Karácsonyi könyvajánló

Karácsonyi könyvajánló

2021. december 4. 08:00

A Félegyházi Közlöny előző számában a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a rendezvényeit ajánlotta hangolódásként szent karácsony közelgő ünnepére. Most olyan gyermekkönyvekre hívják fel a szülők, az óvodások, az általános iskolások figyelmét, amelyek idén jelentek meg és beiratkozott olvasóként kölcsönözhetőek a bibliotékából.

Részletek
Elhunyt Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas szobrászművész

Elhunyt Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas szobrászművész

2021. november 26. 16:00

Életének 80. esztendejében, türelemmel viselt, hosszú betegség után, november 26-án a kecskeméti kórházban elhunyt Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas és megyei Príma díjas szobrászművész, számos magas állami elismerés, köztük a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa.

Részletek
Elhunyt Csűrös Karola

Elhunyt Csűrös Karola

2021. november 24. 15:00

A Madách Színház mély megrendüléssel tudatja, hogy elhunyt Csűrös Karola. A színésznőt az intézmény saját halottjának tekinti – számoltak be közösségi oldalukon.

Részletek
Véget ért a XX. Lakiteleki Filmszemle

Véget ért a XX. Lakiteleki Filmszemle

2021. november 22. 12:00

A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány, idén a Dunaversitas Egyesület mellett, a Nemzeti Művelődési Intézettel és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézettel közösen hirdette meg a filmszemlét. A Sára Sándor emlékezetére meghirdetett XX. Lakiteleki Filmszemlére, krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni. A felhívásában kiírt határidőig a Kárpát-medencéből 178 alkotás érkezett. Az előzsűri (2021. október 12-13.) döntése alapján a filmszemle versenyprogramjába 34 alkotás jutott. A szemlének november 16. és 19. között a Lakitelek Népfőiskola adott otthont.

Részletek
Ajándékkészítés kreatívan

Ajándékkészítés kreatívan

2021. november 19. 08:00

Lepje meg a szeretteit karácsonyi, ünnepi kreatív kézműves ajándékokkal! Ehhez szolgál ötletekkel és megvalósítással Kis Virág keramikus, aki segít elkészíteni az egyedi alkotásokat fülöpjakabi műhelyében, kerámiából.

Részletek
Könyvtársarok – Készülődés karácsonyra

Könyvtársarok – Készülődés karácsonyra

2021. november 17. 10:00

Még egy hét, és vasárnap meggyújtjuk advent első gyertyáját, amely jelzi az egyházi év kezdetét és karácsony közeledtét. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvényeivel hangolódhatunk a kereszténység második legnagyobb ünnepére, világszerte a szeretet, az öröm, a békesség és a család napjára.

Részletek
Kultúrsarok – A díszes advent hangulata

Kultúrsarok – A díszes advent hangulata

2021. november 16. 10:00

A karácsonyt megelőző adventi időszak mindig a várakozásról és a ráhangolódásról szól. Azokról az emlékekről és elvárásokról, amelyek fontosak számunkra: a család békéjéről, az elkövetkező ünnepekről és az új évben rejlő lehetőségekről. A Móra Ferenc Művelődési Központ programjai ezekre az érzésekre szeretnének hatni a közösség és a művészet segítségével.

Részletek
Félegyházinak érzem ma is magam

Félegyházinak érzem ma is magam

2021. november 15. 14:00

A Félegyházáról indultak helytörténeti beszélgetéssorozat legutóbbi vendége prof. dr. Vas Bence gitárművész, tanszékvezető egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar művészeti és tudományos dékánhelyettese volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A vendéggel dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja beszélgetett. Lapunk félegyházi kötődéséről, élményeiről kérdezte az előadóművészt, egyetemi oktatót.

Részletek