Németh László műfordítói tábort hirdet a népfőiskola

Németh László műfordítói tábort hirdet a népfőiskola

2020. május 18. 12:00

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója elmondta: a pályázati felhívásra olyan harmincöt év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek a Magyarországgal határos Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nyelvein, valamint a történelmi szomszédok, Csehország és Lengyelország nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt – adta hírül a Magyar Hírlap.

Részletek
Útnak indultak a könyvfutárok

Útnak indultak a könyvfutárok

2020. május 15. 08:00

Könyvfutár-szolgáltatást indított a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A kezdeményezés nagyon kedvező fogadtatásra talált. A város minden részéről érkeztek kérések telefonon és e-mailben egyaránt. A könyvtár dolgozói május 14-én délelőtt nyeregbe pattantak, és bringával vitték hűséges olvasóikhoz a könyveket, remélve azt, hogy az olvasás élménye könnyítheti a vesztegzár elviselését.

Részletek
Vírusölő novella, szomorkodóknak

Vírusölő novella, szomorkodóknak

2020. május 17. 08:00

Bizonyára sokan vannak úgy, mint én ebben a „karanténos világban”, hogy veszteglésre ítélve szívesen olvasok egy-egy kedves gondolatot, írást. Ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes megosztani a Félegyházi Közlöny oldalán Bátyi Zoltán szösszenetét. (Hájas Sándor)

Részletek
Élet a korona idején

Élet a korona idején

2020. június 9. 14:00 | Koronavírus

Online fotópályázatot hirdet az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért szervezet a Fiatal Tehetségek Program keretében Élet a korona idején címmel. A pályamunkákat június 15-éig várják az [email protected] e-mail címre. Az első három helyezett értékes fotózással kapcsolatos könyveket nyer és kiállítási lehetőséget kínálnak nekik.

Részletek
Kedves színházbarát!

Kedves színházbarát!

2020. május 12. 12:00 | Koronavírus

A március 12-étől az évad végéig elmaradó előadások pótlása összefügg az elrendelt színházi bezárással és korlátozásokkal, ezért azokat nem tudják pótolni. A jegyeket vissza tudják váltani, viszont azok későbbre történő érvényesítésére, cseréjére nincsen lehetőség – áll a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közleményében.

Részletek
Karanténkoncert Félegyházán

Karanténkoncert Félegyházán

2020. május 11. 16:00 | Koronavírus

A Liszt Ferenc és a Munkácsy utca találkozásánál adott karanténkoncertet dr. Francia László és dr. Tóth Ákos, május 10-én este. A kórházi dolgozók és mindenki más munkáját köszönték meg ezzel, akik a járványhelyzetben fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot teljesítenek. A két előadó magyar népdalokat és klasszikus műveket szólaltatott meg tárogatóján, a közönség pedig lelkes tapssal fogadta a koncertet. Nem ez volt egyébként az első alkalom, amikor a két zenész szabadtéri muzsikával vitt változatosságot a szomszédok és arra járók eseménytelen karantén napjaiba. Immár hat hete adnak vasárnap este fél 8-tól 8-ig alkalmi koncertet, ki-ki saját teraszáról. Azt ígérik, hogy a hagyomány nem is szakad meg mindaddig, amíg lelkesedésük és a karantén kitart.

Részletek
Házhoz megy a könyvtáros

Házhoz megy a könyvtáros

2020. május 12. 16:00 | Koronavírus

Könyvfutár szolgáltatást indított a városi könyvtár. Az új kezdeményezéssel a lakosság mentális egészségének megőrzéséhez szeretnének hozzájárulni a járványhelyzet miatt kialakult rendkívüli időszakban – mondta el Kállainé Vereb Mária igazgató.

Részletek
Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

2020. május 10. 17:30 | Koronavírus

Május 11-én, hétfőtől újraindítja könyvfutár-szolgáltatását a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A járványügyi intézkedések miatt az intézmény ugyan jelenleg zárva tart, de a bibliotéka munkatársai lehetőséget kínálnak arra, hogy előzetes egyeztetés után házhoz vigyék a kért könyveket. Igényeiket leadhatják a 76/461-429-es telefonszámon, vagy e-mailen, a [email protected] címen.

Részletek