Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Budapesten koncertezik Hans Zimmer

2021. május 26. 17:00

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző 2022. március 3-án, csütörtökön ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A "Hans Zimmer Live – Europe Tour" koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.

Részletek
Táborokkal, foglalkozásokkal vár mindenkit a Holló Kör

Táborokkal, foglalkozásokkal vár mindenkit a Holló Kör

2021. május 27. 10:00

A Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör tagjai minden csütörtökön 17 és 20 óra között tartják összejövetelüket műterem-galériájukban, ahol rendszeres alkotómunka folyik vagy a közeli terveiket szövögetik, az előkészületeket végzik. Az utóbbi idők zárt ajtókra kényszerítették a csoportot, de eljött a szabad programtervezések ideje.

Részletek
Népi játékok a múlt században

Népi játékok a múlt században

2021. május 22. 08:00

Legkedvesebb gyermekkori emlékeink közé tartoznak a közösségi játékok. A kortársakkal együtt megélt élmények a szabadban focizva, az aszfaltra felrajzolt ugróiskola mellett meghatározták a gyermekéveinket. Ezek legtöbbje manapság már csak az idősebb generációk emlékeiben él, a gyerekek pedig a virtuális világban érzik jól magukat, a cyber térben játszanak egymással szabadidejükben. De vajon akkor is így lenne ez, ha jobban megismernék azokat a régi és jó játékokat, amikkel szüleik, nagyszüleik, dédszüleik ütötték el az időt? Ennek a dilemmának a megfejtésében Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum munkatársa volt segítségünkre.

Részletek
Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!

Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!

2021. május 24. 12:00

Hazánkban 1954-től május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Ez a nap kitűnő alkalom arra, hogy még jobban feléjük fordítsuk figyelmünket, és ne feledkezzünk meg a családi kapcsolatok fontosságáról sem. Gyermeknap alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár GyermekBirodalmának legújabb könyveiből ajánlunk olvasnivalót.

Részletek
Látogatás Tiszadadán

Látogatás Tiszadadán

2021. május 11. 15:00

Vajon hányan tudják, hogy a térképen merre keressék a fent említett Tiszadadát? Aki a legmagyarabb folyónkat követi – igaz árral szemben – az előbb-utóbb célba ér. Közúton azonban több mint 300 kilométeres utazás vár ránk, ha erre az alig több mint 2000 fős lakosú kistelepülésre szeretnénk eljutni.

Részletek
Félegyházi fotóművész munkái a Műcsarnokban

Félegyházi fotóművész munkái a Műcsarnokban

2021. május 8. 16:00

Mezősi Ágnes félegyházi fotóművész munkái is helyet kaptak a Műcsarnok II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállításán. A megnyitó április 24-én, még online módon valósult meg, azóta a nyitásoknak köszönhetően már személyesen is megtekinthetjük a tárlatot szeptember 26-áig.

Részletek
Május 13-án tervezi a nyitást a Petőfi Mozi

Május 13-án tervezi a nyitást a Petőfi Mozi

2021. május 4. 12:00

Május 13-án tervezi a nyitást a Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi – tudtuk meg Reményi Richárdtól, a mozi üzemeltetőjétől. Hozzátette: erre a moziknak fel kell készülni, hiszen a forgalmazók sem tudnak azonnal reagálni, így szükséges még ennyi idő ahhoz, hogy a nyitásra sor kerülhessen.

Részletek
Május 10-én nyit a Móra Ferenc Művelődési Központ

Május 10-én nyit a Móra Ferenc Művelődési Központ

2021. május 9. 16:00

Szembetűnő változásokon ment át a Móra Ferenc Művelődési Központ – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilvia igazgatótól. A belső terek megújultak, az intézmény munkatársai 1000 négyzetméter terület tisztasági festését kivitelezték. Kis türelmet kér még mindenkitől, várhatólag május 10-én meg tudják nyitni a kapukat.

Részletek