Folytatódik a „Közösségépítő Kultúránk” programsorozat

Folytatódik a „Közösségépítő Kultúránk” programsorozat

2021. június 15. 12:00

Az elmúlt év érdeklődésére és társadalmi támogatottságára építve a Nemzeti Művelődési Intézet idén is meghirdeti a „Közösségépítő Kultúránk” előadó-művészeti programsorozatot együttműködő partnereivel. A másfél hónapig tartó programsorozat alatt a kapcsolódó helyszíneken mintegy húszezer ember részesülhet a komplex művészeti és közösségi esemény élményeiből. A lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet színhelyek mellett idén már a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéből is ízelítőt kapnak a látogatók.

Részletek
Bencsik László fotókiállítása az Ágyúban

Bencsik László fotókiállítása az Ágyúban

2021. június 8. 18:00

Bencsik László "FEL!" című kiállítása méltó és stílusos felütése az AGYÚ féléves zárás utáni újabb fejezetének. A vendégek a rendelt italok elkészítése alatt látogathatják az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett a kiállítást, amely a tekinteteket Kiskunfélegyháza égboltjára és annak hasát csiklandozó épületeire irányítja.

Részletek
Könyvbemutató, gyermekeknek

Könyvbemutató, gyermekeknek

2021. június 9. 14:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár gyermekbirodalmában mutatta be Miklya Luzsányi Mónika a Rozmaring és Tarack viselkedni tanul című könyvét, amely a napokban érkezett meg a Móra Kiadó nyomdájából. A Dózsa és a Móra óvodák nagycsoportosai lelkes énekléssel fogadták az írónőt. A bemutató során Mónika és a könyvtár munkatársai részleteket olvastak fel a mesekönyvből, amit a gyerekek tapssal köszöntek meg, majd több kérdést is feltettek a szerzőnek.

Részletek
Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken kiállítás a Hattyúházban

Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken kiállítás a Hattyúházban

2021. június 8. 08:00

Június 1-jén a Félegyházáról indultak előadás-sorozat keretében nyílt meg prof. dr. Tóth Csaba egyetemi tanár, urológus 17 tablóból álló fotókiállítása a városi könyvtár rendezvény- és kiállítótermében. A „Madarak fotókon és nemzetközi bélyegeken” címet viselő tárlatot a Félegyházáról elszármazott kiváló orvos a saját fotóiból és bélyeggyűjteményéből állította össze. Elmondása szerint egyedülálló ez az anyag, hiszen tudomása szerint nincs még egy kiállítás, amely párhuzamosan jelenítené meg ily módon a madarakat.

Részletek
Talpra Magyar! – sajtótájékoztató Kiskőrösön a Petőfi Emlékévekről

Talpra Magyar! – sajtótájékoztató Kiskőrösön a Petőfi Emlékévekről

2021. június 3. 18:00 | Petőfi-emlékévek

Az Országgyűlés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés javaslatára nyilvánította a 2022-2023-as éveket Petőfi Emlékévekké. Ennek megyei megnyitóját tartották Kiskőrösön, csütörtökön, sajtótájékoztató keretében. A megnyitón részt vett prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke, Domonyi László Kiskőrös polgármestere és Font Sándor országgyűlési képviselő.

Részletek
A Napútfestő, Csontváry

A Napútfestő, Csontváry

2021. június 6. 08:00

Szűts Tamás szobrászművész tolmácsolásában ősszel mutatják be „A Napútfestő, Csontváry” című egyszemélyes színpadi művet. A zenei betéteket Vereb István komponálta. Önéletrajzi iratok, Csontváry Kosztka Tivadar műveinek még alaposabb megismerése arra sarkallta Szűts Tamást, hogy megírja a festő életét feldolgozó színdarabot. Minél mélyebbre ásta magát az ismeretekben, annál fontosabbnak érezte azt, hogy bemutassa egy alkotó, az időnként vergődő zseni életútját, mindazokat a tévhiteket és gyanúsítgatásokat tisztázza, amelyek Csontváryt érték.

Részletek
Elhunyt Jankovics Marcell

Elhunyt Jankovics Marcell

2021. május 29. 17:00

Életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke, a nemzet művésze, rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész – közölte az MMA szombaton az MTI-vel.

Részletek