Nemzetközi rangú képzőművészünkre emlékeztünk

Nemzetközi rangú képzőművészünkre emlékeztünk

2021. március 5. 12:00 | Koronavírus

Városunk híres művészegyéniségére, Holló Lászlóra, a Kossuth-, Munkácsy-, Szinyei-díjjal kitüntetett festőművészre emlékezett Kiskunfélegyháza. Március 6-án, a képzőművész születésnapján a járványhelyzetre tekintettel ebben az évben rendhagyó koszorúzással tisztelgett a városvezetés és a Móra Ferenc Művelődési Központ kollektívája. Holló László 45 éve, 1976 augusztus 14-én hunyt el.

Részletek
Könyvtársarok – Március híres szülöttei

Könyvtársarok – Március híres szülöttei

2021. február 25. 10:00

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár felnőtt olvasói leggyakrabban romantikus regényeket és krimiket kölcsönöznek. Népszerűek az igaz történetek is, amelyekből a híres emberek izgalmas életét ismerhetjük meg, példájukból erőt meríthetünk, inspirációt gyűjthetünk. Márciusban születésnapjukat ünneplő elismert személyek életrajzi könyveit ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Részletek
Derűt sugárzó online fotókiállítás – videóval

Derűt sugárzó online fotókiállítás – videóval

2021. február 19. 17:30 | Koronavírus

Közművelődési intézményeink a járványhelyzet miatt online kiállításmegnyitókra kényszerülnek. A Móra Ferenc Művelődési Központ február 19-én tette közzé az interneten tárlatát, amely a Válogatás Somogyi György fotográfus az Erdélyi Unitáriusok Népművészete című sorozatát mutatja be. Köszöntőt mondott Kovács-Csonka Szilvia igazgató, a kiállítást Kátai Tibor néptáncoktató, koreográfus, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg.

Részletek
Csapda a neten – videóelőzetessel

Csapda a neten – videóelőzetessel

2021. március 7. 08:00

Minden idők legsikeresebb cseh dokumentumfilmje sokkoló képet mutat arról, milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre és kiskamaszokra a világhálón. A Csapda a neten hatalmas port kavart, rendőrségi eljárások is indultak a nyomán, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy ráirányítja a figyelmet a probléma súlyosságára.

Részletek
Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

2021. február 6. 19:25

Elhunyt 29 éves korában Siklósi Örs, Az AWS énekese – tudatta szombaton a zenekar közösségi oldalán. Az énekest, aki tavaly óta küzdött súlyos betegséggel, pénteken érte a halál.

Részletek
Elhunyt Börcsök Enikő

Elhunyt Börcsök Enikő

2021. január 28. 17:00

A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész. Halála nemcsak a Vígszínház számára, de az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség.

Részletek
Mit mesélnek a régmúlt tárgyai?

Mit mesélnek a régmúlt tárgyai?

2021. január 30. 08:00

Mint ismeretes, a helyi kulturális életet is visszafogta a koronavírus-járvány, aminek következtében bezártak a könyvtárak és a művelődési központok. Ebben az időben indult útjára a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum Facebook-oldalán a Mit mesélnek nekem a múzeumban őrzött tárgyak? című sorozat, amelyben az intézmény munkatársai mutatják be a múzeum különleges műtárgyait, időrendben. Kapcsolódva a kezdeményezéshez, a Félegyházi Közlöny is bemutatja ezeket az ereklyéket, érdekességeket, műtárgyakat, amelyeknek története így, vagy úgy, találkozik, összefonódik városunk múltjával. A cikk elkészültében Samu Csilla, a Kiskun Múzeum munkatársa volt segítségünkre.

Részletek
Megemlékezés a Magyar Kultúra Napján

Megemlékezés a Magyar Kultúra Napján

2021. január 22. 17:00

Január huszonkettedike. 1989 óta ekkor ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az ünnep annak emlékére született, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Nemzeti imádságunkat Erkel Ferenc zenésítette meg 1844-ben.

Részletek
Életünk minden napja érték - videóval

Életünk minden napja érték - videóval

2021. január 22. 17:30

​​​​​​​Online kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban január 22-én, pénteken, a magyar kultúra napján. Ebből az alkalomból a tárlatot Rátkai Zsuzsanna, a Holló László Képzőművész Kör tagja ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Részletek