A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai muzsikáltak Félegyházán

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai muzsikáltak Félegyházán

2020. június 29. 17:00

Szabadtéri koncerteket tartott az ország több pontján az elmúlt hétvégén a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának tagjai. A koncertsorozat a Zenélő Magyarország címet viseli, célja pedig, hogy az élőzene újra a mindennapok része legyen a veszélyhelyzet elmúltával. Budapest mellett 12 vidéki helyszínen élvezhette a nagyközönség a művészek játékát, amelybe szerencsére Kiskunfélegyháza is beletartozott.

Részletek
Műhelyfoglalkozás színjátszó csoportvezetőknek

Műhelyfoglalkozás színjátszó csoportvezetőknek

2020. június 29. 16:00

Szünetelt a koronavírus-járvány miatt Bács-Kiskun megyében az amatőr művészeti csoportok vezetőinek (tovább)képzése a Nemzeti Művelődési Intézet a Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosító számú projektje kapcsán. Június 20-án, a lazítások eredményeként folytatódhatott a képzés.

Részletek
Hamarosan mesél a város

Hamarosan mesél a város

2020. június 24. 08:00

Egy pályázatnak köszönhetően egyedi múzeumi applikációt fejlesztettek ki a közelmúltban a Kiskun Múzeumban. Az információs táblákat részben kiváltó QR-kódos leolvasás saját telefon, tablet felhasználásával rengeteg leíráshoz, képhez, hanganyaghoz juttatja hozzá a látogatót, akár több nyelven is. A programban rejlő lehetőségek révén a korábbi gyakorlatnál lényegesen több információt tud a múzeum közvetíteni. Ez a kiváló gyakorlat szinte kínálta magát, hogy kiterjesszék a városra is, vagyis Kiskunfélegyháza nevezetességeire – tudtuk meg Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától.

Részletek
Alkotói hétvége Borsihalmon

Alkotói hétvége Borsihalmon

2020. június 21. 12:00

Immáron negyedik alkalommal tartott alkotói hétvégét június 12. és 14. között a Holló László Képzőművész Kör a Borsihalmi Művésztelepen. Az ország különböző tájairól érkezett több mint húsz alkotó három napon keresztül ismerkedett különféle művészeti technikákkal, a festéssel, grafikával, nyomtatással. Az alkotó hétvégék alatt született művek nagy része a művésztelep falait díszíti a későbbiekben. Az alkotások témája részben a felújított városközpont volt, amit terveik szerint az augusztusban rendezendő kiállításukon tekinthetnek meg az érdeklődők Kiskunfélegyházán, a Petőfi-téri műterem-galériában – mondta el lapunknak Tóth Tamás, a képzőművész kör tagja.

Részletek
A gyöngyfűzés nagymestere

A gyöngyfűzés nagymestere

2020. június 21. 08:00

Ismeretségünk a kiskunfélegyházi Samu Mónikával jó pár évvel korábbra datálódik, de azonnal eszembe jutott, amikor felmerült a helyi kézműves alkotókat bemutató cikksorozat gondolata. Nagy lelkesedéssel hívtam fel: meséljen nekem a gyöngyfűzés kulisszatitkairól, amit oly nagy szeretettel és hozzáértéssel művel. De – bevallom – legalább ennyire érdekelt az ember, az alkotó személyiség, a példaértékű anya – aki férjével közösen három kicsi gyermek útját egyengeti –, a kreatív, környezetét mindig szépítő nő. Mert én ilyennek ismertem meg Samu Mónikát.

Részletek
Nyáresti gitárzene a szökőkútnál

Nyáresti gitárzene a szökőkútnál

2020. június 13. 17:00

Június 12-én, pénteken este ismét élőzenei élmény mellett csodálhattuk meg a Béke-téri szökőkút programját. A jelenleg Ausztriában élő gitárművész, Soós Brigitta adott koncertet, klasszikus gitáron. Latin-amerikai, spanyol darabok és barokk művek mellett felcsendült a jól ismert nóta is, a Félegyházi utca ligetös, ligetös című – a nagyszámú közönség őszinte örömére. A péntek esti zenei lánc nem szakad meg, hiszen június 19-én Pocskai Roland zongorajátékát élvezhetjük.

Részletek