Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

Negyven éve szolgálja Gátér kulturális életét

2020. december 10. 08:00

Rádi Józsefné Icu negyven éve igazgatja Gátér művelődési, kulturális központját. Az eltelt évtizedek alatt sok új közösséget teremtett, bővítette a településen az ünnepeket, közösségi rendezvényeket. Bár lehetne már nyugdíjas is, de esze ágában sincs feladni az aktív életet.

Részletek
Meghalt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó

2020. december 5. 15:00

December 5-én gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő – adta hírül Gödöllő város Facebook-oldala. A színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 80 éves volt.

Részletek
Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

Őrizni, óvni, menteni a múlt értékeit

2020. december 6. 08:00

A Kiskun Múzeum vezetőjének, Mészáros Mártának vezetői megbízatása az év végén jár le. Ezért az önkormányzat pályázatot hirdetett a tisztség betöltésére. A pályázatra ketten jelentkeztek, közülük a szakmai bizottság véleményezése alapján az elkövetkező években ismét Mészáros Márta irányítja Félegyháza múzeumát.

Részletek
Dallamos Csontváry-képek

Dallamos Csontváry-képek

2020. december 5. 08:00

Három félegyházi művész álmodott egy nagyot és megzenésítették Csontváry Kosztka Tivadar festményeit. Most kérdezhetné a kedves olvasó, hogy hogyan lehet egy képet dallamokkal ábrázolni? Biztosíthatom önöket, hogy szenzációsan! Műkedvelőként, de nem műértőként, meghallgattam a Vereb István, Szűts Tamás és Váradi Ákos trió hanganyagát, és megjelentek lelki szemeim előtt a Csontváryra jellemző különleges árnyalatok, fények és formák. A zenéjükkel nagyon könnyű azonosulni, mert a könnyedebb számok kedvelői és a feszesebb, komolyabb zeneművek rajongói is találnak benne szívhez szóló szerzeményeket.

Részletek
Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

2020. november 27. 14:00 | Koronavírus

69 éves korában meghalt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt-díjas énekes, zenész. A zenészlegendát egy egész ország szerette, halála megrendítő. A Korál együttes alapítója két héttel ezelőtt került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Az orvosok megfeszítve küzdöttek az énekes életéért, akinek szervezete végül feladta a harcot.

Részletek
Fekete János helytörténeti írásai

Fekete János helytörténeti írásai

2020. november 21. 08:00

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület 2021 őszén tervezi megjelentetni könyvalakban azt a helytörténeti kiadványt, amely Fekete János félegyházi helytörténész a Félegyházi Közlönyben megjelent írásait foglalja magában, a címe: Honismereti Mozaik – Múltidéző.

Részletek
Rendhagyó díjátadó a Móra Ferenc Művelődési Központ udvarán

Rendhagyó díjátadó a Móra Ferenc Művelődési Központ udvarán

2020. november 16. 08:00

Ahogyan arról előzőekben beszámoltunk, kihirdették a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Művelődési Központ által kiírt „Tervezz könyvborítót a Kincskereső kisködmönnek” című rajzpályázatának díjazottjait. A versenyen általános iskolák 5-6. osztályos tanulói vehettek részt, a regény nyomtatásának 100. évfordulója alkalmából.

Részletek