerű dallamokat szólaltatott meg. Sőt egy félegyházi ősbemutatóval is meglepték közönségüket.

Részletek
Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

2015. december 15. 10:15

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján december 18. és január 4. között az M3 minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz fogható. Mindemellett a csatorna élő műsora a több mint egymillió letöltéssel rendelkező MinDig TV Applikációban is elérhető lesz.

Részletek
Betűbölcsi, angolul

Betűbölcsi, angolul

2015. december 14. 17:30

Vidám, zenés foglalkozást tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában, a Gyermekbirodalomban. A Betűbölcsi vendége ezúttal a sokoldalú óvoda- és gyógypedagógus, a kiskunfélegyházi születésű Maria Bloom volt.

Részletek
20 éves Zenebarátok

20 éves Zenebarátok

2015. december 14. 16:15

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa idén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A dalos közösség minden évben adventi hangversennyel járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Idén december 13-án a Szent István-templomban csendültek fel a klasszikus dallamok Szatmári Imre vezényletével, amelyekkel a Magyar Kórusok Napjára is emlékeztek. Zongorán közreműködött Bolla Julianna.

Részletek
Ajándékkönyv születésnapra

Ajándékkönyv születésnapra

2015. december 13. 13:30

Ha születésnap, akkor könyv. Legalábbis a Parakletos kiadónál. Ugyanis fennállásuk 25. évfordulóját is egy különleges összefoglaló könyv kiadásával ünnepelték meg, melynek a Láttuk az eget címet adták. A bolti forgalomban nem kapható kiadvány összefoglalja az elmúlt 25 év munkáját.

Részletek
A könyvtárban lenni jó

A könyvtárban lenni jó

2015. december 11. 07:30

A Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola 3. b osztályos tanulói folyamatosan látogatják a Petőfi Sándor Városi könyvtárat. Ez alkalommal Czibolya Szilvia könyvtáros foglalkozására érkeztek, ahol karácsonyra hangoló adventi kézműves foglalkozáson vehettek részt. Az óra keretében beszélgettek az adventi időszak fontosságáról, az ünnepi magyar népszokásokról, és még a Hókirálynők című mesét is megtekintették.

Részletek