Akinek a tánc maga a szerelem: Tapodiné Boda Brigitta

Akinek a tánc maga a szerelem: Tapodiné Boda Brigitta

2020. április 29. 17:00

1727. április 29-én született Jean Georges Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Ebből az alkalomból a Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlése kezdeményezte a Táncművészet Világnapjának megtartását. 1982-ben ünnepelték először. Alapesetben ezen a napon a világ minden pontján számos táncos rendezvény, megmozdulás jelezné, hogy táncolni jó. A jelenlegi vírushelyzet azonban a 2020-as ünneplést online keretek közé szorította. Arról, hogy mit is jelent igazán a tánc annak, aki évtizedek óta szenvedélyesen űzi, Tapodiné Boda Brigitta táncművészt, táncpedagógust kérdeztük.

Részletek
Látjátok, mi készül?

Látjátok, mi készül?

2020. április 30. 16:00 | Koronavírus

Újabb karanténvideóra készül a Kecskemét Brass. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból alakított csapathoz Palotás Gábor, Retkes Krisztina, Földiné Mészáros Orsolya, Markoczy Rita és Pocskai Roland személyében további öt félegyházi zenész csatlakozott a mostani produkcióhoz. Ígéretükhöz híven májusban jön az új videó, de nem bírtak addig várni és készítettek egy kis előzetest. Ebből talán már könnyű kitalálni, hogy mi fog érkezni a nagyközönséghez.

Részletek
Új fejezet nyílik a mozi történetében is

Új fejezet nyílik a mozi történetében is

2020. április 29. 14:00 | Koronavírus

– Nagyon nehéz időszak ez számunkra is. Tervezett fejlesztéseink a vírushelyzet miatt csúsznak. A tartalékainkat fordítjuk most arra, hogy a mozi munkatársait meg tudjuk tartani, a megélhetésük ne kerüljön veszélybe – mondta el kérdésünkre Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

Részletek
Annak tanul a gyerek, akit szeret és elfogad

Annak tanul a gyerek, akit szeret és elfogad

2020. május 2. 12:00

Megosztó kérdés a pedagóguspályára való alkalmasság és alkalmatlanság mérése. Egyáltalán, lehetséges? Dr. Bagdy Emőke és műhelye hosszú éveken keresztül kereste többek között erre a kérdésre a választ kutatásukban és pályaszocializációs kísérleteikben. Kiderült, valójában nem az alkalmasságot kell mérni…

Részletek
Ezerhétszázan egy drogériában

Ezerhétszázan egy drogériában

2020. április 26. 10:00 | Koronavírus

„Járni jár, csak nem jut” – mondják az Illatszertárban, és a bon mot most igaz arra is, ahogy a színházzal vagyunk. Meg nem is igaz. Mert élő színházhoz (hiába érezzük úgy, hogy nagyon is járna nekünk) nem jutunk, felvételről azonban soha nem látott bőségben nézhetünk előadásokat.

Részletek
Bartos Erika meséi

Bartos Erika meséi

2020. április 24. 14:00 | Koronavírus

Bartos Erika az ország egyik legsikeresebb gyerekkönyv-szerzője, ezt az is bizonyítja, hogy nem nő ma fel úgy senki Magyarországon, hogy ne hallott volna az Anna, Peti, Gergő vagy épp a Bogyó és Babóca mesesorozatokról, és pláne, hogy a gyerekeknek ne ez lett volna az elsődleges nagy kedvence.

Részletek