Művészpalánták nyári tábora

Művészpalánták nyári tábora

2021. július 19. 08:00

Felszínre hozó alkotótábort szervezett a félegyházi gyermekeknek Tarjányi Xénia művésztanár. A kéthetes tábor ideje alatt az alkotni vágyó gyerekek sok festészeti technikával ismerkedtek meg. Festettek farostlemezre akrilfestékkel, betekintést nyertek az akvarell világába, kipróbálták a különböző díszítőeljárásokat. Az első nap elkészített alkotásukkal díszített öko- vászontáskát is hazavihették a gyerekek.

Részletek
Meghalt Ráday Mihály

Meghalt Ráday Mihály

2021. július 18. 11:00

Hetvenkilenc éves korában meghalt Ráday Mihály Kossuth-díjas filmoperatőr, televíziós rendező, szerkesztő, városvédő – tájékoztatta a család az ATV-t.

Részletek
Reggeli gondolatok a hőségben

Reggeli gondolatok a hőségben

2021. július 3. 08:00

Olvasóink már többször találkozhattak Salánki Anikó nevével. A mezőtúri származású írónő kedves humort csempészve kalauzolja olvasóit a kortárs irodalom szelíd, általában a kisemberekről szóló történeteibe. Műveit számos alkalommal ismerték el, legutóbb tavaly év elején vehette át a Faludy György Irodalmi Műhely különdíját, gazdag prózaíró tevékenységéért.

Részletek
Utazás a természetbe

Utazás a természetbe

2021. június 24. 10:00

Úgy gondolom, azért is létezik festészet, hogy jobban tudjunk látni, általa fel tudjuk fedezni a körülöttünk lévő világot. Hermkens Edit félegyházi művész az érzéki világ megörökítésére törekszik. Vallja, hogy minden reggel, minden nap valami csodálatos dolgot kínál, ezért fel kell, hogy keljen, hogy felfedezze, hol rejlik ez a csoda?

Részletek
A rappelő alpinista

A rappelő alpinista

2021. június 20. 08:00

A kiskunfélegyházi Herczeg Milán igazán sokrétű fiatalember. Polgári foglalkozását tekintve ipari alpinista. Azonban nemcsak a szakmája különleges, hanem a hobbija is: szabadidejében amatőr rapperként bontogatja szárnyait. A pergő nyelvű szózsonglőr fülbemászó dallamokkal szélesíti a rétegzene rajongói körét. A zene iránti szeretetéről kérdeztük a feltörekvő előadót.

Részletek
Nemezbábok az alapoktól

Nemezbábok az alapoktól

2021. június 16. 12:00

Bábkészítő tanfolyamnak adott helyet a június 12-13-i hétvégén a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ, a Bábokkal a gyermekekért (EMT-TE-B-D-20-0072 számú) pályázat keretében. A képzés célja a bábszínházi műfaj népszerűsítése, a megye tanintézményeiben működő színjátszó szakkörök pedagógusai képzésének támogatása volt. A hétvégi oktatást Szabóné Németh Bea nemezkészítő népi iparművész vezette.

Részletek
50 éves a Kecskemétfilm

50 éves a Kecskemétfilm

2021. június 19. 12:00

Generációk nevelkedtek a hungarikummá nyilvánított  Magyar népmesék-sorozaton, Kecskeméten készült a legendás Vízipók-csodapók, három Oscar-jelölés és egy César-díj fémjelzi az itt gyártott nemzetközi produkciókat, nemrégiben pedig befejeződött a Toldi-sorozat animálása és közeleg az általuk létrehozott 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és még mindig vannak új terveik. 50 éves a Kecskemétfilm, amelyet az indulás óta az immár 80 éves Mikulás Ferenc vezet.

Részletek