Keresem az állatokat és a fényeket továbbra is

Keresem az állatokat és a fényeket továbbra is

2021. december 15. 12:00

Kürti Lászlónak, lapunk korábbi fotósának a Szelíd Kiskunság címmel megrendezet kiállításának nyilvános megnyitója elmaradt az Ágyú Kézműves Sörgalériában. A kiállított fotók azonban január végéig nyitvatartási időben láthatóak. Az elmaradt megnyitó ellenére egy szűk körű baráti beszélgetésre azért sor kerülhetett, amelynek keretében lapunknak is nyilatkozott a fotós munkájáról, terveiről.   

Részletek
A Szent István Templomban adott koncertet Szekeres Adrien 

A Szent István Templomban adott koncertet Szekeres Adrien 

2021. december 10. 16:30

Lélekmelengető adventi koncertet adott tegnap, december 9-én, csütörtökön Szekeres Adrien, Artisjus-díjas énekesnő és dalszerző Kiskunfélegyházán. Az ünnepi program során olyan ismert karácsonyi dalok hangzottak el, mint A szeretet ünnepén, Karácsonyi álom, Ma a Föld ünnepel, de felcsendültek az Ave Maria dallamai is. A fellépéshez felemelő környezetet adott a Szent István Templom, a minőségi színpadi hang- és fénytechnikáról az Aréna Show Kft. gondoskodott. A félegyházi közönség óriási tapsviharral fejezte ki háláját az ingyenes adventi program után.   

Részletek
Ütőhangszeres koncertet tartottak a zeneiskolában

Ütőhangszeres koncertet tartottak a zeneiskolában

2021. december 9. 17:00

Hatalmas tapsot kaptak a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola ütőhangszeres tanszakán tanuló diákok, a december 8-án tartott bemutató koncertjükön. A művészpalánták és tanáraik az elmúlt félév során megtanult darabokat mutatták be a szülőknek és rokonoknak. A dobon, xlifonon, illetve marimbán felcsendülő dallamok között helyet kaptak klasszikus, és könnyedebb darabok is.

Részletek
Meghalt Kóbor János

Meghalt Kóbor János

2021. december 6. 13:00

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekese. A zenészt koronavírus-fertőzéssel november 9-én került kórházba, azóta ápolták, de állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy súlyos. Most az Omega együttes jelentette be a hírt a Facebookon.

Részletek
Megjelent dr. Sinkó Melinda Epeköveim című verseskötete

Megjelent dr. Sinkó Melinda Epeköveim című verseskötete

2021. december 4. 16:00

Nemrégen jelent meg dr. Sinkó Melinda iskolaorvos, védőnő, pszichoterapeuta Epeköveim című verseskötete. A több mint 180 verset tartalmazó könyvben Melinda új és több évtizedes írásai is helyet kaptak. Nem ez az első nyomtatásban megjelent műve, a közelmúltban Kitti címmel jelentetett meg egy regényt, amelyet nagy siker övezett.

Részletek
Karácsonyi könyvajánló

Karácsonyi könyvajánló

2021. december 4. 08:00

A Félegyházi Közlöny előző számában a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a rendezvényeit ajánlotta hangolódásként szent karácsony közelgő ünnepére. Most olyan gyermekkönyvekre hívják fel a szülők, az óvodások, az általános iskolások figyelmét, amelyek idén jelentek meg és beiratkozott olvasóként kölcsönözhetőek a bibliotékából.

Részletek